Poplatky u lékaře v těhotenství

74
28.12.11 09:16

poplatky u lekare v tehotenstvi

Ahoj chtela bych vedet jestli a kolik se plati u lekare za kontroly. Jsem ve 12tt a tehu prukazku uz mam a ted me ceka navsteva u obvodaka u zubare a jeste musim na cukr. Tak by me jen tak zajimalo jestli si i za tyhle prohlidky doktor uctuje nejake poplatky nebo je to pro tehotne zdarma. U gyn. vim ze uz nic platit nebudu to mi sam rekl ze jakmile mam prukazku uz nic neplatim ale jak je to u tech ostatnich???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9578
28.12.11 09:23

U ostatních se normálně platí, možná jen pokud by ti to vyšlo na nějakou prevenci, tak ne, ale spíš bych s poplatkem počítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
28.12.11 09:24

Vyšetření,která jsou v přímé souvislosti s těhotenstvím,tak tam se poplatek neplatí.Pokud půjdeš např. k obvoďákovi s bolestí zad,tak tam už platíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
28.12.11 09:35

platí se i genetika

• Citovat
  • Upravit
520
28.12.11 09:38

Návštěvu zubaře zvládneš během 9ti měsíců v rámci preventivky a k obvoďákovi nemusíš - mě říkala sestřička, že tyto prohlídky jsou dobrovolné, to razítko tam není povinné.¨

Alci píše:
Ahoj chtela bych vedet jestli a kolik se plati u lekare za kontroly. Jsem ve 12tt a tehu prukazku uz mam a ted me ceka navsteva u obvodaka u zubare a jeste musim na cukr. Tak by me jen tak zajimalo jestli si i za tyhle prohlidky doktor uctuje nejake poplatky nebo je to pro tehotne zdarma. U gyn. vim ze uz nic platit nebudu to mi sam rekl ze jakmile mam prukazku uz nic neplatim ale jak je to u tech ostatnich???
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
28.12.11 09:41

Tak zrovna obvoďák je vhodný, není to jen že dá razítko, ale měl by napsat anamnézu - zda se dotyčná s něčím vážným někdy léčila, na co by pak při porodu měli dát příp. pozor, zda dát pozor s narkózou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
28.12.11 09:48

Já u gynekologa od dostání těhotenské průkazky neplatila nic, u ostatních normálně Kč 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
28.12.11 09:59

U všech lékařů to je zdarma,pokud prohlídka souvisí s těhotenstvím.Četla jsem to na stránkách mé zdr.pojišťovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
28.12.11 10:00

Tak na strankach Ministerstva zdravotnictvi je presne definovano:
Za první vyšetření, při kterém gynekolog zjistí těhotenství, se platí regulační poplatek ve výši 30 Kč. Lékař pacientce vystaví těhotenskou legitimaci a určí termíny všech následných vyšetření, která jsou pak osvobozena od regulačních poplatků v rámci dispenzarizace těhotné pacientky. Tedy dnem zjištění těhotenství, jsou těhotné ženy dispenzarizovány.
Toto osvobození od regulačních poplatků se však vždy týká jenom prohlídek provedených kvůli těhotenství, pro které je těhotná dispenzarizována, a to jen u registrujícího lékaře – gynekologa.
Pokud těhotná žena bude ošetřena na chirurgii se zlomenou nohou nebo navštíví zubního lékaře apod. a nebude se jednat o preventivní prohlídku, bude regulační poplatky v těchto případech hradit. Dále těhotná žena platí regulační poplatek při poskytování pohotovostní služby i při hospitalizaci, a to i v případě, kdy jde o zdravotní problémy spojené s těhotenstvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
28.12.11 10:00

tak mě razítko od obvodní přijde taky v celku na nic..se svým gynekologem, jsem hned při první návštěvě v době těhotenství, probrala s čím jsem kdy marodila, případně marodím, ví všechno, obvodní mi opravdu dá jen to razítko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
28.12.11 10:13
Lena007 píše:
Tedy dnem zjištění těhotenství, jsou těhotné ženy dispenzarizovány.

Cha, tak to by mě zajímalo, který gynekolog to tak dělá. Ten můj a taky všichni, o kterých jsem slyšela, přestávají vybírat poplatek až po vystavení průkazky - cca 12tt. Do té doby berou, přestože těhotenství stanovili. Sorry za OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
28.12.11 10:15

Osobně jsem v těhu musela několikrát k zubnímu lékaři - ne v rámci preventivní prohlídky - a rozhodně jsem ani jednu návštěvu neplatila… Jinak jsem žádného lékaře nepotřebovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
28.12.11 10:19
kacakaca píše:
Lena007 píše:
Tedy dnem zjištění těhotenství, jsou těhotné ženy dispenzarizovány.
Cha, tak to by mě zajímalo, který gynekolog to tak dělá. Ten můj a taky všichni, o kterých jsem slyšela, přestávají vybírat poplatek až po vystavení průkazky - cca 12tt. Do té doby berou, přestože těhotenství stanovili. Sorry za OT.

já v těhu platila akorát první prohlídku a průkazku jsem dostala mám pocit až na 3tí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.12.11 10:26

V těhotenství jsem nikdy nic neplatila, kromě nadstandartních vyšetření (NT screening).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
28.12.11 10:28

Já jsem u zubaře, u obvoďáka a ani na plicním nic neplatila. U zubaře máš 2 preventivky zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí