Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer všem, chtěla bych se zeptat, kdy začíná růst zubů? Je možné, že mémui chlapečkovi (10.10. bude mít 4 měsíce) rostou zuby? Poslední týden je víc plačtivý, slintá a dřív, když jsem mu strčila prst do pusy, tak tahal a teď „kouše“. Dudlík vyplivuje a při krmení pořád odtahuje pusu.
Ono je to různé. Mohou růst a nemusí.
Okolo a po třetím měsíci děti objevují ručičky a dávají si je hodně do pusinky, tím . Růst zoubků se u našich dětí projevoval tím, že dásínka začaly měnit tvar.
Spíše bych řekla, že je to vývojové stadium i s tím odtahováním (aspoň u nás to také tak bylo).
Některé děti se se zoubkama i narodí…
![]()
Malýmu jsou dneska 4 měsíce, a už asi týden mi dělá to co popisuješ, ovšem dásničky nateklé nemá ani nic neobvyklého nevidím.. tak nevím jestli se pomaličku proklubávají nebo to je jen nějaké další stadium ![]()
Příspěvek upraven 29.09.11 v 19:34
Malá po třetím měsíci taky děsně slintala,myslela jsem taky že zoubky,ale nic,trvalo to tak do pátého měsíce,pak slintání přešlo a první zoubek se ukázal až v deseti měsících.
ahoj, Matymu začaly růst ve třetím měsíci, v pěti měl osm zubů a ještě před prvním rokem jich měl 16, hlodavec jeden ![]()
můj malej tohle všechno co popisuješ, dělá zhruba od 3 měsíců. V sobotu mu bude 7 a nemá ještě jediný zub
takže příznaky to být můžou, ale taky nemusí ![]()
od kamarádky syn měl první zub v necelých 4.měs.,jeho bráška taky tak..jsou ale strašně rychlí ve všem ![]()
Urcite rust muzou
Sestre doktorka potvrtila ze se malymu ve ctyrech mesicich klube sest zoubku. Ale muzou to byt jen priznaky, ktery na cas prestanou a zase zacnou a zoubek muze vykouknout az za pekne dlouho. Me kamaradky dcera mela takovyhle priznaky hodne brzy, ale prvni zub vyrostl az v 10ti mesicich.
MonnyDee píše:
Některé děti se se zoubkama i narodí…![]()
Jsem ten pripad
![]()
Ahoj, jak to popisujes, tak to delal nas Lexa taky. Od tretiho mesice mel dycky poslintany triko az k pupiku. A prvni zoubek se mu vyklubal az po prvnim roce.
Je to fakt hrozne individualni. Muzou to byt zoubky a nemusi ![]()
klidně to můžou být zuby. Někomu to roste hned a někomu třeba až v roce ![]()
nám první vylezl dneska v necelých osmi měsících! Načekali jsme se ![]()
Měli jsme to podobně cca od 4m a dlouuuuuho dlouho nic…první zoubek vylezl až nějak kolem 7.měsíce…teď je malému 8,5 a má 3 zubáky a klube se nám tam čtvrtý ![]()
Tak Berunka měla taky tyhle „příznaky“ už asi od 4.měsíce a první zoubek se vyklubal (okamžitě následován dalším) až v osmi měsících
Takže od těch čtyř měsíců sme koupili asi deset různých kousátek, který sme stejně nakonec v podstatě nevyužili
![]()
Nám začly růst kolem 5 měsíce.Teď máme 10.měsíců a máme jich už 10 venku vylezlých ![]()
jak už psalo spoustu holek, i u nás byly tyto „příznaky“ cca od 3. měsíce a první zub až nyní v 8,5měs.
asi se budeš muset nechat překvapit ![]()