Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamči,chci se zeptat ohledně skoro 7 měsíčního prcka.Už fakt nevím,co s ním může být.Vždy spinkal krásně,nebudil se v noci,spíš když se otočil na bříško a neuměl zpátky,ale ted už asi měsíc,ani nevím přesně jak dlouho to je ale je proboém.Vždy krásněě usl po večeři v 19:30 a budil se v 6.30,ale najednou se mu nechce ani ve 21.h spát a když usne,tak se vzbudí třeba max za dvě hodiny a začne hrozně řvát.Hlady to nebude,to by neusl.Přes noc je to to samé,otočí se na břicho a řve jak protrženej,dám mu napít,někdy zabere hned někdy ne,ale má scovji hodinu mezi 2 a 3 ráno,že ho musím vzít k sobě do postele a tam spí třeba do 6 hod.Někdy ale neusne ani u mě,takže řve a řve.Netuším,jestli je to tím spurtem nebo je jen vážně vyůranej a chce být u mě,ale kolikrát řve i u mě,takže jsem se chtěla zeptat,jestli jste někdo měl to samé a co s tím?Už vážně nevím.Pak je ráno hotovej a spí 4 krát denně.
Děkuju za odpověd
Co zoubky? U nás to je podobné, do 7m spinkal nádherně celou noc, pak začaly růst zuby a v noci řev a buzení…hrůza…teď už to je zase lepší a spinká hezky, tak uvidíme, jak dlouho mu to vydrží ![]()
No,já si říkám,že kdyby to byly zoubky,tak nepřestane řvát,když ho vezmu k sobě.Mě právě nic nenapadá.Ale je sivný,že nikdy čaj nechtěl,už ne vůbec v noci,a najednou pije čaj v noci dost.kdyby měl ale hlad,tak čaj nechce. ![]()
Ahojky!
My tedy máme spaní pokaždé jinak - tak ve 2měsíčních intervalech… Vždy máme nějaký režim a pak ze dne na den změna…
Usínání máme bez problémů (kolem 19-20 hod) V noci se taky budíme dodnes (1 rok), ale to dám lahvičku a spinká dál… Já myslím, že u Vás to přejde, že má zkrátka prcek teď nějaké období (zoubky nebo ho budí sny či jiné vjemy…) Vydrž, držím palce, ať to brzy přejde. ![]()
Terez85 píše:
Ahojky!My tedy máme spaní pokaždé jinak - tak ve 2měsíčních intervalech… Vždy máme nějaký režim a pak ze dne na den změna…
Usínání máme bez problémů (kolem 19-20 hod) V noci se taky budíme dodnes (1 rok), ale to dám lahvičku a spinká dál… Já myslím, že u Vás to přejde, že má zkrátka prcek teď nějaké období (zoubky nebo ho budí sny či jiné vjemy…) Vydrž, držím palce, ať to brzy přejde.
Tahle změna musí být pěkně nepříjemná. My taky se spaním válčíme syn 7. měsíců), takže jsem načetla, co se dalo. Nedokážu říct, proč se mi mimi budí v noci. Co mne ale zaujalo, že pak spí 4× denně. Není to moc? Podle knížek by měli v tomhle věku děti chodit spát 2× až 3×. Od 9 měsíců spíš jenom 2×. Pokud se vždycky přes den dospí, není v noci unavený a nic ho netlačí ke spánku. Vím, že bude těžké vydržet s nevyspalým protivným mimčem, ale možná by stálo za to to zkusit.
Ahoj holky
No,mám stejný problém s nočním spaním jako Radka. Terka to začala dělat taktéž kolem 7měs (ted je nám 8měs) a přetrvává to stále. Ve dne spíme tak 2-3× denně v různých intervalech ( 2×-1,5h nebo 3× 30min-1h). Večer usínáme kolem 21h, dřív prostě nezabere a padne 24h a jsme vzhůru. Někdy jen knourání, dám napít čajík a usne, někdy bohužel nezastavytelný hysterický řev a pomůže pouze rozvítit velké světlo a pořádně jí probrat. Pak nakojíme,přenesu zpět do postýlky a za 2-3hodky se to opakuje. Pak už si jí většinou nechávám v postely,ale je to děs, pořád se mrská, co 20min je vzhůru a pořád dokola. Takže toho mám pak přes den plné kecky ![]()
Bohužel taktéž nevím co stím. Zkoušela jsem snad všechno co mě napadlo a nebydlet v paneláku tak jí snad nechám někdy vybrečet na zkoušku,zda by se to nezlepšilo.
Tak vybrečet nám teda nezabralo.Připadá mi,že malej se pořádně neumí přetočit na záda a proto i řve,ikdyž mu dám najíst,tak během 30 min řve,takže hlad to taky není.Po pravdě já jsem přes den tak hotová,že nespím ani hodinu v kuse,že nemám sílu s ním jít kolikrát ani ven.Snést kočár z třetího patra,pak pro prcka,no mám toho fakt dost.Kdyby aspon člověk věděl čím to je.Každý to hází na zuby,ale tomu už taky nevěřím,být to zuby,tak vůbec neusne,když to vezmu podle sebe.Takže přeju pevné nervíky.
![]()
Ahoj Radko
Tak to ti věřím a lituju tě. Já jsem na tom zřejmně o poznání lépe. A musím se k tobě přidat,že to opravdu není hladem,protože to máme taktéž vyzkoušené a beze změny i s plným bříškem. Terku dávám spinkat v pytly a překrývám dekou,takže když se přetočí na bříško a chce se přetočit zpět,tak jí musím taktéž pomoc,protože to vtom pytly neudělá,ale spaní bez pytle je pro nás taktéž tabu,protože je pak několikrát za noc pověšená na špryclích a kňourá že chce ven z postýlky. Takže jsme od všerejška přejeli na nový režim. V 7h koupání, 7.30h dlabání a nejpozději v 20h do postýlky a v noci stává k mimču jen tatínek,aby necítila mojí blízkost. Takže uvidíme jak to půjde ![]()
Včera terka usla před 20h, v 21h už byla vzhůru a knourala skoro do 22h v postýlce,než usla. Po té jsme vstávali kolem 2.30h dostala pouze čajík,zase usla a v 5h už jsem si jí brala do postele na dlabání. Takže to docela šlo,oproti jiným nocím.
u nás je to ted taky tak a taky 7měsíc!!taky si říkám,jestli zoubky nebo co..no dávám tomu čas..nic jiného stejně nezbývá ![]()
Jupíííííííííííííííí,je nás víc.
To nic ve zlém,ale už jsem myslela,že jsem snad jediná…no,každopádně budu doufat,že mu to nevydrží třeba do 18ti,pak bych ho musela v té postýlce uškrtit.
Musím si s toho dělat vážně legraci,jinak se zblázním,jelikož vím,že dnes to bude jako vždy.
Tak hurá do toho a vám držím palečky. ![]()