Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lu.malaku Dekuji, tak to me taky mrzí
Zkousime co se da, tak uvidime. Me by spis zajimalo, jak si to resila s tim Imasupem, kdyz ti bylo zle. Brala si ho dal? Jsem uz dost bezradna a je mi ji lito, ze musi zvracet, prece musi byt jine reseni….
Zitra jdeme na kontrolu, tak snad se s dr. nejak domluvime na jinem postupu, ale co vim, vic variant vlastne ani neni…
@Gabusza no musela jsem sehnat Imuran. Ja na něm byla od začátku ale pak byl výpadek a dali mi v lékárně Imasup a mazec teda. Jinak mě ještě napadlo, že než jsem si zvykla i na Imuran tak jsem musela hodně přizpůsobovat jidlo. Jednak mi teda bylo zle ze všeho jak ty játra nebyli úplně v pořádku a jednak ten lek je hodně těžký na žaludek. Tak třeba hodinu po jídle a pak nejíst nějakou dobu. Tak třeba ji to taky chuderce nedělá dobře. Držím pěsti na zítra, třeba bude nějaké řešení.
@lu.malaku hmm tak taky si to mela tezky teda.
My ji ho prave zkouseli davat i po jidle jak pises, vyzkouseli jsme vice variant, dokonce i pred spanim a nic. Vse jde vzdy ven ![]()
Snad se zitra na necem domluvime.
Jinak moc dekuji. Kazda rada je dobra.
@lu.malaku zdravím já mám AIH už 16 let a můj doktor mi říkal že na toto biologická léčba moc vhodná není, známá má Kronovu chorobu a ta na biologickou léčbu chodí a zabírá, ale prý na AIH to nefunguje ;-(
Omlouvám se to mělo být k jinému příspěvků
Dobrý den všem,
Mám autoimunitní hepatitidu okolo 20 let. A po všemožných kombinaci léků od prednisonu, imuranu a consuprenu jsem momentálně na Medrolu4mg. Chtela jsem jen napsat, že mi též prednison nedělal dobře a až po doporučení mojí kamarádky mi doktor předepsal medrol, který mi absolutně vyhovuje. Jinak nejlepší doktor na autoimunitní hepatitidy je prof Urbánek z uvn.Leci jen dospělé. Diky němu mám i 2 úžasné děti…Držím všem palce
@Hatla Dobrý den, ono oboje patří do skupiny kortikosteroidu. Rozdíl Medrol a Prednison je jen v účinné látce. Pokud je to jen trochu možné spis bych se držela imunossupresivni léčby (imuran, imasup). Kortikoid ne dlouhodobě pokud to jen trochu jde. Ale to je hlavně můj odpor k teto léčbě, určitě nevymlouvam a nic nechci hanit
pokud zabírá tak super ale snažila bych se hledat jinou cestu pokud to půjde
Chtěla bych vás pozvat do skupiny, kde sdílím své zkušenosti s AIH a cestu z ní. https://www.facebook.com/…24557605248/?…
Dobrý den, není tu nějaká hodná duše, která by byla ochotná se se mnou podělit o vlastní zkušenosti s AIH? Je mi 20 let a mám to poměrně čerstvě diagnostikované. Na internetu skoro nic užitečného není.. a vlastní zkušenost je vždy nejlepší. Ještě musím zmínit, že od svých 6ti let mám autoimunitní zánět štítné žlázy.. nevím, co se mi snaží moje tělo naznačit
![]()
Předem moc děkuji! ![]()
@JohanaB
Zdravím vás, přijala jsem vaši pozvánku do skupiny na FB a píši vám sz přes messenger.
Tak případně mrkněte do spamu.
Dobrý den, 11letá dcera má podezření na AIH. Čeká nás na podzim biopsie. Je pravda, ze při léčbě kortikoidy ztloustne? Docela se toho bojím. Jak jste to měli vy? Dá se tomu nějak zabránit?
@zemanek Zdravim.
Bat se nemusis, je to zrejme nejlepsi lecba( potlaceni) zanetu. Moje dcera si tim prosla pred dvema lety. Kortikoidy brala 6 mesicu, nabrala 15 kilo, je to dane zavodnenim organismu, po vysazeni vse slo dolu a do normalu. Chce to trpelivost a pevne nervy. Akorat me zarazi, ze biopsii ma az na podzim. Lezi v nemocnici?
Pokud bys chtela podrobnejsi informace, napis do zpravy ![]()
Dobrý den, mohu se Vás zeptat, jaké měli vaše děti příznaky před tím, než se na to přišlo?
@DomčaRam Dobrý den, tenkrát se u dcery se zabarvilo bělmo do žluta a byla občas unavená, jinak nic.