Zácpa nebo průjem?

budulinek2011
27.9.11 19:21

zácpa nebo průjem??

Ahoj holky..Moje dcera (6 měsicu) trpí od 3 tydnu na zacpy.. Skoro pokaždé jí musím pomáhat s vyprazdnováním teploměrem. Ale poslední 3 dny se mi zdá že neco neni v pořadku.. Vykajdí uplně tvrdou stolici, a pak nasleduje uplně tekute hovínko.. Je to normálně hnede zadny hlen nic takoveho. Ale je to strasne ridke. Taky poznám že trpi a boli ji brisko. Nedavno jsem cetla ze to muže byt tezka zácpa.. Ze vetsina maminek si mysli ze má miminko prujem, ale ve sklutecnosti je to uz tezka zacpa… Mužete mi peosím poradit?? Nechci zbytečně hnát k doktorce.. Lítam tam skoro furt.. Předen děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
27.9.11 19:35

zkus ji dat do mleka trochu svestkove stavy a bude klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
27.9.11 19:39

Přesně tak,dávala jsem malé po lžičkách švestkovou šťávu a byl klid :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10137
27.9.11 20:24

a pokud přikrmuješ hodně nabízet jakékoli pití

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
27.9.11 20:24

Ano, muže to být zácpa. Za tím ucpaným kouskem se začne ze střeva vylučovat nějaký enzym, či co, který tu stoličku rozpouští, aby se zácpa uvolnila. Takže bych prvně zkusila něco proti zácpě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
28.9.11 03:34

Ahoj, na nic nečekej a běž k doktorovi. Tohle je tzv. zpečená stolice, další stádium zácpy. No a jinak na zácpu - nevím, jestli dáváš příkrmy od hami, hamánky apod. ale po tom se mi malá vždycky podělá :-) Zaručený jsou i švestky nebo i ovocné přesnídávky. A hodně tekutin, jestli kojíš, tak i více koj. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
8.11.12 19:04

Obnovuji diskuzi, protože mám se synem podobný problém. Je mu skoro rok. Dokud jedl jogurty, tak to bylo v pohodě. Pak mu je zakázali a od té doby to je děs. Střídá se mu zácpa a průjem. Stolici má 1–3× denně, což je normální, ale 2 dny má zácpu, pak má další dny průjem. Když je to horší scénář, tak je průjem i 3–4 dny a končí to vodovou stolicí s hlenem. Pak následuje zácpa. U doktorky jsme byli, máme dávat laktobacily – dáváme. Snažila jsem se s jídelníčku vytřídit rýži, mrkev, banán a další „ucpávací“ věci. Nic nemá efekt. Nemáte nějaká zkušenost a radu?
Bezlepku ani ABKM nemá, nedávno byl testovaný.

• Citovat
  • Upravit
1079
8.11.12 20:03

Proč nejí jogurty? A jaký pije mlíko?
Dělali mu výtěry?

To je otázek, co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
8.11.12 20:14

@kacenkahl jogurty mu zakázal cca před měsícem alergolog. Byli jsme tam kvůli ekzemu, tak vyloučil agrasívní potraviny - mimo jiné jogurty + kysané věci. Pije Sunar ND. Dělali mu všechno možné. Výtěry zatím ne, protože podle doktorky to není žádný problém, když nemá 5× denně vodovatou stolici. Pokud je prý hlen 1× do měsíce, tak to bude od zubů. Tak na ně už 2 měsíce marně čekáme a nic…

• Citovat
  • Upravit
1079
8.11.12 20:21
@Billi píše:
@kacenkahl jogurty mu zakázal cca před měsícem alergolog. Byli jsme tam kvůli ekzemu, tak vyloučil agrasívní potraviny - mimo jiné jogurty + kysané věci. Pije Sunar ND. Dělali mu všechno možné. Výtěry zatím ne, protože podle doktorky to není žádný problém, když nemá 5× denně vodovatou stolici. Pokud je prý hlen 1× do měsíce, tak to bude od zubů. Tak na ně už 2 měsíce marně čekáme a nic…

jogurt je agresivní? To slyším poprvé :). Ovocný asi ano, ale bílej asi ne. Vždyt je to jeden z prvních příkrmů. Chápala bych to kdyby mu vyloučili všechny mléčný věci ale tohle je divný. Jogurty se zkoušejí i u alergiků.
A nedělá mu to ten Sunar ND?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
8.11.12 20:27

@kacenkahl nedělá. Dokud měl jogurt tak to bylo dobrý i se Sunarem. Má ho od narození (nejdřív jako dokrm k MM a od minulého týdne už jen sólo). Ony se jogurty doporučují, protože díky kvašení nevadí tolik mlíčná bílkovina (laicky řečeno), ale může vadit to, že je nakvašený. Hodně dětí po jogurtu blije (syn ho první dny šavlil obloukem). Dobře se tráví, ale může vadit, že je dost kyselý.
Takže ano, je dobře a lehce stravitelný, ale zároveň dost agresívní díky kyselosti (tak mi to bylo vysvětleno).

• Citovat
  • Upravit
1079
8.11.12 20:35

Tak pokud je problem kyselost, tak pak dejme tomu. A nevadí mu ty laktobacily? Co dáváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
8.11.12 20:39

@kacenkahl Apo Baby, dávám je až od doby, co nastal problém.

• Citovat
  • Upravit
1079
8.11.12 20:53

Hm. Tak tim to taky nebude :lol:
Asi ten jogurt tlumil nějakou reakci těla. A zlepšil se mu ten ekzem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
8.11.12 20:55

Zlepšil. Čekám, až to bude minimálně týden úplně dobré a začnu vracet potraviny.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure