Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak pokud není člověk v místnosti úplně sám, že by se nudil, tak to tatínek je tam zbytečný
. Já právě vůbec netuším jak to chodí… jestli tam bude sestřička, tak to by nebylo špatný, člověk aspon si pokecá
. No uvidím, jak to má moje doktorka udělaný… zatím mě ani do porodnice neposílá. Tam to bude určo jiný, než u doktorky… ale děkuji za názory ![]()
Ahoj, na monitor jsem chodila až když si mě přebrala porodnice, rodila jsem ve Vrchlabí, takže od nějakého 38. týdne.
Trvalo to vždy 20 min a můj partner byl absolutně u všeho, tedy i u monitoru se mnou. Vždy jsem byla na monitoru sama. Nicméně probíhá to tak, že si vytáhneš triko a na břicho ti připlácnou na dvou místech sondy - takže i kdyby v nějaké nejmocnici nerespektovali soukromí a monitorovali vás víc najednou, tak nevidím problém v tom, že by u toho byl i nějaký tatínek - nahé břicho má v létě polovina žen.. ![]()
Na druhou stranu se tam asi unudí
Jinak já při monitoru buď seděla nebo stála/chodila - pak ke konci, kdy jsem si už nedokázala sednout.
Jo a ještě jedna věc - moje mimi mělo, stejně jako teď, po porodu, i v břiše na sekundu přesný režim spaní a pohybů a v době spaní, i kdybych skákala a sestra mi šťouchala do břicha, tak se nevzbudilo a nehlo.. Díky tomu jsem měla dva naprosto klidné monitory, což doktor samozřejmě děsně řešil..
Bohužel, aby mě nezavřeli na pozorování, před jedním monitorem jsem mimi prostě sfetovala - dala jsem si na benzínce hranolky s čokoládou, vypila Colu a v nemocnici ještě kafe.. Celý den mi pak bylo nehorázně zle, ale monitor ten den byl v pohodě a doktor spokojený ![]()
já měla od 36.týdne monitory 3× denně, ležela jsem v nemocnici a nikdy jsem nepochopila jaký chtěj aby bylo mimčo, tady jsem se dočetla, aby bylo mimčo akční, ale když mi tam kopal malej jak drak a teda hlavně do tý sondy tak se jim to nelíbilo a točilo se to znova, a chtěli aby byl v klidu, a když byl v klidu a jen si občas kopnul tak zase, že je málo akční ![]()
No tak to jsem teda zvědavá co mě řeknou na monitor
. Někdy je akční po ránu, ale moc toho nebývá, spíš večer. Ona je celá po mě
. Já taky jsem po ránu grogy a spím
. Zkusím ji nějak vzbudit, aby to moc neřešily, ale nevím. Když spí, tak se ji jen tak probouzet nechce. To jsem taky zjistila
. A když řádí, že mi skáče břicho, tak se ji zase nechce pro změnu spát
.
Jinak Amber 77:
děkuji za názor na monitor… že byl partner u všeho. No právě bych v tom neviděla taky problém, když by tam měl být člověk sám, proč by u toho nemohl být partner, když chce. Můj je taky u všeho a strašně se na malou těší, tak proč by nemohl i na ten monitor.
A jak píšeš, můžeš se tam teda na monitoru nějak hýbat?? nemusíš sedět nebo ležet v jedné pozici 20min??
já teda vždycky musela sedět, asi jednou jsem musela změnit polohu, ale většinou se sedí
Já jsem většinou seděla, ale jak mě bolela páteř, tak jsem se různě kroutila nebo na chvíli vstala a tak. A před porodem jsem jim rovnou řekla, že sedět nebudu, nabízeli mi postel, ale to mi přišlo ještě horší kvůli stahům, takže jsem na férovku celou dobu stála a různě se houpala v bocích - jde o to, aby se neposouvaly ty sondy a nespadly, takýže jsem si je držela..
no já taky asi nevydržím kvůli zádům v jedné poloze… možná pololeh, ale v sedě se budu určitě kroutit. V poslední době se ani kvůli zádům nevyspím jak mě bolí
. No uvidíme
.