Co k jidlu - 10 mesicu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
183
29.9.11 12:41

co k jidlu - 10 mesicu

Ahojte maminky, mam pro vas dotazek…Maly ma 10 mesicu…vlastne skoro 11. Krasne ji prikrmy i kdyz jsme zacinali pozdeji. Ale stale jeste dost kojim. Nas jidelnicek je rano kojeni, pak masozeleninka, svacinka jogurt nebo ovoce, vecer zkousim kasi ale moc mu nejede a pak zase mlicko. Jen jsem se chtela zeptat jak to mate vy? Co treba rano chlebicek? Jenze on se vetsinou vzbudi a hned sosa :mrgreen: A co vecer misto kase, kdyz ji nechce? Doted jsem vetsinu masozel kupovala, ale chci vic varit, nemate nejake dobre recepty nebo stranky s receptama? Dekuju vam moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50125
29.9.11 12:45

V tomto věku jsem mu dávala to samé. Večer místo kaše třeba polévku nebo zase masozel.příkrm. Bud jsem dávala skleničku nebo mu uvařila domácí - těstoviny, brambory, maso, zeleninu a rozmačkala na kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
29.9.11 12:57

ahoj,

malé je 10,5 měsíce (také stále kojím), u nás je to asi tak:
brzy ráno kojení
po vstávání - chlebíček a např. Lučina, rajčátko
dopoledne - menší svačinka, ovoc. přesnídávka
v poledne - oběd (maso se zeleninou, zahuštěno do omáčky a jako příloha rýže, brambor nebo bezvaječ. těstoviny) + polévky
po vyspinkání - maličká svačinka (např. kousek banánku nebo rajčátko, okurka…)
odpoledne - jogurt většinou
večer - kaše a kojení

My ale docela dost „žerem“ :lol: i když je malá vyžlínek, tak toho spásá. A to ještě někdy okolo žebrá, co vidí u nás.
Někdy vynecháme dopolední sváču, to když vstane později, tak má větší snídani a pak až oběd..
Před tím jsem vařila obědy spíš maso se zeleninou na vodě, ted už zahustujeme do omáček, „vodová“ už mlé nejela. A pokud jde, má jídlo s námi, dám ji na stranu neosolenou např. hovězí omáčku, nebo bílé maso s bram. kaší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.9.11 14:00

ahoj u nás je to:
snídaně (kolem 8)- ovoce
svačina (10:30) - ovoce, pár piškotů nebo kousek rohlíku - sám minulý týden odmítl kojeni
oběd 12:30 - masozelenina, většinou vařím
svačina 16:00 jogurt nebo kefir
Večere 18:00 kaše nebo chleba s lučinou, máslem
v 19:30, 1 a 5 kojení

k tomu obědu vařím např.:
rajče, cuketa, hovězí a těstoviny červená čočka, kuře, cuketa, mrkev červená řepa, hovězí (kuře), jahlove vločky a někdy brambor
brokolice, kousíček celeru, fenykl, jahlove vločky a žloutek
cuketa, špenát, králík a brambor

ze skleniček kupuju jehněčí a rybu
a cuketu teď dávám skoro do všeho protože ji mám na zahrádce velké množství a hezky se malýmu kouše.

• Citovat
  • Upravit
5352
29.9.11 14:24

Malý měl včera rok:
Ráno ještě kojím (po probuzení - zhruba tak v šest)
Pak snídaně v osm - kaše nebo chlebíček s Lučinou a pažitkou nebo takl něco…
Po dopoledním spánku oběd - masozeleninka. Taky jsme byli hodně na flaštičkách, ale teď se už snažím vařit pro nás tak, aby to mohl i malý. Třeba dnes jsem nám dělala červenou čočku. Maso pro malého mám vždy uvařené, nakrájené a zmražené, abych mohla jen dodělávat. Takže na másle jsem cibulku a jeho předem uvařené masíčko osmahla, přidala trochu zeleninové směsi pod svíčkovou a podusila. Až byla zeleninka měkká, takl jsem ji vytáhla a vše ještě hodně překrájela na malinké kousky, přidala jsme lžíci protlaku a uvařenou čočku. Malýmu to moc chutnalo.
Odpoledne má jogurt (bílý do kterého mixuji čerstvé ovoce a někdy piškotky na zahuštění). Te´d už bude moci tvarh, tak budu dávat tako různé ty tvarohy…
Pak ještě ovoce, když to časově vyjde a večer má před spaním mléko (Sunar)
Přemýšlím, jestli to ranní kojení nenahradit takké Sunarem, protože si myslím, že toho mléka nemá dost. To ranní kojení je spíš už jen rituál. Ale když je to tak krásné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ajuja
29.9.11 16:46
Elsiste píše:
Ahojte maminky, mam pro vas dotazek…Maly ma 10 mesicu…vlastne skoro 11. Krasne ji prikrmy i kdyz jsme zacinali pozdeji. Ale stale jeste dost kojim. Nas jidelnicek je rano kojeni, pak masozeleninka, svacinka jogurt nebo ovoce, vecer zkousim kasi ale moc mu nejede a pak zase mlicko. Jen jsem se chtela zeptat jak to mate vy? Co treba rano chlebicek? Jenze on se vetsinou vzbudi a hned sosa :mrgreen: A co vecer misto kase, kdyz ji nechce? Doted jsem vetsinu masozel kupovala, ale chci vic varit, nemate nejake dobre recepty nebo stranky s receptama? Dekuju vam moc :-)

Chtěla bych se zeptat na něco podobného,máme podobný jídelníček a taky bych už ráda zařadila nějaké pečivo,ale malá-ač bude mít příští týden rok-nemá zatím jediný zub.Už jsem ji párkrát zkoušela chleba dávat,ale valný úspěch to nemělo,spíš se dávila.Tak co myslíte,mám to zkoušet nebo počkat,až bude mít nějaký ten zoubek?

• Citovat
  • Upravit
457
29.9.11 17:20

Nas maly ma 11 mesiacov a u nas plus minus 30 minut vyziera takto: 06 - ranne kojenie, maly sam sa zobudi a caka kedi ja vstanem a nakojim 08:30 - ranajky; banan, jabko s piskotami, alebo hruska, ked mam vela praci, tak srcim mu do ruky rohlik.
12 - obed; masozeleninka, varim doma, od hotovych prikrmov maly blinka.
15 - yogurt biely, alebo nejake ovoce
18 - kasa s medom, varim doma, od instatnych kasi mne dviha zialudok (maly bude mat surodzenca)
20 - posledne kojenie, ktore dneska asi vynahradim niecim inym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky