Jak dlouho pást koně

12681
30.9.11 10:21

jak dlouho pást koně

ahoj, máme kluka-tři měsíce a jeden týden starýho a pase koně, ale nevím jak dlouho by je měl vydržet pást, vydrží tak 3minuty a buchne sebou a už nechce a řve
stačí to? nebo už by měl pást třeba 20minut vkuse?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
30.9.11 10:25

Je to individuální, náš malej vydrží i těch 20 minut. Už se nám překuluje na bříško, takže si to už koriguje sám a pase koníky tak dlouho, jak chce. Já myslím, že tři minuty určitě stačí. Tam jde spíš o techniku, aby koníky pásl správně a né o to, jak dlouho. Nám rehablitační říkala, že ho mám nechat pást tak dlouho, dokud bude moci a nebude vysílený, že stačí jen chvilinka, ale zato motoricky správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
30.9.11 10:31

Náš kluk - 2měsíce a 1 týden je na bříšku hrozně rád, takže vydrží klidně i 20 - 30 min. Rozhlíží se, směje se a pak padne a usne. To ho otáčím na záda.

Řekla bych, že když vydrží jen chviličku, chtělo by to ho dávat na to bříško častěji, aby mohl trénovat a posilovat svaly. Určitě bych ho tam nedržela, kdyby plakal a viděla bych, že akorád reje nosem do podložky.

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
30.9.11 11:02

Nerikam ze to je spravne, ale nedavala jsem na brisko vubec az do 4. mesice. Malej to nesnasel a vzdycky brecel. kdyz mu bylo 16 tydnu, dala jsem ho na brisko, vzdycky jsem to aspon jednou za cas zkusila, a najednou se zvednul a pasl 15 minut 8-o . Od te doby to ma rad a je tak skoro porad. Naucil se i vzpirat na celych rukach a vydrzi i 30 minut.
Takze ja myslim, ze kazde dite je proste jine a dala bych mu cas.
Ale chapu, ze ne kazda matka je jako ja azazni tu urcite spousta jinych nazoru. :-)

• Citovat
  • Upravit
17629
30.9.11 11:24
goldenka píše:
ahoj, máme kluka-tři měsíce a jeden týden starýho a pase koně, ale nevím jak dlouho by je měl vydržet pást, vydrží tak 3minuty a buchne sebou a už nechce a řve
stačí to? nebo už by měl pást třeba 20minut vkuse?

mám teď zrovna po ruce chytrou knížku - Něžná náruč rodičů od Evy Kiedroňové

na bříšku v bdělém stavu dítě do 4. měsíce nechávat víckrát během dne a cíleně trénovat - doporučuje se např. vždy při přebalování (5-6× denně) po pár minutách tak, že do ukončeného 1měsíce to dělá dohromady cca hodinu. Postupně se to prodlužuje, takže pak by na bříšku mělo být dítě dohromady déle. Do celkového času stráveného na bříšku se ale počítá i to, když máš dítě na ruce v poloze „tygříka“, nebo sedíš v záklonu a dítě leží na tobě „na srdíčku“, tím vším trénuje zádové a šíjové svaly.
Zároveň se doporučuje stimulovat dítě hračkou 20-30cm před očima v takové výšce, aby byla stimulovaná hlavička vzpřímeně nikoliv v záklonu, který škodí.

Takže k tvé otázce - postupně přidávej a trénuj :) klidně houšť :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
30.9.11 12:00

To je moc šikovná knížka, také jsem ji prohlížela, ještě před otěhotněním. :-) A myslím si také, že je to u každého miminka trochu jinak. Rozhodně nemá cenu jej přetěžovat. Znám dítě, které dávala maminka na bříško v době, kdy se ještě samo neumělo přehoupnout zpátky do leže, takže bylo v té poloze hooodně dlouho. A dodnes má problémy s nepřirozeným prohnutím zad, bolesti… Nic se nemá přehánět. Když si t dítě samo říká, že se mu to nelíbí, tak bych ho tam déle nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
30.9.11 12:01
KvetinkaS píše:
To je moc šikovná knížka, také jsem ji prohlížela, ještě před otěhotněním. :-) A myslím si také, že je to u každého miminka trochu jinak. Rozhodně nemá cenu jej přetěžovat. Znám dítě, které dávala maminka na bříško v době, kdy se ještě samo neumělo přehoupnout zpátky do leže, takže bylo v té poloze hooodně dlouho. A dodnes má problémy s nepřirozeným prohnutím zad, bolesti… Nic se nemá přehánět. Když si t dítě samo říká, že se mu to nelíbí, tak bych ho tam déle nenechala.

jj je to čistá teorie, ale líbí se mi v té knize upozornění na nevhodnou manipulaci atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
30.9.11 12:03

tu knihu mám zarezervovanou v knihovně, ale než na mě dojde řada tak budu mít doma asi školáka :mrgreen: je o ni velkej zájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
30.9.11 12:08

to jo, to právě vím
půjčila jsem si ji tak trochu náhodou od kamarádky, která ještě nemá dítě, netušila jsem, že je vyprodaná a není k sehnání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
30.9.11 12:28

No, u nás nějak koluje po rodině, ani nevím, kdo ji právě má. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
30.9.11 12:36

dcera vydrží tak cca 10 min. být tebou, dávala bych častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
30.9.11 12:53

Tak naší Míše budou tři měsíce a na břiše se jí nelíbí…vydrží tak tři minuty a řve..chodíme na rehabku,pže právě blbě zapojuje zádové svaly,zapojuje více pravou stranu..takže s ní cvičím pasní a ještě mačkání bodů..Tak 3krát,čtyřikrát,někdy 5krát denně..Každé dítě je jiné..holčička mojí známé začla pást až v necelých čtyřech měsících..a to ještě stylem letadlo-ruce nohy nahoře,těžiště místo na zadečku na bříšku.Což je blbé na záda..dle naší rehabky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
30.9.11 13:06

Malá to taky nesnášela, zkoušeli jsme po chvilkách, asi od 3. měs. ji to začalo bavit a jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4279
1.7.21 11:19

Mimčo 12 týdnů, už jako novorozenec měl docela silný krček a udržel hlavičku zvednutou dlouho, ale nechtěla jsem ho přepínat, tak cíleně trénujeme pasení asi až tak od 9.týdne, cca 6× denně na chvilku.

Myslím, že pásl správně, ale poslední dobou už začíná vymýšlet, že by se plazil/lezl, což mu samozřejmě ještě nejde, ale místo toho, aby tam způsobně nežel opřený o lokty, tak se kroutí, hrabe ručičkama po podložce a snaží se přitáhnout a kope nožičkama. Jenže občas se mu sice podaří prdelku nadzvednout, ale dost často taky dělá letadýlko, prohne se v zádech a drží to zádovými svaly.

Jak dlouho ho nechat pást, když to kvuli své aktivnosti ve výsledku nedělá správně?
Nebo bych měla sedět u něj a držet mu lokty u těla a zadek dole, ať sebou tak nešije?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
1.7.21 11:51

@Callista mam stejne stare mimco a jak kdyby jsi psala o nem, presne to mi zacal delat pred tydnem. Pomaha mi na to ho aktivne bavit, zapomene pak delat tyhle blbosti a kouka, co mu tam ukazuju. Jakmile prestanu, tak se snazi hybat, dela letadlo, hybe rukama.. pokud to dela i kdyz ho zabavuju, tak ho z briska otocim, chvili pockam a pak ho tam vratim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí