Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, zdravím všechny nahlížející.
V pátek večer mě začala pobolívat hlava. Šli jsme s manželem do kina, babička hlídala naše tři děti, tak jsem do sebe hodila Panadol a šla. Při návratu z kina se bolest vrátila, byla silnější a přidala se i světloplachost. Říkala jsem si, že to bude asi migrena. Za poslední rok jsem jí měla už 2×. V sobotu odpoledne se přidala zvýšená teplota, večer už horečka 38 a neděli jsem proležela s pocity jako u chřipky, teplota, bolest celého těla, nechutenství, únava. Z neděle na pondělí se mi špatně spalo, byla jsem přespaná z celého dne. V noci jsem si položila pod hlavu složenou deku a nějak do dospala do rána. V pondělí po ránu jsem zjístila, že mě bolí za krkem a nemůžu s ním pořádně otáčet. Do dneška mám pořád teploty a za krkem bolí. Pomáhá Brufen a Ibalgin gel. Dneska jsem chtěla navštívit Dr., ale nezastihla jsem jí. Mohla by to být meningitída nebo jen viroza a bloklá krční páteř?
Řekla bych, že to je chřipka. Meningitida je hodně rychlá, to bys od pátku už určitě poznala. ![]()
Přesně, meningita je fofr, myslím, že se dělají skvrny po těle a pak už je to opravdu za pět minut dvanáct. A s tím krkem - mám dojem, že člověk nedá bradu na prsa.
kdybys mela meningitídu tak tu nejsi už, mášnormální nachlazení , chřipku, a krk přeleženej, možná te ofouklo, spíš ale přeležený
Je u tebe teplota 38 běžná?
Doktor hlavně zkouší, zda jde předklonit hlava. Nejde = problém!
Ale řekla bych, že jen chřipka.
Moc vám všem díky za reakce. Při předklonu to bolí, ale předklonit to jde. Fleky žádné nikde nemám. Tak snad to bude jen nějaká viroza, odpoledne zajdu k Dr. a uvidíme. Uklidnily jste mě ![]()
Pozor neplette si meningitidu s meningokokem.Meningokok je bakterie nebo vir ted nevim a meningitida je zánět mozkových blan který může být způsobený virem i bakterii kterýmikoliv běžnými,hemofil,streptokok atd.Můj syn měl klíštovku to je taky zánět mozku encefalitida obdoba meningitidy a trvalo to docela dloho žádný rychlý zhoršení stavu..Pokud máš horečky a nemůžeš ohnout krk tak na pohotovost u meningitity fleky mít nebudeš.
@zuzan píše:
Pozor neplette si meningitidu s meningokokem.Meningokok je bakterie nebo vir ted nevim a meningitida je zánět mozkových blan který může být způsobený virem i bakterii kterýmikoliv běžnými,hemofil,streptokok atd.Můj syn měl klíštovku to je taky zánět mozku encefalitida obdoba meningitidy a trvalo to docela dloho žádný rychlý zhoršení stavu..Pokud máš horečky a nemůžeš ohnout krk tak na pohotovost u meningitity fleky mít nebudeš.
Ale ano, můžou být. U meningokokové meningitidy jsou dost časté