chronická, alergická rýma

258
29.6.06 22:00

chronická, alergická rýma

Milé maminky, ráda bych vás požádala o pomoc a o radu, protože naše rodinka už neví co dál.Máme 19m syna a už od prosince roku 2005 má rýmu, jde o to, že stále kýchá a nosík ho svědí a teče mu z něj a pak se mu ucpává a nemůže to vydýchat. Nejhorší je to když má jít spinkat, jak po obědě, tak večer, spí v klidu tak půl hodiny a pak se budí jak se memůže pořádně nadechnout. Chodíme stále k doktorce, ale nic.Už jsem si vynutila i alergologii, kde mu zjistili „pouze“ větší citlivost na plísně a psí srst a dávám mu na to respirační vakcínu. Už jí bere 3 měsíce a je to stále stejné. Doktor sice říká, že to zabírá až tak po 4až6 měsících ale já myslím, že by se mělo nějaké zlepšení dostavit, ale bohužel. Dětská lékařka mi říká, že z něj jednou bude pylový alergik, když má sklony k těm dvěma výše uvedeným alergenům a říká, že musím být trpělivá, že z toho vyroste. Dala nám ještě Zyrtec, ale je to stejné. Malému musím každou chvilku stříkat do nosíku Vincentku na zvlhčení a odsávačku už nechce ani vidět. Sám ještě nesmrká a o to je to těžší.Byli jsme i na nosním, ale tam stále říkají, že má zduřelé sliznice a mandle to taky není a tak už si nevím rady. Je to přece moje dítě a dost ho to unavuje a trápí. Je naštvaný i na mě když mu na nosík pořád sahám, ale jak ho toho mám zbavit. Víte, připadá mi divné když doktorka říká, že mám čekat, že z toho vyroste. Přece není normální, aby takhle malé dítko mělo takové trápení a nikdo mi ho nevyléčí.V průkazu má napsáno, že má chronickou rýmu a já čtu různé letáky a tam píšou že z toho může mít i astma, tak jsem zoufalá, protože tomu chci předejít. Můžete mi poradit, na koho bych se mohla obrátit o pomoc? Napadlo mě třeba jít k homeopatovi, protože mi už maminky psaly, že bylinky bývají nejlepší, můžete mi něco doporučit? Bydlím v Chomutově a moc to tady neznám, jsem původem z jižních Čech. Moc vám děkuji za odpovědi. ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50
29.6.06 23:32

ch

omyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
30.6.06 09:45

S malým dítětem ti neporadím, ale mně na alergickou rýmu hodně pomáhá led :wink:

Nejlepší je ten gelový pytlík, teda ne z mrazáku, ale z ledničky, přiložit ke kořeni nosu. Úlevu pociťuju okamžitě. Kojím, takže farmaceutické prostředky použít nemůžu.

Jinak homeopatika jsou taky dobrá věc, jen výsledky nepřijdou okamžitě. (Já osobně nejsem na dlohodobé a pravidelné braní čehokoli stavěná, ale teta to vydržela a po několika letech je téměř bez problémů.) Chce to taky dobrého homeopata - já jezdím právě k tetě až do Valašského Meziříčí, k MUDr Čechovi. Pozor - objednávám se i čtvrt roku dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
30.6.06 10:59

teda taky mi pristup Tvych lekartu prijde divny- ale mam podotazku:
1/ ma kontakt se psem? pokud ano, je jasne proc ma porad rymu, kdyz je na psa aklergicky- pozor, nemusi s ejednat jen o primy kontakt, kdy mate pejska doma, ale i o neprimy, treba napr. babicka ma psa a chodi nekolikrat tydne na navstevu a tak vam nosi chlupy a psi alergen domu na odevech, obuvi atd..
2/to samé platí pro kontakt s plísní

JInak bych zkusila zajit asi znovu na ORL a žádala silnější spray do nosu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
30.6.06 11:03

ještě ad homeopatie - tím asi nic nezkazíš, ale chce to najít dobrého homeopata- zkus najít ww. boiron.cz a myslím, že tam jsou uvedeni dle regionu, nebo si k nim primo zavolej a nech si nekoho doporucit.

taky bych zvazila vymenu luzkovin a udelat proialergicka opatřeni - www.vseproalergiky.cz- misto perovych polstaru dute vlaknu + potah z mikrovlakna, event, cisticka vzduchu atd… Tezko radit takto, mozna bych zmenila i alergologa, nevim kolik davs Zyrtecu davka by mela byt asi 2×5 gtts a po mesici jiste musi byt videt efekt( ale davat fakt pravidleně), pokud ne, zksuit opet zmenu- treba sirup Aerius 2,5 ml lxdenně- tak je tou nas s rymou. Drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí