Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
prosím o radu. Na záchodě při čurání toho bylo nebývale mnoho, tak jsem se chtěla zeptat, jestli náhodou to nemohl být odtok plodové vody? od té doby nic neteče. Ale možná se mi to jen zdálo, že je toho hodně, protože poslední dobou to je na malé spíš bída
. Pročetla jsem diskuze a nejsem si jistá, většinou tam holky píšou, že to není jednorázové, že to odtéká delší dobu, což tedy u mně není. Nechci zbytečně plašit, ani zase nic zanedbat. Co myslíte? Díky. Jana
plodovky je fakt hodně… najednou by to vypadalo jako kdyny sis pustila kohoutek s vodou…
kdyby to byla plodovka tak by to teklo furt aspoň trochu pokud od toho čurání nic ani neukáplo tak to pravděpodobně plodovka nebyla
Mně takhle plodovka na záchodě odtékala, ale bylo to až potom, co jsem se vyčůrala. Prostě jsem se zvedla a tekla ze mě voda. To musíš poznat, ne?
Plodovka odtéká postupně.A nejde to zadržet takže to pak je plodovka pokud to jde zadržet plodovka to není.
ještě možná - zkus si na chvíli lehnout a pak vstát - jestli něco neodteče- protože ve stoje muže hlavička odtok plodovky ucpat ![]()
softvelvet píše:tak u mně to bylo jako hodně silný čurání. potom nic. takže snad to plodovka nebyla.
Mně takhle plodovka na záchodě odtékala, ale bylo to až potom, co jsem se vyčůrala. Prostě jsem se zvedla a tekla ze mě voda. To musíš poznat, ne?
mikky píše:Ne ani ťuk. Nechci vypadat jako blázen, ale nervy už u mne pracují, takže možná zkoumám blbosti
kdyby to byla plodovka tak by to teklo furt aspoň trochu pokud od toho čurání nic ani neukáplo tak to pravděpodobně plodovka nebyla
Crystal87 píše:zátka asi ne, to je spíš hlen ne? tohle bylo prostě po dlouhý době takový pěkný „čurání“. Omlouvám se za takhle naturalistický popis.
Nemohla to být třeba zátka?
Nainuva píše:ok, díky. Jdu na to.
ještě možná - zkus si na chvíli lehnout a pak vstát - jestli něco neodteče- protože ve stoje muže hlavička odtok plodovky ucpat
Jani, naprosto tě chápu… já u prvního těhu si jistá nebyla, jestli mi plodovka nepraskla ve sprše. Porodní asistentky mě ujišťovaly, že ne, že by pak už ukapávala pořád. Ale rozhodně to není pravidlem, jsem toho příkladem, opravdu mi totiž v té sprše vytekla naráz, pak už ani kapka.
A u druhého jsem měla naprosto stejný pocit na záchodě, jako ty. Po zkušenosti jsem si radši zajela do porodnice, že je všechno ok, udělali mi ultrazvuk, že vody je dostatek a taky jsem dostala takovou oranžovou testovací vodičku.
Jestli chceš mít jistotu, tak si klidně někam zajeď, oni se určitě zlobit nebudou, naopak, v obou porodnicích, co jsem rodila, mi říkali, ať klidně přijedu hned, když budu mít pochybnosti, že lepší jet 10× zbytečně, než tam přijet pozdě ![]()
Mě se plodovka spustila sama šla jsem na wc pak jsem si šla lehnout a cítila jsem vlhko jsem si říkala,že bych se počůrala tak jsem šla zase na wc vzala jsem si slipovku lehnu do postele a zase,ale teď už jako fakt víc tak mi došlo co to je a pak jsem šla do vany a chystala se do porodnice a pořád mi potom po troškách odtékala v porodnici raději udělali test a byla to plodovka při vyšetení jsem neměla porušený vak tak mi dr. říkala že mi ta plodovka musí odtékat z vrchu a né ze spod tam nenašla porušení a to už jsem v porodnici zůstala rodila jsem 38 hodin ![]()