kolik masa

35
27.6.06 09:53

kolik masa

ahojte mamule,

chtela jsem se zeptat kolik by melo rocni ditko snist masa za den. Nekde jsem cetla ze az 50 g, ale kdyz jsem se divala na nejaky sklenicky - hami, hipp -, ktery obcas dame, tak tam je mnozstvi masa tak max. 10g.......
Poradite prosim. Nejak moc malej nepribira, tak nevim jestli to nemuze byt i tim.

diky moc a mejte se.
b

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22315
27.6.06 09:56

Nas malej je masovej.........
ale kdyz davame nekdy sklenicky, nevadi mu to

Jinak jsem cetla, ze deti ktere jedi minimalne maso, jsou casto hyperaktivni........

K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
27.6.06 10:09

My maso nejíme vůbec a malý prospívá jedna báseň. Nemyslím, že by to bylo tím. Některé děti přibírají víc, některé míň. Taky když už má přez rok, tak se i víc hýbe. Nelámala bych si s tím hlavu.
Taky v těch vedrech malý moc nepapá, spíš pije.
Ahoj Tin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
27.6.06 10:36

no ja jen ze kdyz chci varit, tak nevim kolik masa mam pouzit...............
v kucharkach pro deti jsou recepty od 50 - 150 g masa, tak jeslti by nebylo lepsi varit doma svoje aby masa byl dostaek, nebo klidne nechat i ty sklenicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
27.6.06 11:38

Tak nevím, jestli jsem něco nedělala špatně, protože na skleničkách byla malá do 15měsíců zcela, pak mě vzala na milost moje jídla, ale nikdy jsem neřešila, kolik dostává…
Pokud nějaké jí, tak bych to asi moc neřešila. Jsou děti, které ho nejí vůbec, jsou děti vyloženě masové:)
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
27.6.06 11:53

Někde jsem četla, že kolem roku by měly děti sníst cca 35 g masa, 5-6× týdně. Myslím, že maso je v dětské stravě hodně důležité, kvůli obsahu všech možných látek, nevím, jestli to vůbec jde, zvlášť u dětí, vyvážit jinými potravinovými doplňky - obilninami apod.
Toť můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
27.6.06 12:08

Tak já jsem tohle taky nikdy neřešila, kolik masa, někdy snědla trošku, někdy zase jen maso a celkem dost. Prospívá myslím dost dobře, i když taky už moc nepřibírá, teď maso jí už nějakou dobu tak jedenkrát týdně, možná ani to ne a je úplně v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
27.6.06 12:33

Ahojky, priklanam sa k nazoru, ze su deti masove a nemasove.
Gina-podla mna je to ako so vsetkym, proste ked nejake dieta maso nechce, tak ho jest nebude, asi tazko sa da donutit.
Zase su deti, co nepiju mlieko a rodicia sa mozu aj na hlavu postavit.
Takze tabulky, kolko gramov musi zjest KAZDE dieta su sice dobre, ale realita casto ina. :-(
Ja som skor toho nazoru, ze vsetkeho vela skodi, najradsej by som mu davala maso raz tyzdenne, avsak mam doma masozravca, ked v obede nema maso, tak toho moc nezje.
Takze na obed ma maso kazdy den, a to papa sklenicky. 1 velku ma na 3 dni. (su od 1,5 roka)
Ked varime, tak mu tam masa davame celkom dost, on to tak ma rad.
Prisposobujem sa tymto chutiam dietata a nie doporuceniam, normam a svojim predstavam :-)) tie ma uz opustili, ked mi sabotoval moje vegetarianske pokusy :-)
Vseobecne si myslim, ze sa to s doporucenim masa prehana, je vela odbornikov, studii a aj laikov, ktory maso nedoporucuju, nedavaju a dieta prospieva este lepsie ako ine masozrave deti. Ale to uz by bolo na dlho a novu temu :-)
Staci si precitat diskusiu vegetarianstvo.
A to ci dieta rastie, alebo nerastie s tym podla mna nesuvisi, poznam fakt vegetarianske deti, ktore daleko predcia rovesnikov vo vahe aj vyske a zase naopak deti masozravcov, ako ten moj ktore su drobne.
Vsetko je to skor o genetike, strava to ovplyvnuje, ale zase nie az tak moc (aspon podla mna).
Takze zaver :-)
Barusch podla mna sklenicky stacia bohato a ked varis, tak mozes dat maska aj viac (ja to davam odhadom). Inak nedavam ziadne masove vyrobky, udeniny nepokladam za zdravu stravu pre batola a inak neviem co ine masove este by som davala okrem obedov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
27.6.06 13:51

Ahoj,
tak u nás to vypadá tak, že odměřuju množství masa od oka. Už jí normálně kousky, takže na talíř nandám nejdřív kupičku zeleniny (nebo čehokoliv jiného) a na to přihodím kousky masa, vypadá to zhruba na stejný poměr jako jíme my dospělí. Popravdě ani nemám na čem maso vážit :lol: Navíc i kdyby existoval jeden názor na množství masa, stejně by mě malej jeden kousek hodil na zem a už by mě to nevycházelo, gram sem gram tam podle mě nehraje až tak roli…
Jinak když cestujem nebo nestíhám dostane taky skleničku, hlavu si s tím nelámu. Je to hodně o světonázoru a pečlivosti maminy. Já ani nedodržuju pravidlo „6× maso 1× žloutek“, občas si uděláme jen zeleninu, nebo máme dvakrát za sebou polívku se žloutkem, prostě jak to výjde a jak se mě chce :)
No jak to tak po sobě čtu, možná jsem až moc nad věcí, ale Pepi zatím vypadá spokojeně :oops: :)
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
27.6.06 17:02

Doporučuje se dávat 6× týdně maso, a to cca 35 g vařeného /to je 50 g syrového/. Mně se to zdá hrozně moc, uvědomila jsem si to, když jsem si rozvažovala maso po porcích do mrazáku /vařím vždy 2 porce najednou/. Teď to dělám od oka, prostě aby mi vyhovoval poměr masa, zeleniny a přílohy. Je pravda, že v těch skleničkách je masa méně. No ale někdo nejí maso vůbec a když si skladbu jídelníčku hlídá, tak prospívá. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
29.6.06 11:14

vsem moc dekuju.......nebudu teda vic resit a varit budu tak jak jsem zvykla.......
mejte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect