Chřipka, nebo meningitida?

120
16.11.11 09:42

chřipka nebo meningitida?

Ahoj, zdravím všechny nahlížející.
V pátek večer mě začala pobolívat hlava. Šli jsme s manželem do kina, babička hlídala naše tři děti, tak jsem do sebe hodila Panadol a šla. Při návratu z kina se bolest vrátila, byla silnější a přidala se i světloplachost. Říkala jsem si, že to bude asi migrena. Za poslední rok jsem jí měla už 2×. V sobotu odpoledne se přidala zvýšená teplota, večer už horečka 38 a neděli jsem proležela s pocity jako u chřipky, teplota, bolest celého těla, nechutenství, únava. Z neděle na pondělí se mi špatně spalo, byla jsem přespaná z celého dne. V noci jsem si položila pod hlavu složenou deku a nějak do dospala do rána. V pondělí po ránu jsem zjístila, že mě bolí za krkem a nemůžu s ním pořádně otáčet. Do dneška mám pořád teploty a za krkem bolí. Pomáhá Brufen a Ibalgin gel. Dneska jsem chtěla navštívit Dr., ale nezastihla jsem jí. Mohla by to být meningitída nebo jen viroza a bloklá krční páteř?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
16.11.11 09:44

Řekla bych, že to je chřipka. Meningitida je hodně rychlá, to bys od pátku už určitě poznala. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
16.11.11 09:50

Přesně, meningita je fofr, myslím, že se dělají skvrny po těle a pak už je to opravdu za pět minut dvanáct. A s tím krkem - mám dojem, že člověk nedá bradu na prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
16.11.11 09:54

kdybys mela meningitídu tak tu nejsi už, mášnormální nachlazení , chřipku, a krk přeleženej, možná te ofouklo, spíš ale přeležený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
16.11.11 10:02

Je u tebe teplota 38 běžná?
Doktor hlavně zkouší, zda jde předklonit hlava. Nejde = problém!

Ale řekla bych, že jen chřipka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
16.11.11 10:30

Moc vám všem díky za reakce. Při předklonu to bolí, ale předklonit to jde. Fleky žádné nikde nemám. Tak snad to bude jen nějaká viroza, odpoledne zajdu k Dr. a uvidíme. Uklidnily jste mě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
16.11.11 13:50

Pozor neplette si meningitidu s meningokokem.Meningokok je bakterie nebo vir ted nevim a meningitida je zánět mozkových blan který může být způsobený virem i bakterii kterýmikoliv běžnými,hemofil,streptokok atd.Můj syn měl klíštovku to je taky zánět mozku encefalitida obdoba meningitidy a trvalo to docela dloho žádný rychlý zhoršení stavu..Pokud máš horečky a nemůžeš ohnout krk tak na pohotovost u meningitity fleky mít nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
12.9.12 10:50
@zuzan píše:
Pozor neplette si meningitidu s meningokokem.Meningokok je bakterie nebo vir ted nevim a meningitida je zánět mozkových blan který může být způsobený virem i bakterii kterýmikoliv běžnými,hemofil,streptokok atd.Můj syn měl klíštovku to je taky zánět mozku encefalitida obdoba meningitidy a trvalo to docela dloho žádný rychlý zhoršení stavu..Pokud máš horečky a nemůžeš ohnout krk tak na pohotovost u meningitity fleky mít nebudeš.

Ale ano, můžou být. U meningokokové meningitidy jsou dost časté

• Citovat
  • Upravit
monca114
12.9.12 10:51

Jinak jak to opadlo?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat