Chřipka u miminka - bojím se

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
48
23.1.25 18:13

Chřipka u miminka - bojím se

Dobrý den prosim chtela jsem se zeptat jak jste zvladli chripku u maleho ditete. Syn 6 let si donesl ze skolky chripku B. No a mam jeste 4 mesicniho syna kteremu zacina teplota pomalu stoupat. Doktorka me strasila ze je to silene nebezpecne a ja mam ted strach. Proto se chci zeptat na +- stejne stare male deti jak jste to zvladli a jake meli priznaky. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2992
23.1.25 18:19

Nevím proč a jakým způsobem tě doktorka straší - to je jejím cílem vycukaná máma? Nebo se máš dát na černou magii a zaříkat viry, aby se nepřibližovaly? Neboj se a přistupuj k tomu jako k jakékoliv nemoci, kterých vás na cestě k dospělosti potká ještě stovka. Dítě sleduj, měř teplotu, když vystoupá, tak podej Nurofen/Paralen, když neklesne nebo jen málo, chlaď tělíčko.. Krátce a často větrej, ucpaný nosánek proplachuj mořskou vodou atd.. V případě pochybností volej lékařce nebo se telefonicky obrať na dětskou pohotovost. Hlavně tekutiny, tekutiny, tekutiny! Dehydratace je nejvíc nebezpečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
23.1.25 18:22

Nemocné dítě je samo o sobě pro mámu obrovský stres. Nepodceň náhlé stoupnutí teploty v noci - kolikrát se mi stalo u dětí, že jsem je nechtěla zbytečně budit, říkala jsem si, ještě si chvilku zdřímnu.. No a najednou byly úplně vařící, a 39,8 se sráží hůř, déle a ve větším stresu než třeba 38,5. Ale uvidíš, třeba tvému miminku už teplota ani nevyletí a zvládne to! Kojíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
23.1.25 18:24

Ze pro tak male dite je to extrémně nebezpečné. Ze musim davat 10× vetsi pozor pri chripce atp. Bohuzel nekojim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
23.1.25 18:24

Hele úplně v pohodě. Nic se neboj. To zvládnete.
4m není málo. Syn měl covid na 1m. Naštěstí měl 5kg a tak jsem mohla dát paralen.
Měj doma cipky paralen a nurofen. Radši víc balení, abys to nemusela řešit. Pro případ rýmy ještě zásobu mořské vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24108
23.1.25 18:41

@ALIPELI mořskou vodou spíš opatrněji :hug: ale určitě je při rýmě mnohem důležitější nasivin pro kojence. Odsávat a případně inhalace Vincentkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4600
23.1.25 18:56

Byla jsem loni s 6 mesicnim synem v nemocnici a ke vsemu hnusu, kvuli kterymu jsme tam byli hospitalizovani tam chytil zrejme covid a chripku A :roll: a diky bohu to zvladl krasne, nic moc to s nim neudelalo a to mel rozstrilenou imunitu kvuli predeslym nemocem, atb a zakroky.. drzim palce, at tim projdete co nejlepe, je to stres, ale zvladnete to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.1.25 19:21

Hlídat, kdyby se to cokoliv nezdálo, špitál. Pořád lepší, než průser. Sama jsem s mladým strávila pár dní na jip. Ne vždy je to úplně sranda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2644
23.1.25 20:21

Já myslím, že je nebezpečná nějaká dlouhodobější horečka kvůli dehydrataci miminka. Kdyby horečka lezla nahoru, tak dáš nurofen a při nejhorším do nemocnice, kdyby se ti něco nezdálo, ale k tomu snad nedojde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3191
23.1.25 20:23

Já měla chřipku (prasečí), když byly synovi 2 měsíce. Měl jen průjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí