Chrapláček u miminka (8týdnů)

2.10.11 09:55

Chrapláček u miminka (8týdnů)

Ahoj všem! Moc prosím o radu. Máme doma 8smi týdenního chlapečka a včera mi začal strašným způsobem chraptit. Ve čtvrtek jsme byli u doktorky, poslouchala ho, do krčíku se mu dívala, ale nic tam nebylo. Má trošičku rýmu ale na tu jsme dostali otrivin. Horečky nemá, vypadá spokojeně, jako by ho vůbec nic netrápilo, ale mě to trápí hrozně :D Naše doktorka má tenhle týden dovolenou tak jsem si chtěla přečíst aspoň Vaše zkušenosti. Předem moc děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Scarlett2011
2.10.11 10:01
Elis@beth Grey píše:
Ahoj všem! Moc prosím o radu. Máme doma 8smi týdenního chlapečka a včera mi začal strašným způsobem chraptit. Ve čtvrtek jsme byli u doktorky, poslouchala ho, do krčíku se mu dívala, ale nic tam nebylo. Má trošičku rýmu ale na tu jsme dostali otrivin. Horečky nemá, vypadá spokojeně, jako by ho vůbec nic netrápilo, ale mě to trápí hrozně :D Naše doktorka má tenhle týden dovolenou tak jsem si chtěla přečíst aspoň Vaše zkušenosti. Předem moc děkuji za rady

Nas malej presne na 2 mesicich taky zacal chraptit. Mel i teplotu. Po 5 dnech uz to bylo lepsi a ted jeste porad obcas kasle.
Miminka, co znam v tomhle veku, tak snad vsichni kaslou. Myslim, ze to je normalni. Doktorka rikala, ze je lepsi, kdyz si nejakou malou virozou projdou takhle malicky, protoze si vytvori obrane latky.Zvlast jestli kojis, tak mu predavas imunitni latky.
Pokud ti pije normalne, nema teplotu a celkove se projevuje normalne, tak neni ceho se bat. :-)

• Citovat
  • Upravit
594
2.10.11 10:08

Já můžu doporučit babskou radu. Trpím totiž na chraplák já.
Položíš igelit a na něj vatu, ohřeješ olej (přiměřeně, aby to nepálilo, raději to zkus na sobě) naliješ na vatu. Přitiskneš na hrudník a necháš působit, nejlépe přes noc. Já se takto léčím a do rána to většinou přejde. Ještě, aby to nespadlo, tak já se obvážu obynadlem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.11 10:11

Ježiš tak to jsem se aspoň trošku uklidnila. Četla jsem že je na to dobrý Fenistil ale ten je jen na doporučení lékaře. Tak nevím no… Právě že jsem vydržela kojit jen 6 týdnů a z toho 4 týdny jen částečně:( Takže ode mě chudinka nemá nic :( Nakonec mi křičel hlady i s příkrmem tak jsme začali dávat nutrilon komplnetně a co se týče papání, je naprosto spokojený :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.11 10:12
Ferum píše:
Já můžu doporučit babskou radu. Trpím totiž na chraplák já.
Položíš igelit a na něj vatu, ohřeješ olej (přiměřeně, aby to nepálilo, raději to zkus na sobě) naliješ na vatu. Přitiskneš na hrudník a necháš působit, nejlépe přes noc. Já se takto léčím a do rána to většinou přejde. Ještě, aby to nespadlo, tak já se obvážu obynadlem. :mrgreen:

Děkuji :) určitě vyzkouším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
2.10.11 10:19

Tak ja taky kojila jen 5 tydnu, ale malej si obcas trosku zakasle, ale jinak je uplne zdravy. A takova ta trochu ryma je taky u miminek bezna. Nebo aspon teda z naseho broucka nejaka ta nudle jednou denne taky vypadne. :-)
Kontroluj teplotu, pro jistotu. Ale vazne myslim, ze muzes byt v klidu. :-)

• Citovat
  • Upravit
4989
2.10.11 10:53

me maly chrapti od narozeni, vecne ma rymu. nic nepomaha, zkousela jsem syrupy, zabaly, morskou vodu.. doktor vzdy rekne, ze je uplne cisty a vse je OK. doma to v nem chrasti, jak ve starych pendlovkach. bude mu 8m a rekla bych, ze se to za posledni tydem hodne zlepsilo, tak snad to uz zmizi.
nikdy mu to nijak nevadilo, ale me se chtelo kolikrat brecet, zvlast kdyz mu bylo par dni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
2.10.11 12:38

no tak to je tema pro me, nam taky zacal chraptit, nekolik dnu nez sme meli jit na ockovani, takze sem se zacla desit, pak i hodne plakal a my byli vsichni kolem nachcipani, ale doktorka rekla ze ma jen trochu rymu jinak nic, ale neockovala…no ale co cert nechtel, mame jit zitra na to ockovani ale malej uz dva dny v kuse strasne breci, vubec nevim co mu je, vypada to na brisko ale tak strasne dlouho a hodne, to jeste nikdy nebrecel :( zpustila se mu z toho zase vic i ta ryma a chrapot?to uz snad ani neni chrapot, chudinka jenom vydava takovy sipani…achjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.11 14:05

Tak jsem byla v lékárně, a tam mi dali hedelix sirup a na to chraptění Homeovox tabletky(rospustit a do mlíčka). Tak jsem zvědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.11 14:06
lucie.t píše:
me maly chrapti od narozeni, vecne ma rymu. nic nepomaha, zkousela jsem syrupy, zabaly, morskou vodu.. doktor vzdy rekne, ze je uplne cisty a vse je OK. doma to v nem chrasti, jak ve starych pendlovkach. bude mu 8m a rekla bych, ze se to za posledni tydem hodne zlepsilo, tak snad to uz zmizi.
nikdy mu to nijak nevadilo, ale me se chtelo kolikrat brecet, zvlast kdyz mu bylo par dni

Panejo tak to je teda něco. A co ten Homeovox? Nezkoušeli jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.11 14:20
wildcat8 píše:
no tak to je tema pro me, nam taky zacal chraptit, nekolik dnu nez sme meli jit na ockovani, takze sem se zacla desit, pak i hodne plakal a my byli vsichni kolem nachcipani, ale doktorka rekla ze ma jen trochu rymu jinak nic, ale neockovala…no ale co cert nechtel, mame jit zitra na to ockovani ale malej uz dva dny v kuse strasne breci, vubec nevim co mu je, vypada to na brisko ale tak strasne dlouho a hodne, to jeste nikdy nebrecel :( zpustila se mu z toho zase vic i ta ryma a chrapot?to uz snad ani neni chrapot, chudinka jenom vydava takovy sipani…achjo

Na bříško nám hodně pomohly kapičky Sab Simplex, namazat bříško pupíkem a zabalit do plenky aby se zahřál. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
2.10.11 14:46

měli sme sab simplex, obcas zabral, jenomze ten nam prave dosel takze vydrzet do zitra…ale tedka prdelka uz tri hodiny spi v kocarku, dospava ten deficit, tak se modlim, aby az se vzbudi mu uz bylo lip…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.11 16:38
wildcat8 píše:
měli sme sab simplex, obcas zabral, jenomze ten nam prave dosel takze vydrzet do zitra…ale tedka prdelka uz tri hodiny spi v kocarku, dospava ten deficit, tak se modlim, aby az se vzbudi mu uz bylo lip…

Tak to budem držet palce aby se šmudlíkovi udělalo spánkem líp :) Na čerstvém vzduchu se mu to v bříšku pěkně srovná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
2.10.11 17:03

Mě malej chroptil asi na 2měsících a zkončili jsme ve špitále…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.11 20:52
AAlisek píše:
Mě malej chroptil asi na 2měsících a zkončili jsme ve špitále…

No to snad NE! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky