Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
chtěla bych poprosit o radu zkušenější maminky. Je normální časté mnutí očí, nosánku až k pusince?Máme ročního chlapečka, který se dost často takhle tře, sice jsem vypozorovala, že to provádí většinou při únavě nebo pokud je nespokojený, ale stejně bych se chtěla zeptat jestli vaše děti dělají něco podobného. Oči i nos má čisté,ale stejně se bojím, aby to třeba nesouviselo s nějakou alergií, vypadá to jako by ho to svědilo.
Moc děkuji.
tak mě dělá malej to samé…nejhorší večer když má spát..už usíná a najednou ho to zbudí a musí si mnout očička.Má podrážděné bělmo…byla sem sním u doktorky dala mi kapky do očí ophtamoseptonex a na podruhé sanoril analergin…nepomáhá ani jedno.Bohužel to fakt vypadá na alergii!!
a řekla bych že na vysokou kvetoucí trávu.Eště dostal fenistil kapky 3×5kapek.je to antihistaminiku a je po tup spavější =protivnější.Vůbec z toho nejsem nadšená ,ale snad mu to trošku uleví je to hrůza!!
Tracy, mně dělají kluci to samé, ale jen když jsou unavení a chce se jim spát. Pokud se ti zdá, že to Kubík dělá až moc často, tak bych pro jistotu zašla k dr. - tím nic nepokazíš.
Ahojky,
tak toto náš Pavlík provozuje, když ho trápí ZUBY
![]()
Peťula
U nás se to taky provozuje, když je čas na spaní. Nejdřív jsem si říkala, že to bude alergie /s přítelem jsme oba alergici/, ale Peťula neměl vůbec podrážděné bělmo. Když svědí oči mě, mám je jak angorák ![]()
No a jakmile hupsnem do postele, tak se „šťouráním“ přestane zalomí to ![]()
Klára
… ještě bych to tedy upřesnila …
Pokud si Pavlík mne oči, tak je unavený. Pokud si ale šudlá rukama od očí, přes nos až na pusu (směrem odshora dolů), jsou to ZUBY ![]()
Peťula
cauky,
teda to me vubec nenapadlo,ze kdyz si ditko tre oko,ze by to mohla byt alergie
.Co ja se tu vsechno nenaucim ![]()
Maly si totiz posledni tyden porad mne oko.Vecer.porad vola,ze chce:„utrit oko“ a vezme rucnek a uz si ho „utira“.Nema ovsem vubec podrazdene belmo,nic v oku,bezproblemu.Pres den je to malo kdy.
Tak nevim,ale mam cim dal vetsi podezreni,ze mozna mel pred tydnem neco v oku a porad se k tomu vraci/jako s odrenym kolenem,velice litostive si na to vzpomene i na druhy den vecer jako by to bylo cerstve ![]()
Ale jinak jako mensi kdyz byl vecer unaveny,taky si mnul oci/ted uz snad unaveny neni nikdy
/
Any
ahoj
tak pokud nemá rýmu nebo červené oči, tak bych to neřešila. Michal si je teda tkhle třel cca od roku, no a v roce a 2 měsících mu zčervenaly oči a skončili jsme na očním s konečnou dg. alergie… testování až po sezone… červené oči měl zpočátku jen trošku, a asi po 1 měsíci mu zčervenalo pravdu hodně jedno oko (belmo u kořene nosu)…
ted je to už v pohodě, asi přestalo kvést to co ho trápilo… , ale nos si tře pořád… tak uvidíme po sezone.