Plastika nehtu

425
14.11.11 22:21

Plastika nehtu

Ahoj holky, prosím kdo absolvoval plastiku nehtu? Synovi (15 let) brutálně zarůstá nehet na palci, vypadá to opravdu hrozně a doktorka mi sdělila, že mu na chíře nehet strhnou. Což je podle mě dost šílené a jak nehet poroste, bude opět zarůstat. Máme s tím už zkušenosti a bojujeme dlouho. Zkoušeli jsme i metodu odtahování náplastí, ale nic moc. Trochu se to zklidní, ale kluk vyrazí konečně po měsíci sezení doma ven a je to hned zpátky. Tak mi nezbývá než zkusit plastiku nehtu. Tak kdo tímto prošel, prosím jak moc je to bolestivé a jaká je rekonvalescence? Určitě si budeme zákrok hradit, tak by mě zajímala i cena. Moc děkuji za odpovědi, Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30309
14.11.11 22:27

Podstoupila 13 let dcera, bolelo trochu,stalo nula.Delalo se to na chirurgii ,jezdila tam pak denne na prevazy a od te doby ma kliiiid/klepu/ :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
15.11.11 08:57

Sestře dělali plastiku nehtů na obou palcích, byla už skoro v pubertě. Měla to ovázané, bolelo to přiměřeně, takže moc ne. A má krásné nehty :palec: . Jestli to fakt vadí a není to jen kosmetická vada, hodně vážně bych o tom uvažovala.
Navíc jestli ho to bolí, aby nezačal třeba pajdat nebo nějak ulevovat té noze. Pak by mohl být problém třeba i s držením těla atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kyselina sírová
24.11.11 15:50

plastika

V prvé řadě je absolutní nesmysl strhávat nehet, stejně by se to po dorostení nehtu zase vrátilo. Co se týče té plastiky, je to bezbolestné, jediné co cítíte je vpich injekce s anestezií a pak už jen lehtání. Někde ránu šijou, někde to nechají vyhojit samo bez šití, je pravdou že pak ob den na převazy je potřeba jezdit, ale nic bolestivého a problém to vyřeší a je pokoj

• Citovat
  • Upravit
64
10.12.11 19:25

s tím strhavaním taky nesouhlasim je to zbytečné a znovu to začne zarůstat, me to delali nekdy kolem 10tého roku přímo na plasticke chirurgii tehdy se to neplatilo tak nevim jak ted ( je to uz 15let zpatky) a pamatuju si ze to teda bolelo hodne, samotna operace ne ale pak ty prevazy,vytahovani stehu,hojeni atd. nechtelo se to hojit,trvalo to strasne dlouho a navic to delali nekdy na podzim takze problem s obouvanim do teplejsich bot atd. a ani nejsem moc spokojena s estetickym vysledkem nevim jak to delaji ted ale ten muj palec vypada hodne neprirozene…ale pokud s tím ma problemy tak mu nic jineho nez plastika nepomuze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie98
13.1.12 19:32

Dnes jsem podstoupila plastiku nehtového lůžka, protože se mi to několikrát opakovalo a na chirurgii mi vždy pouze odsřihli špičku nehtu a jelikož se to zase vrátilo tak sme se rozhodli pro plastiku.. injekce bolí jen málo a večer topobolívá.

• Citovat
  • Upravit
petra9616
19.2.13 22:42

Ahoj holky, zdravím, je mi 16 let, a už 4× jsem byla na chirurgii, na odstříhnutí nehtu, pokaždé co se to zahojilo, se to tak po 4 měsící udělalo znova, trpím na to strašně, mám to zarudlé, hnisavé a celé nateklé. Z toho řezání už mám hrůzu, protože je to pro mě obrovská bolest. Rodiče mě tedy kopou, na tu Plastiku nehtového lůžka, jenže z toho mám děsnej strach, proto chci vědět, jestli je to o dost horší bolet než to odstříhávání nehtu.. Děkuju za odpověd :) :)

• Citovat
  • Upravit
255
19.2.13 22:52

Mě taky jedna doktorka řekla že mám poškozené nehtové lůžku a že je to genetické+ neléčitelné - zajímavé že mi to začalo až někdy okolo 18 let a o tomto se ještě přes 3/4 rokem nezmiňovala..mastičky nepomáhají, ani obrušování - je to jen kosmetická vada, ale vystavuj se s tím někde jako prodavačka například že :,( mě se dělají takové vroubky a nehet mi praská a vůbec fuj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
19.2.13 23:19

Ahoj Petři, dneska jsem byla na konzultaci v Lasercentru kvůli plastice nehtového lůžka při zarůstání nehtů. Byly tam dvě maminky se syny už podruhé (nyní operace na druhé noze - prý to nejde dělat zároveň) a moc si to pochvalovaly. Hojí se to 3 týdny až 1 měsíc a důležité je, že se to už neopakuje. Rána prý nevypadá nic moc, taky proto chodíš na převazy zpočátku 2 -3× týdně k nim, ale prý je to bez komplikací. Potíže, které popisuješ - zarudnutí, hnisání, nateklost, jsem měla taky. Pak jsem se někde dočetla, že je dobré na prst přikládat krytí Bactigras nebo Inadine, že to ten zánět vyléčí. A světe div se, fakt je zánět pryč. Lékařka sama řekla, že prst je klidný a tím pádem se to bude i lépe operovat. Zkus to koupit. V lékárně ten Bactigras stál nějakých 225,– Kč - 25 ks.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
20.2.13 00:01

Holky můžu se zeptat jak poznám zarůstající nehet? Mě jak u obou palců na nohou z vnitřní stany rostou nehty, tak rostou jakoby dovnitř kůže ale já je vždy odšmiknu a zase chvíli trvá než dorostou. Je to ono? Ani jsem nevěděla, že se to dá nějak spravit plastikou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
20.2.13 00:17

1024, mrkni na tyto stránky http://health.ic.cz/…ajici_nehet/. Tam uvidíš i fotky, jak vypadá zarůstající nehet a případně, co s ním pak dělat. Každopádně, pokud Tě to pobolívá, ale zatím ještě nekrvácí nebo nehnisá, utíkej k pedikérce. Pak už je pozdě a řeší to jen plastika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.13 07:40
@petra9616 píše:
Ahoj holky, zdravím, je mi 16 let, a už 4× jsem byla na chirurgii, na odstříhnutí nehtu, pokaždé co se to zahojilo, se to tak po 4 měsící udělalo znova, trpím na to strašně, mám to zarudlé, hnisavé a celé nateklé. Z toho řezání už mám hrůzu, protože je to pro mě obrovská bolest. Rodiče mě tedy kopou, na tu Plastiku nehtového lůžka, jenže z toho mám děsnej strach, proto chci vědět, jestli je to o dost horší bolet než to odstříhávání nehtu.. Děkuju za odpověd :) :)

ja na plastice byla, neni to prijemne, ale uz budes mit klid. mam uz to udelane urcite 10 let a od te doby s tim nemam problemy. Opichno ti to inekcemi, to je trochu neprijemne a pak uz nic necitis, vetsi bolest je pak po zakroku, kdy to prichazi k sobe, tak to doporucuji nejaka analgetika na mirneni bolesti. Jo a nevejdes se do bot, takze doporucuji to udelat az v lete ;-)

• Citovat
  • Upravit
Petra9616
21.2.13 18:03

Tak moc děkuji za názor holky :)Snad se tam odhodlám jít :) ;)

• Citovat
  • Upravit
petra9616
21.2.13 21:34

A je ta umrtvovací injekce hodně bolestivá, že by mi vytryskly slzy? : :,(?

• Citovat
  • Upravit
328
22.2.13 09:06
@petra9616 píše:
A je ta umrtvovací injekce hodně bolestivá, že by mi vytryskly slzy? : :,(?

boli to, ale urcite min nez zarostly nehet, neboj se a jdi do toho!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí