Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chci se zeptat,skolila mě chřipka.Teplotu mám jen trosku zvýsenou 37.Bolí mě v krku a mám uspaný nos.Beru ráno,večer jeden paralen.Nemůže tato nemoc nějak ohrozit moje dítě?Mám strach
děkuji
mishmas píše:
Chci se zeptat,skolila mě chřipka.Teplotu mám jen trosku zvýsenou 37.Bolí mě v krku a mám uspaný nos.Beru ráno,večer jeden paralen.Nemůže tato nemoc nějak ohrozit moje dítě?Mám strachděkuji
Neboj,já měla v 16 tt angínu
a teploty vysoko nad 38
a miminko zdravé.Udělej si zázvorový čajík,do toho medík,citronem a pěkně to vylež
Kdybys nemohla polykat a teplota šla vysoko,tak si radši dojdi k mudr ![]()
Ahoj, jsem na tom podobně. Teplotu teda nemám, smrkám občas, ale bolí mě v krku a ještě k tomu mám dráždivý kašel. Snažím se moc nekašlat, protože mě pak bolí v podbřišku, jak namáhám svaly a je to nepříjemné, než to přejde. ![]()
V lékárně jsem si koupila Septisan na cucání, který se může i v těhotenství, večer budu ještě kloktat vodu se solí a také si dávám 3× denně lžičku šťávy z cibule s medem. A prolévám se čajem. Doufám, že se toho brzy zbavím.
![]()
Co se týče miminka… Četla jsem, že mu to nijak neublíží, ale pokud by se ti zvyšovala teplota (nebo se ti celkově přitížilo), je lepší zajít k lékaři. Ani kašel miminku neublíží, protože je to podobné, jako když se hodně smějeme. To také namáháme břišní svaly. ![]()
Jen s tím paralenem bych to moc nepřeháněla. V těhotenství je sice povolený, ale spíš občas, ne v pravidelných dávkách. ![]()
Ahojky..neboj,pokud nebudeš mít vyloženě vysoké horečky několik dní po sobě tak to bude v pohodě..chce to hodně odpočívat,pít čajík s medem a citronem,hodně ovoce a tekutin a taky vitamín c,rozpustný nebo v tabletkách a hodně spinkat..tak držím palečky ať je ti brzo lépe..
![]()
díky
teplota už ustoupila,nejhorší je ta bolest v krku a ucpaný nos.Poněvač musím dýchat pusou a nemůžu usnout.A když už usnu,tak mě klasicky probudí čůrání tak 8krát za noc.Fakt paráda ![]()
Jj, bolest v krku je na pytel. Ucpaný nos mám jen trochu, naštěstí. Ale taky se mi hrozně usíná.
Normálně chodím za noc tak 2× - 3× čurat, ale jak se teď prolévám čajem, tak jsem tam pečená vařená. ![]()
Snad nám bude brzy lépe. ![]()
mishmas píše:
díkyteplota už ustoupila,nejhorší je ta bolest v krku a ucpaný nos.Poněvač musím dýchat pusou a nemůžu usnout.A když už usnu,tak mě klasicky probudí čůrání tak 8krát za noc.Fakt paráda
Jo děs,vždycky mám pocit že snad prasknu,sednu na mísu a jen takovy ucvnknutí
to by mě vzal čert ![]()
mishmas píše:
Jo děs,vždycky mám pocit že snad prasknu,sednu na mísu a jen takovy ucvnknutíto by mě vzal čert
No přesně..já mám taky vždycky pocit že musím bouchnout,sednu a jen takový ucmrdávání…šílenost..
![]()
Ja bych teda asi nebrala paralen, jen kdyz fakt neni zbyti…na krk je dobrej septisan a taky si chvalej propolisovej sprey. Normalne v dostani v lekarne a neni drahy, ten jako tehotna taky muzes. Jen nesmis byt alergicka na vceli produkty.
jinak furt pit, lezet a potit se. Miminku nemoc urcite neublizi ![]()
Ahojky,taky jsem prodělala chřipku,ve 12 tt,paralen jen když je fakt horečka vyšší,pij hodně čajíky a spinkej,ve spánku se tělo regeneruje
já prodělala ve 20tt i střevní chřipku a to je teprve něco,jsem si říkala,že tu moji berušku musím zaručeně vyblinkat nebo vy…t
a všechno bylo v pořádku,malé se dařilo dobře
hlavně to moc nepřeháněj s vitaminem C jen přiměřeně,at se nepředávkuješ
a když to bude trvat,tak zajdi radši do lékárny,ale ono na chřipku pro těhule nic moc není,jen paralen a hodně pít čaje ![]()
já si dávala na bolest v krku Prisnitzův zábal (ten pomohl nejvíc) a cucala rozkrojený česnek. A nos prostříkávat vincentkou a pít zázvorový čaj ![]()