Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak mám ten Bioparox a uvidíme co to udělá. Paralen jsem si vzala jen 1/2 včera večer, to myslím bude v pořádku.
Díky všem za povzbuzení i rady!
A Iriss, když jsme ty jmenovkyně a tobě to dobře dopadlo, to bude jistě dobré znamení
.
Holky,
na včerejší kontrole už nám bušilo srdíčko, takže to zatím vypadá v pořádku ![]()
Ahoj Irucho,
já jsem měla virózu až v pozdější fázi těhu, kolem 20tt. Radila jsem se přímo se svojí gyndařkou (ta mi řekla mimo jiné, že spousta praktických doktorů ví houby, co mohou v těhu předepsat a co ne) a poradila mi Paralen (až 4 tablety denně) a Bioparox. Stopangin je taky O.K., do nosu jsem měla Nasivin, většinou to co je užívané jen lokálně by nemělo příliš vadit. Ale nevím, jak je to v prvním trimestru, takže doporučuju poradit se přímo s gynekologem. A můžeš se taky podívat na stránky www.safebryo.cz - provozuje je brněnská farmaceutická fakulta a je tam pěkně rozepsáno, co se kdy v těhu může a co ne - Paralen je ropzhodně o.k., i když Ti v lékarně řeknou (jako mě) - „jéžiš, jen to ne!“.
Přeju brzké uzdravení a zdravého mimíka.
Bubinka a svištík 24+6tt
Irucho, to je moooooooooc dobrá zpráva - pamatuji si, jak jsem to prožívala já
… přeji ať tě nemoci trápí co nejméně, ať mimísek pěkně roste a užívej si těhotenství - je to moc fajn ![]()
Ahoj holky, také jsem první 3 měsíce těhotenství promarodila. Moc jsem se nasmála u toho Paralenu-Panadolu.
Paralen se rozhodně v těhu může, i když já brala poloviční dávky a zabíraly perfektně.
Jen mě zarazilo, že se nikdo nezmínil o homeopatikách? Já na ně nedám dopustit.
Hezký večer.
Ája
Ahojky, zarazilo mě tu, že doktorka zakázala paralen a předepsala panadol, tak chci jen podotknout, že oba léky mají úplně stejnou účinnou látku i dávkování, pouze jsou každý vyráběný jinou firmou.. Kdo nevěří, najdětě se příbalové letáky a můžete si počíst..
@Irucha Ahojky, já jsem nyní 14 + 2tt…ve 13 týdnu jsem také prodělala chřipku, někdo na mě něco prsknul v práci. Bohužel mě v práci zastihla pak i horečka, a tak mě maminka odvezla na pohotovost. Dal mi nějaké prášky, které jsem užívala vždy večer, a neškodili miminku. Jinak mi toho také moc nenapsal, kloktala jsem šalvěj a řepíček, do krku si stříkala Aloe vera od LR cosmetics a hodně pila heřmánkový čaj s medem, a vyléčila jsem se. Miminko je v pořádku a já už mám jen dozvuky nemoci a to jen hlasivky. Ale určitě to nepřecházej. Doktoři jsou tu od toho aby ti pomohli a poradili…i když občas mě zaráží jejich přístup. Já měla problém aby mě někde vzali…byl to pátek a to každý končí brzy…moje doktorka už neordinovala tak jsem volala asi na tři doktory, a i přesto že v Lázních Bohdaneč sem doktora zastihla tak mi řekl že za 5 minut končí a že ať si zavolám do nemocnice nebo počkám na pohotovost…nakonec jsem čekala na pohotovost a tam byly moc milí a i jsem jim řekla že mě odmítli ošetřit, tak mi sestra řekla že příště je jediná obrana zapsat si jméno lékaře napsat dopis na lékařskou komoru se stížností, protože nikde tě nemají právo odmítnout pokud se necítíš dobře…