Nechce spát v postýlce

321
23.6.06 10:28

Nechce spát v postýlce

Ahojky. Už nevím, co dělat. Náš 13,5 měsíční chlapeček nechce spát ve své postýlce. Nikdy tam nechtěl ani sám usínat. Když byl menší, tak jsme ho večer nosili, on usnul a pak jsme ho šoupli do postýlky, někdy se vzbudil jednou, někdy 2×, stačilo ho chvilinku pochovat a dát do postýlky a spal dál. Později usínal se mnou v posteli, kde jsem mu přečetla pohádku, on se ke mě tulil a usnul, poté opět přesun do postýlky. Jenže ted jsem těhotná, ze začátku jsem krvácela, tak jsem musela ležet a nezvedat ho, takže to bylo na manželovi. Když se malý v noci vzbudil, tak ho vytáhnul z postýlky a dal ho k nám do postele, kde hned usnul. Takže miláček si na to zvyknul, takže když ted večer usne u nás v posteli, už ho nejsme schopni přetransportovat do jeho postýlky, hned to pozná a vzbudí se..... Já vím, že bych ho měla naučit usínat samého v postýlce, taky jsme to zkoušeli několikrát, jenže on je děsně urputný, vydrží řvát i více než hodinu, což zase nevydržím já. Prostě nemám na to ho nechat tak dlouho ječet,( vždycky se mu pak zhorší ekzém) navíc ted je mi pořád špatně a večer jsem ráda, že si můžu jít lehnout s ním…Prosím poradte jak na něho. Jedna známá mi poradila koupit mu už větší postel a přirazit k naší, že bude mít pocit, že je s námi, ale bude ve své vlastní posteli…No nevím Nebo to mám nechat tak a počkat, že se to samo spraví? Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4258
23.6.06 10:38

ahoj,
nevim jak ti budou radit dalsi holky,
ale ja bych zkusila ho nechat chvili rvat,kdyz to nepomuze vyndat a at si hraje,pak zkusit znovu.
pokud umi slezat z postele,tak bych mu koupila jeho vlastni.ale to bych osobne mela nervy ze spadne.
no ja jeste kojim,takze ted kdyz mi vecer rve,ho musim ukojit!!ale jinak to mame takto:
po najezeni a vykoupani jdeme do jeho pokojicku,tak ho nakojim a dam do psotylky, kdyz uz je hodne unaveny zavrta se do polstarku a usne. kdyz ne tak treba na tri krat ho musim jit znovu nakojit nebo vyndat,kdyz rve dyl jak 10 minut!nekdy krici jen tak protestne tak ho necham a pak usne sam,ale kdyz vylozene rve jak sirena necham ho treba hrat.pak to za pul hodiny zkusim znovu.ale vzdy hned jak ho polozim odchazim pryc, abych ho nerozptylovala.
nic lepsiho bohuzel poradit neumim.
treba ti nekdo napise lepsi radu.ale zkus byt dusledna.protoze jak jednou slevis a usne ti u vas tak to bude pokracovat dal.ted uz ma rozum a chape to moc dobre!tak hodne zdaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
23.6.06 10:40

naše malá postýlku taky nemusí. V podstatě sama tam usínat neumí, usíná u nás a my ji přenášíme. V létě chci pořídit už velkou postel a doufám v zlepšení.
Když se budí v noci, podle typu pláče jí tam nechávám a nevšímám si jí, max dostávala pití, ale to máme už zrušené. Beru si ji až ráno na UM.
Stejně prcek půjde asi do větší postele, když budeš mít druhé, ne? Co to tedy zkusit ddřív??

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
23.6.06 11:06

Ahoj,

já bych to viděla asi tak …

Pokud Ti to hodně vadí a chceš, aby v postýlce spal, tak ho prostě nech „vyřvat“, údajně to funguje (a myslím, že na nás všech to praktikovali rodiče hromadně…)

Pokud Ti to zase až tak nevadí, tak to neřeš, určitě k tomu jednou dospějete.

U nás se spí společně a přes den spí Pavlík na naší posteli (máme ale takovou tu matraci na zemi) a nijak to zatím neřeším. Prostě nám to tak vyhovuje…

Takže záleží na Tobě a ať se rozhodneš jakkoliv, tak ať to dobře dopadne :wink:

A hezké těhotenství přeji :wink:

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
23.6.06 12:19

Ahoj,tak my řešili podobný problém.Pepča taky sám v postýlce neusne a když jsme ho tam dali spícího,tak se neustále budil.Na metodu nechat do vyřvat já nemám nervy,Pepča byl schopnej řvát víc jak hodinu.Tak s námi spal v posteli,ale to jsem se zase moc nevyspala.Nakonec jsme sundali u postýlky bočnici,postýlku jsme připevnili k naší a teď spí v postýlce a zároveň s náma.Mám pocit,že mu prostě vadilo,že je ta postýlka ze všech čtyř stran uzavřená.Samostatné spaní v jeho pokojíčku zatím neřeším,ale až to přijde,tak plánujeme koupit už normální postel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
23.6.06 13:14

ahojky Tulen:)
v tom vedru ti nezávidím-nevolonosti atd.
Jak už někdo psal výše-pokud jde oddělat u postýlky postranice, tak bych to zkusila a přirazit k vaší posteli. Anebo přikoupit už velkou postel, přirazit ji k vaší, čímž vznikne velké letiště a budete všichni spát spolu. Pokud by Ondrova postel byla někde v rohu-ze dvou stran zeď, ze třetí tvá postel a k volné čtvrté straně postavíš např. židle, aby v noci nespadl-tak by to mělo být optimální.
Jinak u nás při nácviku usínání a spaní v postýlce pomohl hlavně manžel-on ho umí uspat mnohem líp než já. Na mě Vítek pořád vyžadoval prso, manžel ho uspí v pohodě. Ondra je zřejmě typ, který potřebuje mít pocit jistoty, cítit maminku, živočišné teplo. Tak bych to nelámala přes koleno. Je možné, že i nějakým 6. smyslem vycítí, že čekáš druhé mimi a o to víc se snaží být u tebe.
Tak držím palečky, hlavně ať to zvládáte dobře:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
23.6.06 13:19

Ahoj,

jak psala Valli, zkus ho dát spát až bude opravdu hodně unavený. Stejný rituál, jako jste zvyklí a odejít. Pokud nebude chtít spát a bude plakat, tak to zkusit za půl hodiny za hodinu znova. My jsme zrovna včera se starším měli o večer postaráno - utíkal z velký postele a nechtěl jít spát. Tak jsme ho 2 hodiny neustále vraceli do své postýlky. Nejdřív byl v klidu potom i se řevem, má výdrž :D , ale já taky :lol: :lol: :lol: Dneska v poledne usnul jako andílek, SÁM. Večer půjde spát dýl, podle toho kolik toho naspí…

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
23.6.06 13:57

Ahojky…

Mám taky takový problém.Jak se malej začal stavět na kolínka a převracet tak to je konec.Když ho položím do postýlky,tak okamžitě si klekne a řve…Posledně jsme to zkoušeli vydržet 3dny a řval 1,5hod..až se panelák otřásal..Už jsem myslela,že na mě pošlou socku.
Takže ho uspávám v posteli.Nejlíp mu je když u něj ležím a on se po mě válí a pak mi usne na břiše.Usínáme kolem 9hod.Jinak kojím,takže myslím,že potřebuje mamčin kontakt.Prostě na ty rituály vyřvat nemám :( A jinak v noci se budí snad 10krát..A to jenom ho pohladím,otočím na bříško a spí dále.Právě teď je tu problém,že když chce změnit polohu tak řve.Tak ho otáčím jak blázen.Nevím co s tím.A jinak doufám,že se vyspím někdy.Tak zatím Ahoj.J+J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
23.6.06 14:25

Ahoj holky

musím říct,že u nás se osvědčila přiražená postýlka(ne,že bysme nad tím nějak koumali,ale jinde nebylo místo). Jak se děti naučily lízt,vyndali jsme z boku postýlky(směrem na naši postel!!!) tři tyčky,takže měly možnost kdykoliv přijít k nám.Synovi jsme ve dvou letech koupili velkou postel( v postýlce se už chudák mlátil) a manžel na ni přidělal z boku prkno,aby malej nepadal. Se zvykáním na novou postýlku jsme neměli problémy.U druhého mimča to praktikujem stejně.Tím,že mám postýlku na své straně,malá na mě vidí,občas si mě v noci chytne za ruku a k nám se stěhuje minimálně. Ahoj Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
23.6.06 14:50

My jsme malému koupili velkou postel a dali jí rovnou do jeho pokoje. To mu bylo 15 měsíců. Pomáhal, když se skládala a když jsem pak řekla,že jdeme spinkat sám si do ní vlezl a bylo to. Bála jsem se, že to neklapne, ale do malé postýlky už nechtěl- řval jak tur a ta větší se nám do ložnice nevešla, takže jsme to riskli a vyšlo to. Třeba vám to taky výjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
23.6.06 14:54

U nás to bylo podobný. Chce to čas, to přijde samo. Když jsem Ondru kojila po dvou hodinách, tak spal u nás v posteli, protože jsem neměl sílu neustále vstávat. Když už se tak často nekojil, tak usínal ve své postýlce za mojí asistence, ale v noci se vzbudil a chtěl ke mně do postele, tak jsem ho vzala. A jednoho dne spal sám v postýlce až do rána. Bez řvaní a vztekání, taky jsem na to neměla sílu ho nechat řvát.

Došla jsem k názoru, že prostě potřeboval svůj čas, aby k tomu dospěl. Zatím spí s náma v ložnici ve své postýlce a občas, když se vzbudí, tak ho držím za ruku skrz tyčky :lol: a je všechno v pohodě. Teď už zvládá usínat i sám beze mě, což beru taky za velký pokrok :D

Tak vydrž a netlač na pilu, to půjde samo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
23.6.06 16:25

V posledních týdnech se mi podařilo malou naučit usínat ve své postýlce. Položím ji po okoupání a nakojení do postýlky, hladím, držím (někdy musím držet dost, protože se snaží po:,–(it nebo přetočit) a zpívám stále stejnou písničku „Když jsem já sloužil“. Většinou nestačím ani dozpívat a malá usne. Zpočátku křičela a já jsem stále stejným monotónním hlasem zpívala, i když křičela. Netrvalo léle než 30 min. a usnula. Teď už usíná rychleji a někdy ani nekřičí. Zrovna mám rozečtenou knihu J. Prekopové Když dítě nechce spát, všem vřele doporučuji. Jde o určitý večerní rituál, který by měl být stále stejný, aby dítě mělo pocit jistoty a bezpečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
23.6.06 22:34

ahoj holky,

u nás to bylo stejné a vyřešilo se to odstraněním bočnice a přisunutím k naší posteli. Ted máme takové velké letiště. Filípek spinká v postýlce a když se mu v noci zasteskne tak se přitulí a je klid, občas vyžebrá prsíčko. Doporučuji ,od té doby se všichni vyspíme.

Mějte se

Vendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
24.6.06 21:47

Tak to mi máme opačný problém.
Kristýnka spí nádherně, jak v noci tak po obědě, sama v postýlce ve svém pokojíku.
Obrovský problém nastane když jsme někde na návštěvě a máme spát všihcni v jednom pokoji. Spí krásně dokud nejdeme spát i my, pak se za chvíli vzbudí, i když jsme tiše jako myšky, a je po spaní.
Nechce spát a ni ve své postýlce (vozíme cestovní) ani u nás v posteli. Chce si hrát, ale i s náma, tak nás pořád budí jak za nás tahá a ťuká do nás hračkama.
Mámk děs z dovolený, jednu noc na návštěvě se to dá vydržet, ale jedeme na 11D k moři tak jsme zvěděvá.

Tak nebuďte smutný, že vám dítě nespí a nebo nespí samo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
28.6.06 14:20

Dítě by nemělo spát v posteli s rodiči
Dítě by se mělo naučit, že v noci se neděje nic zajímavého a vzrušujícího, a toto vědomí mu pomůže znovu usnout bez obav, že o něco přichází.

Usnadněte dítěti usínání

• Držte se režimu
Nic není pro spánek dítěte od miminka po maturanta důležitější než pravidelnost. Naučte dítě chodit spát a vstávat ve stejnou hodinu, kojenec by měl spát 15 až 19 hodin, tříleté dítě kolem 12 hodin, puberťák 8 až 9 hodin. O víkendu školáci mohou spát maximálně o dvě hodiny déle než přes týden.

• Dopřejte dítěti rituály
Před uložením dodržujte stále stejné úkony, které jsou pro dítě vodítkem na cestě k spánku. Pomůže teplá koupel nebo uvolňující masáž, ale jen tehdy, když má na dítě uklidňující efekt, některé děti totiž při masáži přímo ožijí. Vyprávějte pohádku s dobrým koncem, zrekapitulujte příjemné události právě končícího dne, zazpívejte ukolébavku.

• Vynechejte hádky a televizi
Zvláště s dětmi v pubertě je těžké někdy vyjít, ale je lepší nechat řešení nepříjemných problémů až na druhý den. Dítě by také nemělo sledovat televizi nebo hrát dramatické hry na počítači těsně před spaním, mohly by je rozrušit a obtížně by usínalo. U postele by vůbec neměl být počítač, televize, ani zapnutý mobil, protože postel je určená ke spánku, nikoli k práci nebo trávení volného času.

• Myslete na bezpečnost
Kojence nikdy nenechávejte spát na bříšku, na měkké podložce a v přetopené místnosti. Tyto skutečnosti totiž zvyšují riziko náhlého úmrtí nejmenších dětí. Také dobře zvažte pořízení palandy pro malé dítě - musí být schopné slézt i vylézt samo. Do předsíně a na záchod můžete nainstalovat fotobuňku, aby se dítě v noci rychle zorientovalo.

• Zkuste metodu 5-10-20
Pokud dítě po uložení pláče, vydržte pět minut nereagovat a teprve pak k němu přijďte. Pohlaďte mu záda, přikryjte ho a znovu odejděte. Rozhodně potomka neberte z postýlky, nerozsvěcejte, mluvte minimálně a potichu. Měl by se naučit, že noc je obdobím odpočinku. Pláče-li dál, vytrvejte dalších deset minut, pak opakujte pohlazení po zádech a ujištění, že jste nablízku. Další návštěvy by se měly odehrávat ve dvacetiminutových intervalech.

http://zdravi.idnes.cz/…avi_deti.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect