Kašel trvajicí měsíc u 5leté

216
3.3.15 21:58

kašel trvajicí měsíc u 5 leté

Ahoj maminky. Mam takovy problem, nase mala uz asi mesic trpi kaslem, v prosinci brala atb kvuli kasli to ji zabralo ale po dobrani zacla asi po 14 dnech znova kaslat. Dr nam davala porad nejake sirupy+i ty pro alergiky ale porad se to tahne. Mala ma ten kasel zvlastni jeden den se dusi ze s toho az zvraci, druhy den jen pokuckava, nekdy ani nezakasle.Byli jsme opet u dr kde ji brala vytery z nosa a krku a krev jedtli tam nema zvedle parametry na alergii. Krev vysla nastesti v pohode ale ve sterech mela nejakou skolkovou bakterii. Tak jsme dostali zase atb ale ze by se mala nejak lepsila se rict neda. Nekdy ji doprovazi i zelena ryma ta po nejake dobe prejde ale kasel zustava. Uz zacinam byt docela nervozni jestli radeji nezkusit nejakou homeopatii???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
3.3.15 22:12

Malé vždy zabere cibule vařená s medem, Donosol od Hádka a china balsám od toho samého pána. Ale chce to zkoušet, co funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.3.15 22:14

Kamarádka popisovala podobné projevy u sebe-chronický kašel, na který nic nezabíralo. Na plicním jí zjistili, že má astma. Jak jí dali příslušné léky na uvolnění průdušek, má od kašle klid. Hrozně se jí ulevilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
3.3.15 22:19

@emicka22 Nemáte ještě mladšího sourozence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.3.15 22:43

Na rentgen vas neposlala? Mi tak dcera kaslala predloni, detske se to nezdálo poslala ji na rentgen, tam zjistili, ze ma nabeh na zap.plic, mesic byla doma, lecila se.
Na bezne pokaslavani deckam dava fenistil kapky nebo kalobu a ja jim varim cibulovo-ovocny caj s medem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizaveta
4.3.15 06:59

Černý kašel doktorka příslušnými testy vyloučila?

• Citovat
  • Upravit
771
4.3.15 07:35

Nechci strasit, známá ma holčičku ve stejném vvěku a krome streptokoka ji na RTGzjistili zápal plic. A to v poslechu dr.nic neslyšela!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
4.3.15 10:04

@emicka22

ahoj, nečetla jsem všechno, co kdo ti napsal, jen píšu, co mě napadlo:

• zvětšená nosní mandle - může se takto projevovat, takže na ORL, ať jí tam zkouknou mandli ;)
  • nechci strašit, ale můžou to být i plícní chlamydie nebo mykoplazmata - obojí potvory se projevují právě tak, že dítěti jakoby „nic není“, je to vleklé, pořád kašel, na který NIC, prostě NIC nezabírá…ale to se berou odběry krve - ty nejsou nejlevnější, takže mnoho pediatrů odběry krve na mykoplazmata a chlamydie pořád odkládá :nevim:…zabírá na ně atb. KLACID - nejméně 10 dnů brát.
  • jinak pokud chodí do školky, bývá prostě „normální“ takový ten stav, kdy dítě je „věčně načaté“ nějakou virozou atd…- u mladšího syna byla nemocnost strašná, prostě katastrofa, když mi to do té doby někdo vykládal - NEVĚŘILA JSEM, až jsem to poznala na vlastní kůži…díkybohu už je mu 7 a půl, v 1. třídě a abychom se nenudili, listopad a prosinec byl doma - uši a zápal plic :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
4.3.15 15:11

No tak to je super, to jste mě teda pěkně vystrašili. No dnes zase opět kašle jak tuberák až jí natahuje a spustila se jí i rýma. Jestli po dobrání atb nepřejde tak ji řeknu at nás pošle na rtg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
4.3.15 15:24

@emicka22

ahoj, jaká dostala atb.??

Nechci tě víc vystrašit, ale synka poslala v listopadu dr. na rentgen plic - tam NIC, žádný nález a o 5 dní později slyšela zcela jasně POUZE na POSLECH zápal plic…já myslela v tu chvíli, že se tam sesunu - FAKT!! Ale co se dá dělat…hlavně že se na to přišlo. A to on ani nekašlal, max. 2× za den, ale byl unavený a neměl na nic chuť, ani teplotu neměl - já bláhová myslela, že „ho to přejde“ a půjde do školy - no, to jsem se teda spletla ;)

U tvojí dcerky to tipuju ani ne na zápal plic, ale prostě na to „typicky“ školkové marodění… :nevim:

Jinak moc bych doporučovala jít na ORL zkouknout nosní mandli, v jakém je stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
4.3.15 16:07

Bere augmentin duo. No ale u zapalu by mela teploty ne i jine priznaky ne? Prece nemuze byt nase dr tak nlba ze necha dite tak dlouho kaslag se zapalem plic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6714
4.3.15 16:12

Ahoj, v loni měl syn také dlouho kašel, více než měsíc, a pak sám odezněl. Každopádně se nám osvědčil cibulový sirup, prsní mast, dlouhodobě Imuno glukan a dětský čaj s krtečkem na posílení imunity. Tak ať je brzy lépe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
5.3.15 07:26

@emicka22

ahoj - právě že nic z toho, co popisuješ, že je „typické“ pro zápal plic - synek prostě NEMĚL. Jenom trochu zvýšenou teplotu pár dní tak na střídačku (to jsme šli k dr. - poslechla ho a nic) - pak DLOUHO NIC, žádné teploty, ani šílený kašel, „jenom“ to nechutenství a trochu únava, na rtg. NIC, CRP - NIC, vzala mu opravdu všechny odběry včetně toho CRP. No a pak tam jdu za 5 dnů ukončit OČR, ona ho poslechne a praví, že slyší zápal plic - to tak prostě někdy JE, jenom se s tím smířit a VYDRŽET

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
5.3.15 07:35

Dcera od půlky ledna kašlala, měla k tomu do týdne rýmu a teplotu.Dr. mi řekla ať si ju nechám doma. Minuly tyden byla ok. Šla s radostí do školky a po dvou dnech je to to samé. Nechala jsem udělat výtěr tak jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
5.3.15 08:20

@marky070809

ahoj - tohle je „typicky školková načatost“ - takto tomu říkám já!! Mladší synek takto fungoval skoro 2 roky - po vytržení nosní mandličky byl pokrok aspoň ten, že měl delší odstup mezi nemocemi - že vydržel ve školce i 1 měsíc - to byl pro mě ZÁZRAK!! Pak se to pomalinku, opravdu pomalinku zlepšovalo, velký posun nastal po úspěšně prodělaných neštovkách v 6ti letech - jemu to jako by tu imunitu „posílilo“ nebo co, protože pak vydržel bez atb. celý jeden rok a půl!!

Každé dítě je jiné - starší synek, taky klasicky školkové dítě od 3 let na celodenní docházku - byl nemocný MINIMÁLNĚ!!! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí