Chřest???

1030
20.5.08 08:36

Chřest???

Koupila jsem na zkoušku chřest, protože všude píší,jak moc je zdraví.Máte nějaký nenáročný a chutný recept,jak jej upravit?? Moc prosím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
168
20.5.08 09:04

Ahoj,já zrovna včera také koupila chřest,tak jsem si na Googlu našla recepty.Ten nejlehčí je tento.Chřest(bílý)oloupeš škrabkou jako mrkev a dáš vařit do osolené vody a vaříš jako květák.Pak ho necháš okapat a poliješ máslem.Jako příloha jsou brambory.Já myslím,že použití je stejné jako u květáku.Různé zapékání a tak.Tak dobrou chuť!R. :-)
A nediv se!Je močopudný.A pokud trpíš dnou,tak ho nesmíš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Efa
208
20.5.08 09:23

Uvareni, jak psala Oskaria a pak udelam svazecky po 2 a obalim je sunkou, dam do zapekaci misy a pres to jeste platkovy syr. Nam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
20.5.08 09:39

Taky jsem včera koupilk chřest - uvařila oloupaný ve lsané vodě a pak jsem ho přidala do cuketové omajdy (dušená cuketa na cibulce), rozmixovala, dala zaky sanou smetanu, tošinku bio sojové omáčky, k tomu celozrnné těstoviny a byla to mňamka :wink:

Mimochodem - od kdy mohou mimča chřest??? Ještě mi 2 kousíčky zbyly, tak přemýšlím, zda je mohu přidat do příkrmu (kousínek samozřejmě)???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ame
20.5.08 12:12

Chřest se může hodně brzy, nedávala bych ho ale před desátým měsícem a taky nejdřív po takových 3 měsících od začátku přikrmování. Dora jí bílý i zelený od začátku sezóny (už asi tak měsíc), je to dobré i na „finger food“.

Neskladovat dlouho, pro děti musí být prvotřídně čerstvý!!! Kontroluje se hlavička a řez.

Pro dospělé, naprostá klasika je se sýrovou omáčkou.

ame.

• Citovat
  • Upravit
1039
20.5.08 12:52

Ame, dík za radu - předpokládám, „finger food“ znamená, že jí to strčím do ručičky a ona jásajíc nadšením to bude půl hodiny ožužlávat (úspěšně to tak praktikujem s biomrkvičkou :lol: ). A, že se ptám jako blbec, ale dáváš ho malé do ruky uvařený nebo snad syrový (mám na mysli bílý chřest)???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
20.5.08 13:11

Já ho dělám tak, že ho oškrábu, nalámu na kousky a uvařím ve vodě s jednou lžičkou soli a jednou lžičkou cukru . Vařím 8-10 min. Poté namáčím v omáčce ze zakysané smetany a česneku - je to mňamózní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ame
20.5.08 19:22

uvařený. velikosti, kdyby to strčila celé do pusy, ať se tím neudáví :lol:
 ame.

• Citovat
  • Upravit
1030
20.5.08 21:11

Holky,
děkuji moc za rady !! :lol: Já ten chřest nakonec udělala tak, jak zapékám cukynu.Uvařila jsem ho jak jste radily a pak už jsem jen udělala bešamel,do kterého jsem přidala nakrájenou šunku a tavený sýr.Chřest jsem naskládala do máslem vymazané mísy,hustě posypala pórkem, zalila bešamelem a posypala jsem vše ještě sýrem a oregánem a dala zapéct.Byla to mńamka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.5.08 21:44

Bezkonkurenčně nejlepší a nerozmáčený ve vodě je uvařený v páře. Jo, a s holandskou omáčkou. U chřestu platí - čím jednodušší příprava, tím lepší výsledek.
Pavloska

• Citovat
  • Upravit
49
3.6.08 18:38

chrest

delavam hermelinovou omacku, mnam http://www.nadoma.cz/…r_detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Abi
15.6.08 23:14

Ahojky, v pátek jsme si taky dělali chřest, oloupaný škrabkou, nakrájený na kousky jsme ho chvilku povařili v osolené vodě a dali ho do máslem vymazané zapékací misky, pokladli plátkama šunky a zasypali sýrem + nějaké to koření podle chuti, k tomu šťouchané brambůrky a bylo to moc moc mňami.

• Citovat
  • Upravit
6
10.6.18 04:39

Jen zajimavosti ktere jsem se naucila v mem zivote v USA (16let), vyborny je nalozeny jako okurky (neloupu ani nepredvarim), steriluji jako okurky nebo vezmu svazek cerstveho a obalim slaninou a upecu pripadne posypu syrem a jinak dam do dusene zeleniny nebo samostatne duseny na masle s masem a bramborami nebo kasi Preji dobrou chut EvaK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23178
10.6.18 10:13

Holky a tady najdete recepty s chřestem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.6.18 19:10

podekovani