Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky
prosim ty, ktere mely nyní dětičky nemocne chripkou, aby mi napsaly její průběh.. nevim co me deti chytly za svinstvo
ale uz jsem z toho zoufala, dle dr chřipka, mame vydrzet, pri zhoršení prijit..starsi se z toho uz dostala ale mladší 2,5 roku ne, už to vypadalo ok a nyni zase teploty
a bohuzel u nas jak naschval na víkend ![]()
Rada bych vedela, jaky prubeh ma letosni chripka. Kujiii ![]()
Dle mé známé, zdravotní sestry, jsou letos virozy hnusné, horečky ke 40 stupňům ještě 5. den… ![]()
Moje roční měla 3 dny horečku 39°C pak horečka odezněla a zůstal jen hnusný kašel. Ten se jí bohužel zatím drží (je to 6. den)
@Rozárka78 jo, to potrzuju, u nás v okolí kdo měl chřipku, měl vysoké orečky opravdu dlouho, i moje 81letá babi ![]()
@SabinaG u kamarádky to samé
Dekuji..ano vysoke horecky u nas byly taky..ale treba 4dny, pak klid a zase z razu horecky..
Pisnu sem jak presne bylo u nas..
Jedna se mi o mladšího, co uz byl ok, a dnes jsme zase s teplotou
a ja uz nevim zda je to furt chripka nebo neco dalsiho
je mi ho chudaka uz lito..dekuji za rady.
Ctvrtek 18.2. Danielka 6let vysoke horečky az 39,7, jen lezela a spala, trvalo to do neděle. Davidek v neděli teplota do 38..jen v nedeli..nedele noc, cele pondeli, pondeli noc ok..v úterý teplota u obou Danielka jen do 38,5 mela utery a stredu, plus rýma a kašel..Davidek teploty do 39 utery, streda bez rymy a kasle..u Danielky teplota odesla, pretrvava kasel..Davidek ok, ve ctvrtek Davidek cely den protivný, place, vzteka se, do vseho boucha..to same patek cely den, začíná pokaslavat, je patek večer a ma zase teploty
3 ATB za 3 týdny, vysoké horečky, kašel, co šel na průdušky, hustá rýma…teď je v rekonvalescenci a jsem na něho jak na zlaté vajíčko, bo mi už hrabe být tak dlouho doma. Syn má 2,5 roku.
Dr mi rekl horecky tyden..ale proc byl den ok, pak znova..ted byl ct, pa bez teplot a ted zase zacina hořet
kasel nema nejak velky, tak nechci strašit na pohotovosti..ale protivny takhle nikdy nebyl, asi ho neco trapilo..bohuzel si jeste nerekne..mame jeste vyčkat?
@kve-tinka malemu jen lehce tece z nosu, pruhledny hlen..kasle sem tam.. štvou me ty teploty, nikdy jsem se s tim nesetkala
@MišelkaX Mám doma to samé. Malé už 3 týdny teče z nosu jako z vodovodu, ucpaný nos nemá… Pár dní má horečky, pak je v klidu a zase nanovo… Teď ji dávám bylinkový sirup a zatím už 10 dní neměla horečku, ani teplotu. Už aby byla v pohodě.
U nás horečky ke 40°C s tím, že 2 letá o dost horší průběh než syn 4 roky. Ten měl tyhle vysoké jeden den. Dala jsem 3 krát po 6 hodinách panadol a pohoda. Pak sice byl ještě slabý, odpočíval, ale už bez vysokých teplot. Dcera to chytla po něm, horečky vyšší a horší. Musela jsem dvakrát dávat panadol a po 3 hodinách nurofen, abych je srazila, to se jí drželo asi 2 dny, pak den pohoda a znova. Pak už teplota šla dolů, tak byla bez léků, ale utahaná byla přes týden a i ona jako raubíř jen ležela a koukala na pohádky nebo spala. Kašel mají taky dodnes a to je to už 3 týdny.
@MišelkaX píše:
Zdravím maminkyprosim ty, ktere mely nyní dětičky nemocne chripkou, aby mi napsaly její průběh.. nevim co me deti chytly za svinstvo
ale uz jsem z toho zoufala, dle dr chřipka, mame vydrzet, pri zhoršení prijit..starsi se z toho uz dostala ale mladší 2,5 roku ne, už to vypadalo ok a nyni zase teploty
a bohuzel u nas jak naschval na víkend
Rada bych vedela, jaky prubeh ma letosni chripka. Kujiii
To je prostě CHŘIPKA, chřipka je vážná nemoc, je to virus, který ročně zabije 2000 Čechů.
Lidi, já nevím, co to s vámi je, že si všechny myslíte, že chřipka je sranda. To už je několikrátá podobná diskuze. Není to žádná „dnešní“ chřipka, „letošní“ chřipka, prostě chřipkovej virus je prevít, není to věc, ze která se dostaneš za týden. Horečky se prostě vracejí, to se u chřipky stává.
@SabinaG píše:
@MišelkaX
Dle naší doktorky ty teploty prostě k této chřipce patří,
Horečky patří ke každé chřipce, chřipka není běžná viróza.