Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@petra9616 píše:
A je ta umrtvovací injekce hodně bolestivá, že by mi vytryskly slzy? :?
Petři, prý je dobré si vzít analgetika tak hoďku před zákrokem. To by Tě ani ta injekce bolest neměla.
@Gigina15 No tak ty fotky byly maso. Asi to bude ono, ale nějaká lehčí forma, nic nebolí a tak o zatím neřeším :nevitm:
Ahoj holky, potřebovala bych radu, mám dceru, je jí 2,5 roku a trápí jí zarůstání nehtu na palcích z obou stran, chodíme na pedikúru, vystřihne se jí to, ale do měsíce jí to znovu zaroste, má okolo nehtu bambule. Myslíte, že už takhle malému dítku udělají plastiku lůžka??
Dobrý den, také mě zajímá plastika zarostláho nehtu, laserem. Nějaká zkušenost?? Kdo tento zákrok provádí v Brně? Našla jsem laserovou metidu jen mimo Brno
. Děkuji za info
Chtela bych se zeptat, kdo absolvoval plastiku nehtu, jak dlouho to, zabralo, nez se prst vzpamatoval? Mam 6 tydnu po a palev jak bambuli. Nevim, jestli, je to normalni ci jestli s tim mam nekam jit. Prijde mi blbost otravovat doktora, pkkud je to jen soucast hojeni.
Ahoj
Mám problém se zarůstáním nehtů. Poprvé se mi to stalo v 14 a já si to ještě ňoupala. Došlo to až k vylezení masa a oni mi nestrhli nehet jen mi vyřízli to lůžko nehtové.
Podruhé se to stalo před rokem během těhotenství a já se bála o dcerušku a tak hned 3 dny po císařském řezu mě převezli na chíru kde to odoperovali na pravé noze.
No minulý čtvrtek mi to operovali znovu na opačné noze. Jak je možné, že se to vrátí na opačné noze. Bohužel 3 měsíce to mám a s ročním dítětem a čtyřletým nebyl čas někam jít.
Nojo jenže mi to operovali nehtové lůžko ve čtvrtek a v pátek převaz, zítra mám druhou kontrolu a v pátek a celý příští týden potřebuju být chodící.
Když jsem slíbila, že tam budu a nesmím to zrušit a už by nás příště neobsadili a měla bych špatný jméno u agentury. No dopajdam se tam budu dělat, že je to normální
Myslíte, že v pátek už budu bez obvazu?
Toto kde musím být funkční je dlouho domluvené a je zlé to zrušit.
Prostě můj dotaz ten nejdůležitější je jestli mi zítra už sundá obvazu. Vím, že je brzi nemám to poprvé, ale potřebuji dělat v pátek normální a příští týden celý taky. Zkusím se zeptat zítra doktora, a kdyžtak si to odvážu ten obvaz a zalepim a pak doma zase zavazu. Nemluvě o tom, že ve středu mám doklasofikaci ve škole. A děti mi skáčou po hlavě když je teď moc nemůžu obskakovat
Au teď jsem se bouchla o stůl do palce. Předevčírem mi do něj vrazil syn a když jsem vyhazovala šlupku do koše, který kvůli miminku je na stole tak jsem vrazila do velkýho náklaďáku co mají děti nahrání. Nemluvě o tom když se v MHD musím dopravit na chirurgii
achjo nejlepší je když si to omylem v noci prikrijrte, protože nevíte co děláte když spíte
už aby to bylo za mnou. Doufám, že do pátku to sundá
@1024 pokud vas nic nebolí zkusté vyhledat pedikerku která se zabývá lékařskou Pedikurou a nechte si udělat nehtovou šponu mě to nehet zachránilo.
Zdravím, předevčírem jsem absolvovala Emertovu plastiku nehtu a zatím to moc nebolí, ve středu jdu na převázání a 3 července na vyndani stehů, uvidím jak vše půjde, už jsem podstoupila loni i parc. Ablaci nehtu, měla jsem pokoj, ale na jaře se to opět vrátilo, asi mám ty palce prokletý. Co se týče injekce, tak ta jediná bolí a zbytek už ne, až když to přijde k sobě, tak to pobolívá, ale dá se to vydržet. Kdo s tímto opravdu bojuje, doporučuji jít na plastiku ![]()
Jednomu známému plastika nepomohla, vrátilo se to, tak musel znovu. Záleží asi na provedení. Není to jistota, nespoléhala bych na to. Jediná prevence je nestříhat si nehty do oblouku, jenže jak to jednou začne, už se z toho nedá vybruslit.
Dobrý den, nemám nehet, myslite, ze na to existuje plasticka operace? dekuji
Dobrý den já mám také problém taky mi zarustaji nehty na nohou hlavně palce mně nejvíc trápí sama si ty nehty neostriham jako někdo jiný nebo pedikerka tak já jsem dnes byla na pedikuře a moje kámoška vetnamka o to nejde to dělá prez 20 let mi doporučila plastiku nehtoveho lůžka opravdu jsem se bála ale už jsem vyřízená a na vytržení už nejdu i když to nebolí a injekce jen malinko stipne není to nic hrozného a pak ke mně chodila sestra na prevazy ona je to sestra ale ne z chirurgie ale dělala mi prevazy doma, ale rozhodla jsem se dnes volala jsem do polikliniky zavolá chirurgovi řekla jsem mu že bych chtěla udělat plastiku nehtoveho lůžka tak jsem zvědavá jaké to bude a nechám si udělat najednou obě nohy jelikož do práce nechodím jsem v invalidním důchodu tak to vezmu najednou a jinak jsem po silné mrtvici 4 operacích mozku a 3 týdny v kómatu a byla jsem 2 roky na vozíku dnes chodím s choditkem ☺️ tak já ty nohy fakt potřebuji a nechci už tpet
Dobrý den mně je 41 a ve 25 letech jsem prodělala silnou mrtvici jsem po silné mrtvici 4 operacích mozku a 3 týdny v kómatu a byla jsem 2 roky na vozíku dnes chodím s choditkem dřív jsem si stříhala nehty sama je fakt že klestickama ale teď co jsem po ty nemoci to bylo hrozne 3 roky po sobě mi strhávál pan doktor v poliklinice oba palce najednou a furt mi to rostlo stejně tak teď 18.9 jsem byla s obouma palcema najednou najednou na plastice sice teď musím ještě nosit sandále ale jde vidět ten rozdíl můžu říct z vlastní zkušenosti že to ani nějak nebolí kolikrát mne bolela i pedikúra a snad už nebudu každý měsíc platit pedikúru 400 tady v Sokolově ale když vidím ty palce tak je to hodně velký rozdíl jen nevím kdy budu moc dát nohy do tenisek hodně lidí se bojí ale já abych nemusela trpět vždy to vezmu najednou ☺️ani rovnátka se nevyplatí to jsou zbytečné peníze ☺️