Chrániče bradavek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
223
29.12.11 21:21

kloboučky jsem měla od farlinu za 80kč a byly skvěle, v porodnici jsme používali od Aventu… myla jsem je teplou vodou a vyvařovala jen večer…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
22.3.13 10:08

Ahoj devcata. plne kojim pres mesic. poridila jsem si kloboucky od Medely (boli me to pri prisati a pri spurtiku se vztekal a hazel hlavou s prsem v puse, no bolest) velikost M. to byla uplna hruza, takze jsem koupila velikost S. to uz je lepsi, ale porad obrovsky, dela mu to v pusince zle. prijde mi, ze pije dyl, protoze toho s tim tolik nenasaje a ke konci se uz uplne vzteka, vetsinou nevydrzim a kloboucek dam pryc. dal mi prijde, ze vlastne s tim klobouckem saje jen bradavku, ale pri kojeni ma v puse vlastne i dvorec. ta bolest pri prisati sice neni zak silene ostra jako bez kloboucku, ale bolest citim. prijde mi, ze ty kloboucky maji vic negativ nez pozitiv. to je i moje otazka - ma to preci pomahat, takze delam snad neco spatne? mazu i bepanthenem po kojeni, je to lepsi, ale ta ostra rezava bolest pri prisati hlavne v levem prse je teda silena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
22.3.13 10:29

@dani24687 Já s tímhle měla problém s oběma dětmi. Existuje jen jediná rada - zezačátku třeba trošku nahřát a odsát, aby prso trošku změkklo a tudíž se dítě přisálo líp (vzalo víc dvorce) a tolik to nebolelo a prostě to vydržet. Ono se to časem zlepší. Já měla dravce s malýma pusinkama. Nějaká technika kojení je vůbec nezajímala a i když jsem je měla přisáté správně, bolelo to jak čert (techniku kojení jsem měla kontrolovanou laktační poradkyní). Cca po dvou měsících si bradavky zvykly a už to pak byl ten nejpříjemnější zážitek a konečně jsem si kojení začala taky užívat, tak vydrž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
22.3.13 10:31

Já měla s kloboučky podobný problém. Snažila jsem se je používat na počátku kojení, když mě bradavky šíleně bolely. Výsledek byl ale ještě horší než bez nich. Malý sál ještě víc, takže bolest byla mnohem větší. Kloboučky šly nakonec do koše. Mazej se Bepanthenem a vydrž. Za chvíli se prsa zocelí a bolesti přestanou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
22.3.13 10:35

Ahoj, mě malá neuměla správně chytit bradavku tak jsem kojila s kloboučky a bylo to pro mě utrpení vždy když se přisála tak bolest, taky jí kojení trvalo hodně dlouho. Nakonec jsem začala kojit bez kloboučků-asi týden až dva bradavky byly bolavé, ale pak už to bylo bez problémů. Ještě se můžeš poradit s laktační poradkyní ohledně toho jestli je technika kojení správná, vyzkoušej i jinou polohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
22.3.13 11:10

@dani24687 Jinak pokud se ti dítko přisaje špatně, pak vložit malíček do koutku a přerušit podtlak a pak teprve dítě „odpojit“ a přiložit znova. Ale to asi víš, jen to sem dávám pro úplnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
22.3.13 11:13

Mela jsem ze zecatku rany na bradavkach - do krve, uz jsem to chtela vzdat, chranice mi kojeni „zachranily“ aspon v tom smyslu, ze se mi bradavky zahojily. Ale syn nepribiral - ani pres chranice. Uz jsem to psala v jedne diskuzi: Ahoj, ja jsem mela taky problemy s kojenim – syn blbe sal (ted ma 3 mesice) a za prvni mesic skoro nepribral. Vedela jsem, ze blbe saje, ale nevedela, jak to opravit.. Kdyz mel 5 tydnu, laktacni poradkyne mi poradila a ted uz saje dobre. Takze co nam zabralo – i kdyz nadalku to jde blbe vysvetlit – u klasicke polohy – kolebka – mimi polozit horizontalne – v jedne linii (ja ho mela pred tim hlava nahore u prsa, nohy niz), tak ten trup a nohy, aby byly v jedne linii, zvednout je (aspon ze zacatku, nez se to upravi) a co bylo nejlepsi – bradavkou jakoby „bouchat“ DO NOSU – prestav si, ze by ti nekdo daval jidlo k nosu – taky se trochu zaklonis a otevres pusu vic. Proste ta bolest u kojeni byla protoze mel malo otevrenou pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
22.3.13 11:22

Diky moc za reakce. kila jdou nahoru krasne. ja myslim, ze technika je ok, laktacni uz v porodce u nas travily mladi :-D ale fakt je, ze kojim vetsinou vleze, v sede se zakuckava, moc vypije. jde hlavne o to prisati, pak uz je to ok…s tim otevrenim pusinky musim mrknout. mam pouzit ten kloboucek jen napr.na prvni minuty? zlepsi se to pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
22.3.13 11:31

@dani24687 Jakmile ta bradavka (respektive prso) povolí a mlíčko se pořádně spustí, tak savec trošku „zmírní“ stisk. Já právě z tvého příspěvku měla pocit, že máš stejný problém, jakým jsem při začátku kojení vždy trpěla já - technika dobrá, ale dítě ohromný nenasytný savec a prsa nalitá. O to byl savec pak drsnější :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
22.3.13 11:36

@Amys ja je pred kojenim promasiruju a zkusim trosku odstriknout. vis co, tak ja nevim, cim to je, ze me to prisati tak boli - fakt ostra rezava bolest. ale pak uz je to v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
24.4.13 14:00

Ahoj, já jseem si chrániče koupila dneska od EasyStart. Ta bolest je s nimi mnohem snesitelnější, jen se to musím asi pořáně naučit. Malá neměla problém s přisátím, ale přišlo mi že ji snadno vyklouzne z pusinky kkdyž se zakroutí… Ale můžu říct že bolest je mnohem snesitelnější. Už měsíc bojujeme s bolestí. Techniku nám laktační opravila, ale hojení je pomalé… Je možné že mám velkou velikost? Na bradavce desí dobře a když malá zasaje tak je tam skoro celá, jen má mezi dírkama a bradavkou mezeru- není to špatně? Neměl by být chránič bradavkou vyplněn uplne celý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
24.4.13 14:08
@dani24687 píše:
@Amys ja je pred kojenim promasiruju a zkusim trosku odstriknout. vis co, tak ja nevim, cim to je, ze me to prisati tak boli - fakt ostra rezava bolest. ale pak uz je to v pohode.

tak touhle bolesti trpim taky. Pritom techniku pry mame dobrou, ale ty chvile prisati jsou az neunosne a po hvilce je to lepsi… tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
25.4.13 09:39
@Kačáček píše:
tak touhle bolesti trpim taky. Pritom techniku pry mame dobrou, ale ty chvile prisati jsou az neunosne a po hvilce je to lepsi… tak nevím :nevim:

jak dlouho kojíš? já 9 týdnů a už to nebolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
25.4.13 09:46

@dani24687 Bude to 6 týdnů. Ještě jsem nepoznala kojení bez bolesti :-( už od porodky to bolí jako čert, pak jsem si nadělala ragády špatnou technikou, tu nám opravili a pořád hrůza, ale v žádném případě nechci přestat kojit, jen mám občas strach aby mi to psychika nepokazila. Dost čato u kojení brečím bolestí a ztrácím nervy… :,( :,( Při tom malá je skvělý a hodný dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
25.4.13 09:51

@Kačáček Mně všecí říkali, že to chce vydržet a fakt asi od 7. týdne už to nebolí. Jako někdy se u toho kroutí - prdy - a odtrhává a pak jsou citlivější, ale ani zdaleka ne jak na začátku. A mažu Bepantenem po každým kojení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí