Dítě s ženatým a on ho nechce

Anonymní
28.12.11 15:25

dite s zenatym a on ho nechce

Pisu anonymne myslim ze je to v mem pripade pochopitelne… cekam dite s zenatym on ho nechce a ani se nehodla rozvest. to bych po nem ani nechtela. I presto ze ho nechce jsem se rozhodla dite si nechat a postarat se sama jen nevim jak je to s materskou a pridavkama pokud bych uvedla otce neznameho nebo kdyz ho uvedu jak je to s alimentama staci jit jen na soc. kdyz se domluvime nebo to musi byt potvrzeno soudne??? nechci mu delat problemy a nechci aby se jeho zena o tom dozvedela ale kdybych kvuli tomu mela prijit o penize to bych nechtela on mi bude platit v kazdem pripade to jsme se dohodli ale pridavky a materska to nevim jak by bylo…

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
jpichova
28.12.11 15:32

Pěknej parchant…promiň.
Každopádně určitě bych zašla na sociálku a zeptala se tam,určo ti poradí i jiné holky. Moje sestra měla po porodu malého v RL otec neznámý,ale přes sociálku ho donutila k zapsání do RL,platil sice jen 500 Kč alimenty,protože byl na ÚP,ale po jeho smrti v klukových 2 letech/byl to starší pán a spadl opilý z kola/ na něj dostává 5 tisíc sirotčí důchod. Takže za mě žádné schovávání,ale pěkně zapsat so RL,darebáka :mrgreen:

• Upravit
13119
28.12.11 15:33

mám dojem, že k tomu oba přistupujete hodně divně. Jsi těhotná, on ženatý - šílená kombinace. Ad manželka - nechceš aby se o tom dozvěděla. POkud ho nezapíšeš jako otce a on nebude platit pravidelně alimenty, tak se to (možná) nedozví (i když pokud spolu zůstanou až do smrti a ona zemře déle než on, tak se to dozví v každém případě) - záleží komu se svěříš, jak ve velké město, drbny…Pokud spoléháš na to, že bude platit bez zapsání do RL, tak platit může nebo nemusí a nedonutíš ho. Pokud se do RL zapíše, můžeš po něm alimenty příp. vymahat, ale tvoje dítě bude mít nárok po něm dědit. Mateřská - pokud na ní máš nárok - tzn. jsi zaměstnaná nebo v ochranné lhůtě, tak ji dostaneš. Přídavky budou asi záležet na alimentech, tvojí mzdě… Porodné - pokud je to tvoje první dítě a nebudeš s ním žít a nebudeš mít moc velké příjmy, tak je dostaneš…

• načítám...
Hanka1
28.12.11 15:36

no rozhodne bych ho uvedla. Takhle se jednou rozhodne neplatit a budes litat po soudech a soudne urcovat otcovstvi a vyzivne…
To jestli se to dozvi nebo nedozvi manzelka by mi bylo uplne jedno, to at si vyzere panacek sam, nema si porizovat milenku nebo ma pouzivat kondom :zed:

• Upravit
12743
28.12.11 15:38

chudák jeho žena!!! pokud nebude zapsaný v RL nemá k dítěti žádné povinnosti. pokud si ho necháš zapsat tak ti bude muset platit výživné a v případě jeho úmrtí dítěti vzniká nárok jak na dědictví tak na sirotčí důchod…
pokud se na výživném dohodnete není důvod to řešit soudní cestou a stačí písemná dohoda mezi vámi. soudně se to řeší jen pokud chlap platit nechce. tohle ale platí jen v případě že bude v RL

• načítám...
2208
28.12.11 15:42

Já mám dokonce i takový pocit, že pokud ho do 2 let věku dítěte nedonutíš k zapsání do RL, tak pak snad už to ani nejde. Někde jsem něco takového četla, ale jistě to nevím :nevim:
Já bych ho zapsala každopádně. Přesně bude platit 3roky, pak se mu přestane chtít a co ty? budeš nahraná. Věřím, že teď bude slibovat hory doly, ale tím spíš, že dítě nechce bych mu nevěřila.

• načítám...
jpichova
28.12.11 15:53
konévka píše:
Já mám dokonce i takový pocit, že pokud ho do 2 let věku dítěte nedonutíš k zapsání do RL, tak pak snad už to ani nejde. Někde jsem něco takového četla, ale jistě to nevím :nevim:
Já bych ho zapsala každopádně. Přesně bude platit 3roky, pak se mu přestane chtít a co ty? budeš nahraná. Věřím, že teď bude slibovat hory doly, ale tím spíš, že dítě nechce bych mu nevěřila.

A není to ten zákon,který chtějí prodloužit z půl roku na tři roky? Že může chlap zpochybnit otcovství?

• Upravit
9649
28.12.11 15:55

Myslim, ze zapsat do RL muzes otce kdykoli.
Urcite, ale naprosto URCITE bych trvala na tom, aby byl do rodneho listu uveden, stat se muze kdykoli a cokoli a lehce se muze stat i to, ze umre (tuk tuk) a jsi bez pomoci statu a bez teoretickeho dedictvi!!!
Pokud budete oba dodrzovat dohodu, zena se to nikdy nemusi dozvedet i kdyz bude zapsan v RL - ale uprimne, koho by takova celozivotni komedie bavila??? :zed:

• načítám...
9649
28.12.11 15:56
jpichova píše:
konévka píše:
A není to ten zákon,který chtějí prodloužit z půl roku na tři roky? Že může chlap zpochybnit otcovství?

Ja jsem prave mela za to, ze to se tyka jen popreni otcovstvi, ne? Zazadat o urceni otcovstvi jde vzdy, ne? :think:

• načítám...
6555
28.12.11 15:57

Poptej se na sociálce, jak to bude s přídavkama.Jako mateřskou - rodičovskou budeš mít tak jako tak, ať už bude v RL nebo ne.Další přídavky bys měla dostat též, pokud budeš žít v bytě sama jen s dítětem.Alimenty, na ty musí být samo zapsaný v RL, si můžete dohodnout i mimosoudně.
A neptala si se sice, ale jsem pro, aby to jeho žena věděla - páč dozvědět se to po x letech náhodou, že má manžel někde ještě jinou rodinu, to musí být mnohem horší…

• načítám...
7631
28.12.11 15:59

Tak už jen kvůli tomu maličkému bych na otce dítěte nebrala sebemenší ohled…Byla by jsi sama proti sobě.

• načítám...
9649
28.12.11 16:02

Ja osobne, kdybych byla v kuzi one manzelky, byla bych mnohem radsi, kdybych o tom vedela… Spis si dovedu predstavit, ze se mi prizna, ja budu silene nastvana, ale dokazu mu odpustit, dokazu to prejit a ja nevim co, ale absolutne si nedokazu predstavit, ze se to za dvacet let na stara kolena dozvim nekde od sousedky Kelisove, ty vole, to bych ho teprve musela zabit!!!!

• načítám...
Anonymní
28.12.11 16:06

nekomu to tu muze pripadat divne ale rozvadet tu proc a jak a za jakych okolnosti to vzniklo by bylo na hodne dlouhgo a ani to nechci ja sama za sebe jsem rada ze to mimi budu mit i kdyz to nebude jednoduche po vsech zdrav. potizich co jsem mela je to pro mne zazrak ze jsem otehotnela prirozenou cestou a hned napoprve… v kuzi jeho zeny bych tak byt nechtela ale uprimne zadna chudinka to neni a to nemam jen z jeho slov ale i z sirokeho okoli ale to uz je jina kapitola. do RL ho tedy uvedu stejne jsem to udelat chtela jen me zajimalo co v takovych pripadech. jinak dekuji za odpovedi

• Upravit
111
28.12.11 16:07

UDĚLAL SI MIMINKO A TY BUDEŠ SAMA,…víš jak ti bude v porodnici??hele mě na druhý den do porodnice nepřišel nikdo,..i když to slíbil,..udajně služebka,…a řeknu ti,bylo mi hrozně holka zlatá,..po porodu navíc budeš citově víš kde,…aspoň já to teda měla,..ty chlapáci,..ty se maj,..a ještě že jsou takové holky jako ty,co je v tom podpoří,..kde bereš tu jistotu,že ti nějaké peníze dá v dnešní době???a jak neuvedeš jednou otce,..nevim jestli se to dá někdy vrátit zpět,… :nevim: je mi smutno z tvýho příspěvku,..ale neber ohledy jen na něj víš,…teď taky mysli na toho broučka v bříšku :srdce:

• načítám...
Anonymní
28.12.11 16:19

Taky mam miminko s zenatym chlapem. V rodnem liste neni zapsany a na mimi neplati,ale ja mela stesti ze jsem v tehotenstvi nasla oporu v druhem partnerovi a ted nam to spolu pekne ladi jako rodina.
Moc ti drzim palce,taky jsem se bala vseho jak to dopadne,jestli budu mit na to abych vubec prezila :(
Dulezite je se s bio otcem domluvit na pravidlech…kdyz ti chce davat penize,tak at tak ucini,ale nevim jestli je dobre mu detatko ukazovat anebo nedejbuh pujcovat aby se v nem neobjevil „otcovsky“pud…
Ja jsem to vyresila tim,ze jsme prerusili veskery kontakt a me dite nikdy nevidel a doufam ani neuvidi…

Anonymní píše:
Pisu anonymne myslim ze je to v mem pripade pochopitelne… cekam dite s zenatym on ho nechce a ani se nehodla rozvest. to bych po nem ani nechtela. I presto ze ho nechce jsem se rozhodla dite si nechat a postarat se sama jen nevim jak je to s materskou a pridavkama pokud bych uvedla otce neznameho nebo kdyz ho uvedu jak je to s alimentama staci jit jen na soc. kdyz se domluvime nebo to musi byt potvrzeno soudne??? nechci mu delat problemy a nechci aby se jeho zena o tom dozvedela ale kdybych kvuli tomu mela prijit o penize to bych nechtela on mi bude platit v kazdem pripade to jsme se dohodli ale pridavky a materska to nevim jak by bylo…
  • Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100