Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, můžete mi poradit, kdo jste letos měl chřipku? Měly jste kromě horeček i rýmu a kašel? Malá má horečku 38,5, je hodně unavená. Už je to ale 3. den a jiné příznaky k tomu nemá. Tak nevím jeslti je to chřipka nebo ne. Naše mudra je nemocná, tak za ní ordinuje jiná a když jsem tam ráno dorazila, byla fronta až před čekárnu, tak jsme to vzdaly.
Já moc k doktrovi nechodím, radši léčím „sama“ co není tak hrozné, a chřipku jsme dlouho nidko neměly…
Syn měl ted 14 dní vysoké teploty, které nešli srazit, dvoje antibiotika a měl k tomu jen trochu rýmu, jinak nic. Celé dny prospal. Nechápu co je to za virus, ale já horší chřipku neměla, dostala jsem k tomu ještě zánět dutin. A co vím, tak to pěkně řádí ted.
Jinak jen horečka, sledovala bych asi i ty neštovice, jestli jí nějaká nevyskočí.
On měl něco podobného i můj táta, jenže to srazil paralenem a příšel na návštěvu
Říkal horečky, a první dva dny že ho bolelo tělo a byl slabej. No a pak po paralenu dobrý
a hurá na návštěvu!
@Melody 4: Proč jste měly atb? To se snad na chřipku nedává ne? Já myslela že k tý mudře už ani nepůjdu…
Holky mely, horecky pres 40, neslo to sundat, nekaslaly nerymovaly. Stezovaly si s tridave na bolest hlavy, rukou, nohou… ja lehla taky! Ale takle teda uz nekolik let ne, na zachod jsemlezla po 4 jak jsem byla zeslabla a vse me bolelo. Tyden jsm3 valcily, crp nizke, dr to oznacila jako chripku ale po tydnu jsme skoncily s atb. Starsi teda driv kvuli srdci a mela pak hranicni crp, mladsi to sedlo do krku a me na dutiny. Dnes posledni atb a stejne chrmlam3
jo, kasel zacal 5.den, ryma den na to
A byla jsi schopná fungovat při té chripajzně? Já tu mám ještě roční mrně a mám hrůzu že budu na odpis jestli to chytím, jako že se to dá čekat
@mag píše: Čtyři dny 40ky, jinak nic jiného.
a taky jste dostaly atb? Byly jste u dorktora?
Nevim jestli 4o bylo na me, ale ja fungovat nedokazala. Zle nam bylo vsem takze nikdo nic nejedl, max pecivo, piskoty atd. Jinak manzel se od nas drzel dal takze to nechyt tak aspin jezdil do lekarny a nakoupit. No a ja tydenneuklizela… pak to stali za to. Po asi 4dnech jsem teda zvladla ohrat mrazeny jidlo, jest3 ze syslim zasoby. Ale holkam bylo tak zle ze furt polehavaly, coz je u nichco rict
Jj, dcera měla také.. horečka, únava, bolest těla a nic jiného.
@spiky01 no tak to se mám na co těšit… muž na služebce až do pátku, na mrazáku nic ![]()
@BohunkaP píše:
Jj, dcera měla také.. horečka, únava, bolest těla a nic jiného.
a ostatní to nedostali? Já pořád větrám, myju si ruce, občas otřu kliky lihem a doufám… ![]()
Ahoj - dcera 7 let od pondělka horečky až 40, tři dny, poté 2 dny kolem 38. Rýma kašel k tomu. Od soboty bez horeček, máme nechat doma minimálně do středy (jelikož jdou ve čtvrtek se školou bruslit, půjde do školy až v pátek). Mladší dcera 6let celý týden odpoledne zvýšená teplota k 38, bolest nohou, rýma, kašel. Manžel od středy horečky přes 38, rýma, kašel, bolest nohou, celková slabost. Nakonec v sobotu pohotovost, kde mu dr. nasadila ATB, po uvážení a konzultaci si atb nevzal a vyčkáváme. Od včera je teda bez teplot a krom celkové slabosti se cítí mnohem lépe.
Dle naší pediatričky chřipky a virózy s horečkami 5-7dní řádí
@Moni85 píše:
a taky jste dostaly atb? Byly jste u dorktora?
Zvládli jsme to doma s dr. na telefonu.
@Moni85 no hele, zkus se cpat vsim co sezenes na imunitu, nepusinkuj a doufej. A v mezicase navar a mraz
ono ume hodne udelalo ze jsem si holky vzala do loznice… lehla jsem den po nich. Chlap se prestehoval do pracovny a ja ho vytrvalemvyhazovala od nas, pracovne si ted fakt nemuze dovolit marodit. Jinak jak nam bylo zle takjsmeze zacatku skoro nejedly, tak se zazasob nejakyma piskotama, susenkama a tak. Kdyz holky nejedly 2 dny takmjsem za jidlo zacla pivazovat i cokoladu
ne, ted uz se smeju, ale bylo to hodne zlych asi 10 dni
My se s tím radujeme teď od pátku.
Volali mě ze školky, malej hicoval, bolelo ho všechno, slabej jak moucha. V pátek v noci a celou sobotu teploty až okolo 39-39,5.
V neděli už lepší, teploty klesly a malej začíná být pomalu ale jistě rozmrzelej, že nechce ležet, chce ven a podobné chuťovky
A navíc to dnes sedá na chlapa…asi se na týden odstěhuju, ať si to klucí užijou.
Aktuálně má okolo 37st, stále sem tam že ho bolí ruce, kolínka, současně s tím bojujeme i s rýmou a kašlem (dle dr. z té rýmy, plíce čisté).
Takže máme dávat jen tymiánový sirup kvůli té rýmě a pokašlávání a na chřipku nic. Je prostě potřeba ji vyležet.
Nám to i bylo jasné, chlap šel s malým k dr. hlavně kvůli OČR.