Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malý nám pláče ze spání,myslíte,že je to zoubkama?Nic nechce jen pláče..Má 6měs.
Může být, malý to teď dělá taky… a uklidní ho, když mu namažu dásničky.
A pláče a spí dál ??
Nám prcek někdy tak zakňourá nebo mě zavolá…trochu se rpzbrečí, ale spí dál…tak si říkáme, že se mu něco zdá…a neřešíme…
max. 1× se vzbudí…dostane napít a je klid…
nas malej zacal pred 14ti dyn priblizne taky to mu bylo taky 6 mesicu, nekdy place dyl nekdy hend jak ho upravim prestane…nekdy si myslim z je to tim ze se spatne nahrouti a nejde mus e vratit, ale parkrat do tydne zacne brecet dost a jako nestastne a po chvili hlazeni atd se otoci a usne
driv mi spal celou noc bez jedinyho zaknourani ted k nemu vstavam tak 6× za noc ho upravit… ![]()
zuby uz am dole 2 ty vyrostly bez jedinyho rpiznaku mozna se prorezavaj nahore, ale nevim jeslit je ot zubama…
Jo, malá to dělá už asi od 5. nebo 6. měsíce.
Už jsem si zvykla a neřeším to. Někdy má úplně hysterický záchvat - to bych řekla že se jí něco zdá, jinak tak kňourá, tak to přikládám zubům, břichnu, zážitkům za den… je toho moc.
To přejde. Musí. ![]()
dnes jsem to pocitala a vstavala jsem k nemu asi 10× a to bych rekla ze byla jedna z klidnejsich noci
vzdy zabreci, dam dudlik pomuzu na bok a spi se dal…ale asi se prorezavaji horni zoubky tak asi je ot tim no uvidime kdy to azs prejde
Já jsem si ji zezačátku brala k sobě do postele, ale (naštěstí) se jí tam už pak nelíbilo, protože se převaluje a tam neměla ten prostor (bála jsem se, ať nespadne), tak jsme sundali jednu stranu z její postýlky a přirazili ji k mojí posteli. Ona spí ve svojí postýlce, já ve svojí a můžu ji držet za ruku nebo podat dudlík když je potřeba. O dost se to spaní zlepšilo, i když to pořád není nějaké super, sice se budí a já s ní, ale už nemusím vstávat a když kňučí, držím ji za ruku dokud zas nezabere, držíme se i ve spaní a ona jak už je v pohodě, tak se pustí a překulí na bok a spí klidně dál.
tak nad tim sjem taky uvazovala ale bojim se aby si an to malj moc nezvyknul ap otom beze me neusnul :_D
ale on se silene vrti a ma mstrach aby se neprekulil az ke mne v noci a co potom nany? nehouak ot potom porad?
Mozan ot taky zkusim dnes jsem k nemu vstavala do sedmi asi 3× a od sedmi asi 4× tak to bylo docela lepsi a to jsem na noc nenakojila ale dala nutrilon protoze jsem byla rpyc (tak vlastne manzel dal) tak snad to neni hladem ze mu uz moje kojeni na noc nestaci…
My jsme na tu odšroubovanou stranu postýlky přidělali jen takovou nízkou desku, aby dělala zábranu mezi mou postelí a prostorem v postýlce - je to cca 20cm, takže malá se nepřekulí ke mně, ale pro mě je pohodlné natáhnout k ní ruku, tím pádem nanny funguje normálně. Navíc když se vzpřímí na břiše na rukou,. tak na mě vidí a to ji taky uklidňuje. Kdyžtak bych tu dala fotku jak to máme, neumím to popsat nějak srozumitelně. ![]()
ahaa takze ne uplne, dost nad tim premyslim prootze malej zabreci, vylezu dam mu dudlik polozim ho na bok a spi, pr trose stesi spi ikdyz se zachumlam a znova zahreju (ted uz mame v baraku fakt zimu) takze by byla parada jen vytahnout ruku…uvidim jak to bduep okracovat treba ted uz spi hodnu a ani jsem zatim za nim nemusela…ikdy z ted jak to psiu slysim nejaky vrteni v chuvicce ![]()
J pláče a když ho vemu tak pláče a spí pač je jako by uplne v tranzu..tak nevim..Zatim je zase klid..a zoubky jeste nemame..
u nas to samy, ale ted se mi zacal budit od 3 mesicu spi do 8mi do rana a dnes byl vzhuru uz pred 6 a ani kdyz jsem si ho ala do postele tak neprestal plakat, nakojila jsem a po chvili usnul
…i pres den je ted takvoej dost mrzutej asi mame spurt nebo ja fakt nevim, kdyby aspon sam rekl ![]()
Gabča to taky dělá, že spí a přitom řve, já to ale fakt přikládám nejvíc těm zubům. Dělává to zhruba od toho 4. - 5. mšsíce a graduje to, je to silnější a častější, dnes ráno jsem našla zoubek a tlačí se asi další. Počkám pár nocí a uvidím, jestli ude klid - když jo, byly to zuby, když ne - budu muset asi vydržet. Napíšu pak jak to u nás dopadlo.
no my 2 zuby mame krasne vylezly, dneska akhle brecel e 3 (to nepocitam to obcasny zafnuknuti, dani dudlika otoceni na bok) to asi tak 3 minutky a potom zas v pul sesty tak sje msi ho vzala k sobe a usnul…
mam pocit ze se mi pomalu odstavuje najednou behem par dni uz kojim max 3× denne ted uz dokonce jen 2× a dneska nechtel skoro ani na noc takze dnes se nakojil poradne 1!!!!
tak nevim jeslit to ma s tim souvislost, nechapu to ze uz to prso nejak nechce… ![]()
Možné to je, s tím odstavováním… Já jsem třeba nekojila vůbec a taky to malá dělá, tak těžko říct.
Dopracovaly jsme se k fázi, kdy se skoro celou noc držíme za ruce a vždycky když ji pustím, tak ona po mně šmátrá nebo zapláče. ![]()