Dítě s ženatým a on ho nechce

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1906
28.12.11 18:50

Ahoj,mateřskou budeš pobírat normálně, přídavky jako samoživitelka, pokud nebudeš s partnerem žít, což asi nebudeš. V rodném listě bude otec zapsán zapsán, pokud oba dojdete na matriku a podepíšete tam papír o přiznání otcovství. Přes soud jít nic nemusí, pokud se ale dokážete domluvit vy dva. Alimenty i to zapsání do RL. Pokud se dohodnout nemůžete a on nechce na nic přistoupit, pak máš dvě možnosti, vychovávat dítě sama bez otce, s tím, že on tedy jako otec není uvedený, tudíž nemá žádné povinnosti a ani práva, a nebo se obrátit na soud, zažádat o určení otcovství a o výživné na sebe i dítě.

• načítám...
394
28.12.11 19:31

Určitě nechat zapsat. ;)

• načítám...
7398
28.12.11 19:34

Ale jinak máš můj názor, taky bych si ho určitě nechala zapsat. Nikdy nevíš co se může stát.

• načítám...
byron
28.12.11 19:36

Nechat zapsat, situaci ti nezávidím, ale sama to zvládneš… nezávidím teda anini jeho ženě ani jemu, ale brát na něj ohled? Ani náhodou

• Upravit
nekdo
28.12.11 19:44

jinak taky bych ho nechala zapsat, a s porodným a rodičovskou je to vselijake ted od noveho roku, pokud si zamestnana muzes si vybrat delku, pokud ale na pracáku tak budes mit 3800 na 4 roky, muzes si vybrat i kdyz si na pracaku pokud ale otec ditete pracuje tedy by musel byt zapsany urcite.

• Upravit
Pavlinacoffee
28.12.11 19:45

Tak o něm si nic pěkného nemyslím…Nechal se unést(a musel vědět,že se to i přes zdravotní komplikace může stát) a těď miminko nechce???
Takže pěkně zapsat do RL!Naslibovat může modré z nebe a co když se mu za pár let nebudou výdaje na další dítě hodit!

• Upravit
Did
405
28.12.11 20:24

Zakladatelko, psalas, že jste to chtěli zkusit oba, pokud jsem tedy dobře četla - tudíž s tou variantou musel počítat, ne? Zapsat je správná volba - nehledě na to, že dítě bez otce v RL působí hodně divně …vždyť nejsi žádná lehká děva, která by nevěděla s kým počala - mysli hlavně i na to prtě, co by si neslo do života, co bys mu odpověděla až by se ptalo na kolonku otec neznámý… Manželka Tvého ženáče ho určitě nepochválí, ale pokud si začal vztah s Tebou a vědomě jste zkoušeli otěhotnět, tak to také o lecčem vypovídá - no nechci vůbec soudit ani jednu stranu - život s námi někdy točí hodně divně. Držím palce, ať Ti vše dopadne dobře.

• načítám...
R82
2396
29.12.11 12:16

tak děti se dělají všeobecně velice příjemně, jenže pak když se to stane tak né každý účastník ten následek je schopen unést, přesně tak jak píšete, prostě vypovídá to i to tom chlapovi, rozvést ne,ale na dětech pracovat ano..nevím jaké jsou jeho pohnutky,že se nechce rozvést, ale být svobodná matka, je dneska děsně hard job…mysli na to.ale jinak držím palce aby to dobře dopadlo, ted už nemůžeš myslet na sebe,ale na to dítě, co je pro něj nejlepší přeci

• načítám...
Anonymní
1.1.12 17:25

Mám podobný problém…Holky k uvedení otce do RL potřebuji jeho podpis, tzv…přiznání otcovství…co když to nebude chtít podepsat jak se to řeší dále…díky moc

• Upravit
9649
1.1.12 18:24
Anonymní píše:
Mám podobný problém…Holky k uvedení otce do RL potřebuji jeho podpis, tzv…přiznání otcovství…co když to nebude chtít podepsat jak se to řeší dále…díky moc

Podas u soudu zadost o urceni otcovstvi, uvedes tam, kdo je otec a oni mu naridi testy DNA.

• načítám...
Janice32
1.1.12 22:23

Ahoj holky já čekám taky mimčo se ženatým (50) mužem, ale vše po dohodě s ním. s manželkou bydlí ale již spolu rok „nežijou“ - každý si žije po svém. Ona má přítele on má mě. Dělí se o náklady na dům. chovají se k sobě slušně, pěkně. O tom že by se rozvedl se občas bavíme, ale mě je to v podstatě jedno. Chěla jsem být vždy spíše svobodnou matkou. Důležitý pro mě je že mi nikdo nemuže předhodit, že jsem ho „utáhla na dítě“ že to bylo jeho svobodný rozhodnutí a zatim tvrdí že se těší a je zvědavý co to s ním v tomto věku udělá. Tak jsem sama zvědavá jak to dopadne.. já jsem se na dítě připravovala 5 let - chtěla jsem si nejdřív zajistit bydlení, auto a nákou finanční rezervu - což se mi podařilo, takže ted si opravdu užívám těhotenství a těšení se na moje první dítě i napříč tomu že nezapadám do „normálu“ Jsem stastná :kytka:

• Upravit
2976
2.1.12 10:06

Janice32 to je samozřejmě jiná situace, pokud ten pár spolu nežije, pouze je manželství formální např. kvůli majetku, tak to beru.....ale pokud si žena pořídí dítě se ženáčem a doufá že se kvůli ní rozvede nebo s ní prostě bude, tak to je prostě nerozum, ty určitě chápeš jak to myslím.

• načítám...
R82
2396
2.1.12 11:52

držím palec janice32..každý ten osud máme jinej, ale být svobodnou matkou uplně bez otce je velice těžké, musí pomoci rodina si myslím hodně.

• načítám...
20880
2.1.12 14:57

Na žádost zakladatelky zamykám.

Tereza

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí