Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Míša bude mít za necelích 14 dní 8m, poslední týden je to s ním k nevydržení. Už poměrně dlouho se plazí, od pondělka si zkouší sedat, roste mu zub, který už se prořízl. Neustále kňourá, když je beze mě, když ho hlídá někdo jiný, je v pohodě, pokud mě nevidí odcházet, nebo dokud nepříjdu.pak začne brečet a ronit krokodýlí slzy. Totéž dělá, ikdyž jsme doma sami, přítel se vrací z práce pozdě. Jenže to se zamnou plazí s hysterií. Zkoušela jsem nereagovat, a vyváděl ještě víc, když ne něj začnu mluvit, je to stejné. Nechá toho, až když ho zvednu, to je okamžitě klid..
Tenhle stav jme měli asi tak v jeho 4-5m , položila jsem ho na deku a řev, ale když jsem odešla a nevracela se, začal si sám hrát, ted se plazí za mnou, a věsí se mi na nohavici, když sedím tak taky pořád po mě leze ![]()
na kolegu zuba to nevypadá, jí normálně, akorát se budí místo 1-2 třeba taky 6× za noc.
je to separační úzkost, nebo ne??
Jestli je to separační úzkost to nevím, ale malá to malá v tomto věku taky, tak jsem chovala a chovala, seděla u ní a hrála si, nic jiného nedělala, za měsíc to odeznělo. Vzala si ji do postele, ona začala krásně spinkat až na jedno vzbuzení. je malinký, užij si ho, tu postel promysli, je to nádhera, spát v kuse, cítit to tělíčko, dítě je v klidu, paráda, užívala jsem si to, te-ď je jí 5 v posteli jí mám pořád, stále si to užívám a čekám, až ji to přejde.
to bohužel moc nejde, spíme na sedačce, takže to je tak akorát pro nás dva, navíc přítel má stech, že by ho zalehl. ale ráno si ho do postele beru, když jde do práce, ale moc platný to není.. ![]()
Je uplne jedno, jak to pojmenujes, ale sou zkratka deti, ktery to tak maj - moje to meli obe ![]()
Metody sou ruzny, mas treba nejake nositko, nebo satek?? To pak muzes spoustu veci delat s nim…
MY BUDEM MÍT 8MĚSÍCŮ 4.10. A MALÁ MI DĚLÁ ÚPLNĚ PŘESNĚ TO CO TY POPISUJEŠ,TAKŽE SEPARAČKA JAKO KRÁVA
ale je to už moje druhé dítko a vím,že to brzy přejde a vychutnávám si to..
věnuju se jí,co jde dělám jednou rukou co nejde,dám si ji co nejblíž k sobě,třeba škrábu brambory-dám si ji do jídelní židličky a ona kouká,co dělám,u toho ji cosí povídám,nebo si pustíme rádio a „zpíváme“,při utírání prachu si ji poposunuju za sebou,při luxování to samé,nebo si jí dám do klokanky a je to…
neboj cca do měsíce to přejde..
mám nosítko, ale s tím třeba nomůžu moc vaři, nebo jít na záchod, najíst se.. prostě dělat ty nejjednodušší výkony.. dneska třeba začal řvát, když jsem ho položila, že ho svleču na koupání
Taky to ted resim, malej bude mit devet mesicu a zacala jsem mu rikat lepidlo. Moje dcera takova vubec nebyla, ale na druhou stranu si rikam, ze je to jeho projev lasky a citim se tim vyjimecna, s tatou ted zacinam pozorovat ze to ma trochu jinak. Taky je celej den v praci a kdyz prijde malej uplne zari stestim a ja vlastne taky. Taky se mi zacina plazit po prsech a to je vopruz teda nekdy, dela to ted hodne casto.
Ahoj,mám doma úplně to samé,jen dceři už je o něco málo víc,11.měsíců.Začala se také budit vícekrát za noc,vždy si v postýlce stoupne,řve jako kdyby jí někdo řezal a natahuje ke mě ruce.Když takhle začne,tak jedině já jí dokážu utišit,u ostatních řve snad ještě víc,pokud to vůbec ještě jde
Přes den to ještě docela jde,dokáže si hrát sama,ale jen pokud jsem v místnosti,jinak když odcházím,mám jí ihned za zády ![]()
Dobrý den maminky.-))chtěla jsem se zeptat, zda si myslíte, že by se mohlo jednat o separační úzkost. Malému bude 6 měsícu, před necelým měsícem, byl na operaci.Co jsme se vrátili z nemocnice, pořád sebou šije a šermuje v noci a budí se, už předtím trpěl na koliky a musela jsem ho uspávat v náručí a i teď jinak neusne. Předtím nebyl problém, aby jej hlídala babička a já si zašla na kafe, nákupy nebo tak. Teď ale jakmile odejdu, tak řve a řve i 2h v kuse, dokud se nevrátím. Pokud je se mnou tak se na všechny směje je veselý, ale jak pak asi zjistí, že tam nejsem tak řev. Doma mu nevadí, že něco dělám, jak se to popisuje, že maminky ani na záchod, si nezajdou. Prosím o názor nebo radu, děkuji a přeji hezký den.-))
Určitě, co jinýho by to bylo? jasně píšeš že s tebou to nedělá…prostě Tě chce…
Já nevěděla, protože všude píšou, že až tak od 9měsíce. A nemáte zkušenost, jak dlouho to trvá, asi je to individuální nebo jak mu pomoct, aby mohl být i u babičky. Děkuji
Ja si myslim, ze je to dano hospitalizaci a zazitkem z nemocnice.Byl v neznamem prostredi (i kdyz predpokladam, ze s tebou),„zazitek“ pro tak male mimi neprijemny..Boji se.dle meho to za chvilku prejde.
@ksica píše:
Já nevěděla, protože všude píšou, že až tak od 9měsíce. A nemáte zkušenost, jak dlouho to trvá, asi je to individuální nebo jak mu pomoct, aby mohl být i u babičky. Děkuji
je to tou nemocnicí, prostě tě ted potřebuje…a je to individuální…můžeš mu pomoct jen tak že mu budeš na blízku a nebudeš ho nikde nechávat…
Právě jsem všechno zrušila, co jsem měla naplánované, jen babičky to asi nebudou dobře chápat.-((((ale nenechám ho takhle řvát nikde, ještě by měl další trauma