Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Koupila jsem na zkoušku chřest, protože všude píší,jak moc je zdraví.Máte nějaký nenáročný a chutný recept,jak jej upravit?? Moc prosím ![]()
Ahoj,já zrovna včera také koupila chřest,tak jsem si na Googlu našla recepty.Ten nejlehčí je tento.Chřest(bílý)oloupeš škrabkou jako mrkev a dáš vařit do osolené vody a vaříš jako květák.Pak ho necháš okapat a poliješ máslem.Jako příloha jsou brambory.Já myslím,že použití je stejné jako u květáku.Různé zapékání a tak.Tak dobrou chuť!R. ![]()
A nediv se!Je močopudný.A pokud trpíš dnou,tak ho nesmíš!
Uvareni, jak psala Oskaria a pak udelam svazecky po 2 a obalim je sunkou, dam do zapekaci misy a pres to jeste platkovy syr. Nam!
Taky jsem včera koupilk chřest - uvařila oloupaný ve lsané vodě a pak jsem ho přidala do cuketové omajdy (dušená cuketa na cibulce), rozmixovala, dala zaky sanou smetanu, tošinku bio sojové omáčky, k tomu celozrnné těstoviny a byla to mňamka ![]()
Mimochodem - od kdy mohou mimča chřest??? Ještě mi 2 kousíčky zbyly, tak přemýšlím, zda je mohu přidat do příkrmu (kousínek samozřejmě)???
Chřest se může hodně brzy, nedávala bych ho ale před desátým měsícem a taky nejdřív po takových 3 měsících od začátku přikrmování. Dora jí bílý i zelený od začátku sezóny (už asi tak měsíc), je to dobré i na „finger food“.
Neskladovat dlouho, pro děti musí být prvotřídně čerstvý!!! Kontroluje se hlavička a řez.
Pro dospělé, naprostá klasika je se sýrovou omáčkou.
ame.
Ame, dík za radu - předpokládám, „finger food“ znamená, že jí to strčím do ručičky a ona jásajíc nadšením to bude půl hodiny ožužlávat (úspěšně to tak praktikujem s biomrkvičkou
). A, že se ptám jako blbec, ale dáváš ho malé do ruky uvařený nebo snad syrový (mám na mysli bílý chřest)???
Já ho dělám tak, že ho oškrábu, nalámu na kousky a uvařím ve vodě s jednou lžičkou soli a jednou lžičkou cukru . Vařím 8-10 min. Poté namáčím v omáčce ze zakysané smetany a česneku - je to mňamózní.
uvařený. velikosti, kdyby to strčila celé do pusy, ať se tím neudáví ![]()
ame.
Holky,
děkuji moc za rady !!
Já ten chřest nakonec udělala tak, jak zapékám cukynu.Uvařila jsem ho jak jste radily a pak už jsem jen udělala bešamel,do kterého jsem přidala nakrájenou šunku a tavený sýr.Chřest jsem naskládala do máslem vymazané mísy,hustě posypala pórkem, zalila bešamelem a posypala jsem vše ještě sýrem a oregánem a dala zapéct.Byla to mńamka ![]()
Bezkonkurenčně nejlepší a nerozmáčený ve vodě je uvařený v páře. Jo, a s holandskou omáčkou. U chřestu platí - čím jednodušší příprava, tím lepší výsledek.
Pavloska
delavam hermelinovou omacku, mnam http://www.nadoma.cz/…r_detail.php?…
Ahojky, v pátek jsme si taky dělali chřest, oloupaný škrabkou, nakrájený na kousky jsme ho chvilku povařili v osolené vodě a dali ho do máslem vymazané zapékací misky, pokladli plátkama šunky a zasypali sýrem + nějaké to koření podle chuti, k tomu šťouchané brambůrky a bylo to moc moc mňami.
Jen zajimavosti ktere jsem se naucila v mem zivote v USA (16let), vyborny je nalozeny jako okurky (neloupu ani nepredvarim), steriluji jako okurky nebo vezmu svazek cerstveho a obalim slaninou a upecu pripadne posypu syrem a jinak dam do dusene zeleniny nebo samostatne duseny na masle s masem a bramborami nebo kasi Preji dobrou chut EvaK