Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, včera to bylo 2měsice, co jsme byli na píchaní oušek. Bylo všechno ok od samého začátku, jen tak před cca 3týdny jsem si všimla, že má malá za ouškem tvrdy špundík od krve a hnisu (je možné, že jsme zavadily bodýčkem přes hlavičku a pak ji to udělalo tohle)
no nešlo mi to vyčistit, tak jsem tu naušnicku sundala a lihem na pupík 60% jsem ousko vyčistila a hned naušnici dala zpět.
Od té doby má každy den za ouskem takový zaschlý povlak, od nějakého výtoku z toho ouška a je to každy den '(bez krve)
už to trva dlouho, tak jsem se chtěla zeptat, jestli mám ještě vydržet a nebo dát raději zlaté (třeba díky zlatu by to ouško nekysalo?) Nevím co je lepší, tak se raději ptám jestli nemáte zkušenosti?
A naušničky muzu dát do toho lihu na pupík 60%? na 24h?
děkuji
Ano, můžeš to zkusit.
Já nechala nastřelovací měsíc a pak dala zlaté.
Zlaté jsem nechala 3 dny namočené v tom líhu.
Nicméně třeba mně se ten hnisavý špuntík dělá celý život. Stačí sundat náušnici a hned ji vrátit a mám ho tam. Pomáhá jen dlouhodobě ty náušnice v tom uchu nechat, ale přestane mě to zlobit třeba až po 2-3m.
Dcera s tím problém nemá.
Dceři ta nastřelovací brzo vypadla.. nějak se to vytlačilo nevím. Dali jsme tehdy hned ty zlaté, já se bála aby dírka nezarostla… a bylo to v pohodě.
Já mám třeba na zlato alergii. U dcery jsem teda radši ty první náušnice dala z chirurgické oceli a pokusy se zlatem jsem delala až v době, kdy bylo vše perfektně zahojeno a bez potíží. Tak můžete zkusit třeba chirurgickou ocel, případně náušnice pořád nevyndavat a nechat to delší dobu jen tak, ať se s tím nemanipuluje.
Nechávala jsem si „přestřelit“ dírky v uších, protože ty původní jsou děsně blbě a vysoko. Hnisalo mi to 9 měsíců. Obíhala jsem i doktory. Nakonec mi pomohl Hemagel, který jsem si dávala z obou stran lalůčku. Z obou stran jsem lepila náplastí. Každý večer vyčistit náušnice i lalůčky, náušnice vrátit do uší, namazat, zalepit. Trvalo to minimálně 2 týdny, ale konečně něco pomohlo a nemusela jsem vytáhnout náušnice.