Monitoring - průběh

5.2.12 14:07

Monitoring - průběh

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jak probíhá monitoring prcka?? Vím, jen že to má trvat tak 20minut. Musí se u toho ležet, nebo se dá i sedět??? Může být u toho i partner???
Děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
597
5.2.12 14:11

To by me taky zajimalo.. a od kdy se na neho chodi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
5.2.12 14:12

Ahoj leží se a nebo sedí…záleží na doktorovi…já seděla a u toho si četla časopis…je dobrý mít s sebou něco na čtení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.12 14:14

no já na něj mám jít za 3týdny to budu v 36tt těhu. Jdu tam poprvý na něj. Partner nejspíš půjde se mnou, proto se ptám jestli může i dovnitř???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
5.2.12 14:14

Já jsem na monitoru seděla vždycky tak 20 až 30 minut, záleží na tom, jak to jde. My jsme tam teda vždycky seděly. A partner u toho není, protože jsme tam byly naráz třeba 3 a bylo by takový divný, kdyby tam byli u toho ještě chlapi. Ale mluvím o zkušenosti v Brně, jak na Obilňáku, tak v Bohunicích. Třeba jinde v republice se to dělá jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
5.2.12 14:16

Chodí se dle zvyklostí Tvého oš.gynekologa, nebo podle vybrané porodnice (u nás v Rakovníku je tood 36.t.t 1× týdně).
Trvá cca 20min., ale samozřejmě se může protáhnout pokud mimi např.spí.
A jestli sedět nebo ležet- to záleží na kvalitě přístroje a personálu.
Jestli může i partner -záleží též na personálu, případně ostatních maminkách (já mám v poradně 2 místa pro natáčení CTG a pokud je druhá maminka např.nevhodně oblečená, nebo se prostě stydí před jiným mužským, respektuju to). :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.12 14:20

No mě to mají dělat taky v poradně, tak nevím jestli tam člověk bude sám nebo s jinou maminkou… kdyby s jinou maminkou,tak to není špatný, ale kdyby tam měl být sám, tak by partner byl fajn :-). V porodnici vím, že to dělají více maminkám zaráz, ale u doktorky netuším… to bych si spíš tipla, že tam bude člověk sám… proto jsem se ptala :-). No zeptám se :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.2.12 14:23

No je lepší tam někoho mít, jinou mamču nebo partnera, nebo aspoň to čtení přinejhorší, je to docela nuda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
5.2.12 14:23

Monitor je CTG - kardiotokogram. Sleduje se srdeční aktivita dítěte a činnost dělohy. Daj ti sondy na břicho, a čekáš 20-30 min, ze stroj leze papír, kde je křivka změn srdeční frekvence mimina a druhá křivka napětí stěny dělohy.
Partnera tam asi může, záleží na dohodě, nikdy jsem tam ale žádného neviděla. NIc z toho mít nebude, to si můžeš sednout doma s holm pupkem a pustit si k tomu nějaký hučící stroj. :mrgreen: :nevim:
První monitor u Apolináře byl v 38+ něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.12 14:29

no to bude opruz :-))). 30min jen tak ležet… no to po ránu ještě spím a prcek v břichu taky :-). Bývá akční až později. TAk doufám, že to nebude mít vliv :-). Já tam jdu v 7hod ráno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
5.2.12 14:49

No náš malej byl akční (to mu zůstalo :mrgreen: :mrgreen: ), ale vím, že holky měly problém, že prcek spal a musely si šťouchat do bříška, popohánět ho, aby bylo v ,,činnosti,, a křivka lítala nahoru a dolů..že prý to jinak není směrodatný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
5.2.12 14:50

Jo a jako opruz mi to nepřišlo..přišlo mi to náhodou docela hezký :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
5.2.12 14:58

ja jsem na monitor - ctg - chodila do porodnice od 37tt, trvalo to vetsinou tech 20 minut, ale ja jsem mela taky hodne akcni mimi, ktere bylo aktivni uz od rana :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
5.2.12 15:27

Já na monitor chodila do porodnice od 37tt. a tatínci tam nechodili. Seděli jsme na porodních sálech, na sesterně, kde měli tři přístroje a tatínci by se tam vážně nevešli. Ani nějak netuším, co by tam vlastně dělali. :nevim: Takže čekali na chodbě, kde byli místa na sezení. Navíc tam korzovaly maminky, co už rodily a byly tam na sálech, lékaři, porodní asistentky … u nás byly dvě místa na sezení v křeslech a jedno u lehátka, takže klidně i na ležení. Samozřejmostí byli časopisy. Monitor trvá různě dlouho, ono záleží, jak spolupracuje miminko. Pokud je akční, tak cca 20 minut, já tam běžně seděla půl hodinky i víc, protože synátor se tam chodil vyloženě vyspat, takže po 10 - 15 minutách nečinnosti přišel na řadu budík a „šťouchání“ do břicha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
5.2.12 15:37

já chodila na monitor od 36.tt, doktor ho měl v čekárně u sestry, u toho jen židli pro těhulku. Manžel tam nikdy se mnou nebyl, taky nevím, co by tam dělal, to by se unudil. Alespoň jsem si vždycky hezky pokecala se sestrou :lol:.
Do porodnice jsem chodila na monitor až po 40.tt, 2× týdně, tam měli přímo na vyšetřovně příjemné lehátko i s polštářem :lol:
U nás se s tím doktor moc nemazal, když mimi spalo, tak mi zaklepal mírně břichem a půlminutový výkyv na křivce mu stačil. Nikdy jsem tam neseděla víc jak těch 20 minut. Ovšem kamarádka chodila i 2× denně na monitor, když mimi zrovna spalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí