Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, chtěla jsem se zeptat, poslední dobou pozoruji u našeho 6 týdenního miminka, že třepotá rtem, jakoby mu byla zima, což není. Hlavně když ho zvedám…nevíte, co by to mohlo být? A ještě jeden dotaz, když ted usínala,.mamnka mě vyděsila, že převrací oči v sloup(šlo vidět bělmo), je možné,že to při usínání prostě udělají?Stalo se vám to?Moc,moc děkuji, jsem vyplašená už ze všeho..
Rty se nám netřepaly, ale oči otáčí ještě teď, takže bych byla v klidu. ![]()
Ahoj,
tak obe veci delal nas malej taky. Ted mu je 5 mesicu a uz nic z toho nedela. Taky by me ale zajimalo, co znamena to trepotani rtu.
Dcerka to dělá taky, syn (dnes 2 a čtvrt roku) též. Rtíky taky nevím, co znamenají a taky by mě to zajímalo, ale nic zlého v tom určitě nevidím ![]()
Malá má skoro 6 týdnů a rtík se jí taky chvěje. V porodnici jsem se na to ptala, protože to dělala hlavně při přesunu, tak jsme se báli, jestli jí nedržíme špatně. Ale sestřička řekla, že je to reflex a že to časem odezní..
ahoj tak moje dcera dnes 20dní taky třepotá rtama, ale jen když usíná u prsa. Oči taky kolikrát má bělmo ale taky když usíná. Je to normální, neměj strach.
Malý mi to též dělal… už to nedělá (4měsíce), taky bych ráda znala důvod… ![]()
jé děkuji moc, jsem ráda,že v tom nejsem sama, asi to nic nebude a půjde o reflex:-)s těmi rtíky nevím no, je to zajímavé, dělá to také když ji zvedám, nebo i když leží, jakoby drkotá, první jsme mysleli,že je ji zima..ale není, to vím:-)
a ještě maminky(když jsme tak začaly:-), taky Vám koukají takto malé děti jakoby mimo? když ji chytnu, tak se na mě dívá a směje se:-))
KaackaM píše:
jé děkuji moc, jsem ráda,že v tom nejsem sama, asi to nic nebude a půjde o reflex:-)s těmi rtíky nevím no, je to zajímavé, dělá to také když ji zvedám, nebo i když leží, jakoby drkotá, první jsme mysleli,že je ji zima..ale není, to vím:-)
Mně přijde, že náš to dělá, když se trošku lekne (když jsem hrrr a nepřibližuji se/nemanipuluji s ním tak pomalu a opatrně)
a ještě maminky(když jsme tak začaly:-), taky Vám koukají takto malé děti jakoby mimo? když ji chytnu, tak se na mě dívá a směje se:-))
Jo, to myslím dělají všechna miminka, ten pohled mimo. Ještě ve 2 měsících to dělal. Teď ve 3 měsících už to nedělá, dívá se do očí a usměje se… ![]()
Tak očička mě malá takhle prokrucuje a je jí 10.měsíců,když usíná tak pokaždé.A pusinka se ji taky občas klepe jako by ji byla zima,ale to snad není.Nikdy jsem to moc neřešila,udělá to fakt jen občas.
Tak nas malej taky obcas kouka do blba. Vzdycky to vypada, jako by na nekoho koukal. Asi mame doma duchy. ![]()
Taky se casto smeje uplne do prazdna. Proste kouka zaujate na strop, kde vubec nic neni, neco si povida a smeje se. ![]()
Scarlett2011 píše:
Tak nas malej taky obcas kouka do blba. Vzdycky to vypada, jako by na nekoho koukal. Asi mame doma duchy.
Taky se casto smeje uplne do prazdna. Proste kouka zaujate na strop, kde vubec nic neni, neco si povida a smeje se.
Náš to taky takto hodně dělal. Jsem mu říkala, ať to ho hned nechá, nebo na ty duchy fakt začnu ještě věřit.
(holky tady v diskuzi někde psaly, že si to dítko hraje s andělíčky strážníčky
)
přesně tohle náš prcek taky dělá, nejdřív sem si myslela jako ty, že mu je zima,ale nebyla ![]()
Máme 4 měsíce a ještě to nepřešlo ![]()