Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@anotyn já při nevolnosti jím piškoty, suchý rohlíky, banány pak podle toho jak se cítím tak přidávám další jídlo. Důležitý je hlavně pít - džusy, čaje.
Jedla bych normalne na co mas chut, akorat vynechat tucna a tezka jidla…
Nasad dietu. Neco na traveni. Medunkovy caj uklidnuje zaludek. Mata na traveni.
Dala bych lehkou dietu, vyloucila bych mastne, mlecne, nadymave.
3 diskuze?
Jestli mas hlad tak se najez maximalne se poblejes
@anotyn píše:
Dobrý den, v neděli jsme byli na oslavě a opekali jsme špekáčky, snědla jsem 2, ale poté mi po nich nebylo dobře, furt mi to divně krkalo, večer mi bylo na zvracení, ale udělala jsem si čaj proti zvracení, dnes ráno jsem měla průjem, ale jen jednou, dala jsem si čaj s práškem proti průjmu, od ty doby vše OK, tak se chci zeptat, mám dodržovat dietu? Nezvracela jsem, jen dnes 1× průjem, není to přímo chřipka, jen mi nesedly ty párky, pro jistotu jsem dnes nic moc nejedla, ale co další dny? Muzu jist už normalne? a jakd louho kdyžtak drzet dietu? (v patek mam další oslavu)
Klasická stravovací chybka, špekáčky mohly být lehce jeté, nebo nedostatečně opečené. u špekáčků je riziko toho tuku uvnitř, ten dělá blbě - dráždí to někdy i žlučník - mastná těžká jídla všeobecně. Jednou jsem měl podobný stav, a doktor doporučil nepít dohromady alkohol a špekáčky nebo klobásky. Divné, ale je to tak.
@Johnny7 píše:
Klasická stravovací chybka, špekáčky mohly být lehce jeté, nebo nedostatečně opečené. u špekáčků je riziko toho tuku uvnitř, ten dělá blbě - dráždí to někdy i žlučník - mastná těžká jídla všeobecně. Jednou jsem měl podobný stav, a doktor doporučil nepít dohromady alkohol a špekáčky nebo klobásky. Divné, ale je to tak.
Doktoři toho nakecají. ![]()
@jahuhudka píše:bleju 2 dny
Já byl „hotovej“ před pár dny ale z jídla to nebylo. Prostě bacil či co.
![]()
@Fofrník píše:
Doktoři toho nakecají.
S těma klobásama a špekáčkama je to pravda - mám několikananásobnou vlastní zkušenost.
Ale jinak máš částečně pravdu, doktoři někdy úmyslně lžou. Jeden mi chtěl vyndat žlučník, prý nutné a já, že ne. Taky ho mám doteď, a žádné problémy nejsou.
@Fofrník píše:
Já byl „hotovej“ před pár dny ale z jídla to nebylo. Prostě bacil či co.![]()
@Johnny7 píše:
S těma klobásama a špekáčkama je to pravda - mám několikananásobnou vlastní zkušenost.
Ale jinak máš částečně pravdu, doktoři někdy úmyslně lžou. Jeden mi chtěl vyndat žlučník, prý nutné a já, že ne. Taky ho mám doteď, a žádné problémy nejsou.
Asi mám lepší trávení.
U mne dobrý.