Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, má někdo zkušenosti s chráničem prsních bradavek, na netu prodávají 2 ks za 45 kč,a nevíte je to na jedno použití nebo se to používá stále? nemám s tím ještě zkušenosti, pak se dívám na prsní kloboučky, ty taky nevím pořásně co jsou, má někdo zkušenosti?
Děkuji
ahoj, chrániče mám - koupila jsem si od medely - ty ale byly trošku dražší. Já měla problém ze začátku s bolestivostí a rozpraskanými bradavkami, tak mi byly doporučeny tyhle chrániče. Bradavky v nich větrají, ve vložkách do podprsenky se můžou zapařovat a pokud jsou rozpraskaný tak by se tam mohly dostat kvasinky. Pokud větrají tak se prý i líp hojí - myslím že to pomohlo…
Kasandro, myslíš kloboučky na kojení? Já používala od Aventu, měla jsem ještě jinou značku (teď nevím jakou), ale ta nám nevyhovovala… Normálně jsem vyvařovala a používala dokola (stejně jako dudlíky na lahvičku)… Používala jsem je protože jsem měla hodně podrážděné bradavky a kojení bylo až utrpením, a malá byla slabounká a špatně sála, ale s kloboučkama nám to šlo skvěle
měli jsme je teda odzkoušený už z porodky… kdyžtak hoď odkaz na to co máš přesně na myslí…
Rohlice, chrániče bradavek nejsou pro zachytávání mléka co odtéká když zrovna nekojíš, používají se během kojení, když má matka popraskané bradavky, přecitlivělé, dítko je drobné a má problémy sát nebo třeba když má matka vpáčené bradavky a dítě si je nedokáže při sání vytáhnout…
Měla jsem na kojení kloboučky od Medely, bylo to o dost lepší, malej moje prso prostě nechytil… a bylo to i příjemnější ![]()
No a je nějaká neutrální velikost?Bych nevěděla jakou koupit.
toto je u toho napsáno, nevím taky jakou velikost,u jednoho je veliost veké a u druhého malé, tak nevím.
Ortodontický prsní klobouček + box, 2 ksNUK10721170Kód:NUKVýrobce:5.1.2012Dostupnost:99 Kč (4,16 EUR) / ksCena s DPH:Množství:
Popis: Ortodontický prsní klobouček + box, 2 ks
Vyrobené z jemného, hladkého silikonu, který se přizpůsobí individuálnímu tvaru bradavky. Nový trojúhelníkový tvarumožňuje přímý kontakt s dítětem. Díky jemným výstupkům perfektně padnou a jsou příjemné k pokožce. Balení obsahuje krabičku pro hygienické uchování
takže prsní kloboučky a chrániče bradavek je něco jního? není to to samé, jestli jsme to dobře pochopila?
Děkuji
Kasandro, ono záleží jak to kdo pojmenuje, zadala jsem do googlu a našlo mi to jednak ty kojící kloboučky (v porodce mi to tak představili, tak tomu tak říkám) kde píšou chrániče bradavek nebo kojící kloboučky a pak ještě takový ty chrániče bradaveek co jsou při nekojení, asi to o čem psala Hosule…
Jestli jsem dobře pochopila, tak ty myslíš ty na kojení
NUK neznám, ale podle popisu mají 1 velikost, některý značky dělají velikostí víc… zajdi někam do lékárny a nech si je ukázat a poptat se na ty velikosti a pak pokud vyjde levněji, tak nakup na netu
já to takhle dělám skoro se vším
ale ráda takový věci nakupuji třeba i v DM, uplatním slevové kupónky, tak je to levnější a můžu si to prohlédnout
držím palce ať vybereš správné
třeba Kiki vše od NUKU absolutně odmítala, tak jsem pak měnila s kamarádkou, která zase nakoupila Avent a malá jí odmítala to a NUK pro ní byl to nej
díky Bohu za tan výběr a široký sortiment ![]()
Chránič je taková plastová mistička s otvory, nasadí se na bradavku a ta vlastně pořád větrá. Případně může i zachycovat unikající mléko.
Klobouček je měkký silikonový „dudlík“, který se dává na prso při kojení, při plochých bradavkách nebo rozpraskaných. Je jich víc velikostí, PA mi nějkou vybrala, nevím podle čeho. Pak jsem omylem koupila i menší, taky to šlo, ale ta větší byla lepší.
Jedine Meleda. Koupila jsem si levné v tescu a letěly do koše. Od Meledy jsem si je koupila v porodnici a šlo to s nima samo! Jen jsou kapánek dražší..
Je to přesně, jak píše AnastázieB - taky jsem používala, mám myslím pořád někde obojí (Medela), v případě zájmu levně prodám… ![]()