Zavinování alá larvička - do kdy?

2939
30.9.11 12:41

Zavinování alá larvička - do kdy?

Ahoj holky, malému bude 6 měsíců a zatím ho pořád zavinuju do vánočky, ale zajímalo by mě, kdy už to děti nepotřebují… když jsem ho zkusila nezavinout, vzbudil za chvilku, takhle vydrží spát skoro celou noc, ale abych ho nezavinovala s takovou až do 15 :lol: jak jste poznali, že už to vaše děti nepotřebují a kdy to asi bylo? Moc díky za info :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102598
30.9.11 12:45

Tak malému se larvička nelíbila nikdy, během nějakých 5 minut z toho vždy nějakým způsobem dostal ruce… takže já zavinovala pouze do rychlozavinovačky do cca 3 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
30.9.11 12:51

Ahoj, na tema zavinovani je tu spousta diskuzi, zkus pohledat :-D
Se zavinovanim jsme skoncili neco malo po 8.mesici. Mara se postupne ze zavinuti vymotaval a klidne spal dal. Chvilku jeste vyzadoval zavinuti pri usinani a pak mu asi tyden trvalo, nez se naucil usinat bez zavinuti.

Kdyz mi tady holky psaly, ze poznam, az nebude chtit zavinout, klepala jsem si na celo a rikala si, ze to asi tezko :mrgreen: Nakonec jsem to poznala(sice mi to asi 3dny trvalo, nez jsem pochopila), takze verim, ze Ty to poznas taky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
30.9.11 12:57

Ahoj,takhle jsem zavinovala do 5ti mesicu,pak uz si rucicky sam vzdycky nejak vysoukal ven,tak jsem zkusila bez zavinky a slo to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
30.9.11 13:05

Syna jsem motala do 7-8 měsíců, na noc. Dcera už občas nechce zamotat teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
30.9.11 14:45

My máme na zavinování totální závislost:-/Sice nezavinuju ručičky..stejně se ze všeho dostaly..ale bez zavinutí neusne..potřebuje mít pocit,že ji něco obklopuje..jsme ještě malé..ale obávám se,že budeme zavinovat taky pěkně dlouho..doufám,že než se vdá,tak tato slabost pro zavinování odezní :mrgreen: nebo jako svatební dar dostane saténovou mega zavinku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
30.9.11 16:21

Díky za info… no jsem zvědavá, jak dlouho mu to vydrží… :-) snad to ak teda poznám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
30.9.11 17:39

Já pořád motam a malýmu je půl roku. :mrgreen: Teď se ráno budí s rukama venku, ale stejnak ho musim večer zamotat, jinak neusne. :roll:

• Citovat
  • Upravit
2939
30.9.11 18:10

Malej se vymotá až k ránu, když už se mu nechce spát nebo má jíst nebo když se vzteká právě… takže usuzuju, že to ještě potřebuje… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8815
30.9.11 18:19

S pevným zavinováním bych ani nezačínala (viz http://www.mojebetynka.cz/…vinovat.html ), volné zavinování jsme v podstatě měli do dvou let, když vezmu v potaz spací pytel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
30.9.11 22:07

Já jsem dceru na larvu zavinovala asi do půl roku - lekala se svých rukou a nemohla tak spát, pak to nějak přestalo, ani vlastně nevím jak, a dneska už by to asi nesnesla, spí pod peřinkou. Doktorka mi říkala, že i ona své děti zavinovala hodně dlouho a že dokud to tomu dítěti dělá dobře, tak ať zavinuju a nedělám si hlavu, že to dítě dá samo najevo až se mu to nebude líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
1.10.11 14:59

Když jsem si šla včera večer lehnout, měl malej jednu ruku venku, tak jsem se zaradovala, že už si začíná odvykat, asi v půl druhé se vzbudil (normálně se budí až kolem páté), vymotal se celej a pobrečíval, tak jsem ho znovu zavinula a do deseti minut usl, tak nic, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.12.11 12:08

Tak teď nevím do kdy malýho zavinovat. Teda vždy mu plínkou stahuju jen ručičky v zavinovačce, ale jedině tak se mi vyspí. Zkoušela jsem ho teď pár dní uložit bez stahování, ale to spí jen 3/4h :( Takže přes den i v noci mu musím pořád stahovat ruce aby se vyspal. Mám strach že ho tak zabržďuju ve vývoji, je mu 2,5měsíce. Jenže pokud ho nestáhnu tak má po klidným spaní :( Tak teď opravdu nevím jak dlouho mám toto ještě provozovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
4.12.11 19:33

Je ještě malinký, klidně zavinuj do doby, než to přestane vyžadovat :) malý má osum měsíců a do sedmi jsem zavinovala (na noc), od sedmého jsem pak zavinovala jen jednu ruku a to proto, že si ji vždycky vymotal, pak jsem zkusila nezavinout vůbec, to spal hůř, tak jsem pak ještě zavinovala dál jen jednu ruku a skončila jsem asi před týdnem :D teď už spí krásně i bez zavinutí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
4.12.11 20:23

malá má 4 měsíce a zavinují stále o přes den i na noc, jinak to nevidím. A budu zavinovat dokud to nebude potřeba. Teť to vyžaduje, hezky pak spí a je v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí