Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Anonymní píše:
Ahoj, chci se poradit zda je to normální…poslední dobou se mi stává, že když špatně nakombinuji potraviny, cca po 20 minutách mám průjem, třeba 2× a pak mám po zbytek dne rozhozené zažívání, dříve se mi to nestávalo, je to normální?
To mě se občas střídá průjem ze zácpou a zácpa s průjmem někdy jsou to nervy a stres a občas jak se říká dietní chyba ![]()
Pokud mám rozhašené zažívání, vždy sahám po colonfitu. Účinkuje spolehlivě.
U náz zase na tohle v rodině bereme Biopron IB-Symbio +S. Boulardii. Hlavně já teda mívám průjmy bud už z toho, že mám nervy nebo snim něco, co jsem neměla…Ta S. Boulardii je probiotická kvasinka, takže je na různý druhy průjmu. A jinak na správný trávení beru od Biopronu IB-Symbio s enzymy, který jsou super na trávení a omezujou při nadýmání. Nic jinýho už ani vlastně nekupujem. ![]()
O Colonfitu mi říkala paní v lékárně? Máte s ním dobré zkušenoti? Neustále řeším nafouknuté břicho a s tím spojenou i zácpu.
@MilenaP Já mám s colonfitem dobrou zkušenost, hlavně po dobrání antibiotik, po kterých mám vždy střevní problémy.
@LenuleD Pravda, že si ho docela dost lidí chválí. A za jak dlouho tak zabere?
@MilenaP Většinou 2-3 dny, takže nic strašného a je dobré, že je vhodný i pro děti, když je bolavé a nafouklé bříško ![]()
Moje OSOBNÍ aktuální zkušenost, ovoce Dřín dám do horkého čaje opravdu větší množství, pak ovoce vyberu sním čaj vypiju, podle mě ulra brutal dobré na žaludek a taky směr dál, dřín mám na zahradě.
Dobrý den. Už měsíc mi je bohužel strašně špatně. 2 týdny jsem měla zácpu, a pak z ničeho nic průjem. Doprovází to křeče, a obrovské nadýmání, což je opravdu nepříjemné. Celkově se necítím dobře. Nutno podotknout, že jsem začala brát HA. Jsem docela zoufalá, nevím co s tím ještě k tomu když v této špatné situaci nemohu jít k doktorovi.. Jím dost vlákniny, piju dostatečně. Nějaké rady, co s tím? Předem děkuji.
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se poradit zda je to normální…poslední dobou se mi stává, že když špatně nakombinuji potraviny, cca po 20 minutách mám průjem, třeba 2× a pak mám po zbytek dne rozhozené zažívání, dříve se mi to nestávalo, je to normální?
Jak to dopadlo už je ti lip? Na co jsi přišla?