Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy, chtěla bych znát váš názor, nebo spíš kdo to taky zažil. Malý má 3 1/2 měsíce a v posledních asi 2/3 dnech to vypadá, že má růstový spurt. Přes den se nám teď kojení posunulo na 2-2,5 hod., občas vydrží i ty 3 (předtím byly min. 3 až 4 h. běžné). To je v poho, s tím jsem počítala (a usoudila na ten spurt
). Ale začíná teď dost blbnout v noci - od 2.měsíce mi vydržel spát i 7 hod. od posledního kojení a uložení a kojili jsme jen 1× v noci. Teď se teda začal budit tak po cca 4 h., což ještě beru, ale minulou noc každou hodinu!!!
Já v tu noc vždycky zkouším nejdřív dudlík, přikrýt, že třeba to není hlad a zabere, ale tohle ani náhodou… Pije těch svých cca 6 min., prostě hlad. Je to prosím vás normální, že tak moc často?
Mudr. mi říkala, že uvidíme jestli to není už slabším mlíkem (mám teda ale stále dost) a ať vydrží do 4 měsíce, že se pak dá dát rýžová kaše na noc místo UM (což samozřejmě nechci, když mám svoje)… Hezký, ale abych se toho dožila
Díky ![]()
Neviděla bych to na spurt, ale změnu spánku. Děti okolo 4. měsíce nespí už tak tvrdě, snadněji se budí a dožadují se tedy toho, co i dříve po probuzení měli - kojení. měla jsem to tak se starším, i holky v okolí. Prostě děti mezi 3-4. měsícem začínají v noci blbnout.
Tak predne, never doktorce, ze mas slabe mleko, pac to neexistuje. Pokud je to rustovy spurt, budes muset par dni a noci vydrzet(u nas to bylo pres tyden). Pokud to neni rustovy spurt a maly nema hlad a budi se jen tak, stejne ti zadne kase nepomuzou.
Je ale pravda, ze mi u spurtu sileli i pres den, takze jsem mela maleho u prsa temer porad.
Uvidis, jak se to bude vyvijet.
Naš malej když sem ho kojila tedy do 3 měsíce se budil tak 8 krát za noc jak kdy teda v tom 3 měsíci chtěl každou hodinu .|A to i přes den měl neustale hladPotom od 3,5 měsíce jsem mu dala flašku a jedl pak po 3 až 4 hodinách a v noci se budil tak jednou.Měla sem malo mlíka vubec se mě netvořilo tak malej špunt plakal hlady
cernus píše:
Tak predne, never doktorce, ze mas slabe mleko, pac to neexistuje. Pokud je to rustovy spurt, budes muset par dni a noci vydrzet(u nas to bylo pres tyden). Pokud to neni rustovy spurt a maly nema hlad a budi se jen tak, stejne ti zadne kase nepomuzou.
Je ale pravda, ze mi u spurtu sileli i pres den, takze jsem mela maleho u prsa temer porad.
Uvidis, jak se to bude vyvijet.
Jojo, já vím, já jen v rychlosti napsala slabé mléko, to vím že neexistuje (kdyby mě slyšela dr., ta by mi dala hihi)… Myslela jsem to tak, že mu moje už možná přestává stačit…
Alpaka-já právě nemyslím, že by se budil jen tak, to už na něm poznám, že si chce vykládat a řehtá se.. Tohle se vzbudí, napije (ne jen dumlá, nebo cucne), těch svých 6-8min. a spí dál…
No já teda pevně doufám, že to neznamená změnu spánkového režimu, to by bylo peklo.. Já jsem hodně velký spavec a i když si už pomalu zvykám na ty noční budíčky, tak dnes třeba fakt nefunguju, protože ta noc stála za to… ![]()