Řešení problému s kakáním

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
slečinka
3.3.15 19:50

řešení problému s kakáním

Ráda bych se podělila o to jak sem s dcerou zvítězila nad problémem s kakáním, třeba to někomu pomůže. cca od 1 roku (bez kojení) začala mít problém se vykakat. kakala po cca 4 dnech a s velkýmy bolestmy tlačila velkej tuhej bobek. plakala a křičela bolestí a častokrát to bylo i s krví. u DR. sme s tím byli několikrát. jako první sme zkoušely úpravu stravy.to nepomohlo. pak sem kupovala Duphalak, který pomohl ale tak na 2 měsíce a pak i s Duphalakem byla situace zase stejná. pak nám Dr. předepsal nějaké pytlíčky s práškem co se rozmýchaly ve vodě (bohužel už nevím co to bylo) ale stejně po cca měsíci zas situaci stejná..také průběžně dostávala glycerínové čípky, ale ty už taky nefungují a ty teda taky obrečela. Tak průběžně sem to pořád vyhledávala a hledala tipy a řekla bych že máme řešení. Teď už jí je 2,5 roku. A aktuálně nebere ani Duphalak ani nic na úpravu stolice a čípky nepotřebujem. Každý den jí dávám vypít půl skleničky švestkové bio šťávy od Hipp a kaká bezbolestně. sice taky po cca 4 dnech ale vykaká se rychle a bezbolestně, stolice je furt tužší ale už to nebolí a to nám stačí..ještě teď zkouším střídat švestkovou s čerstvou šťávou z jablek (vyrábím doma) a zatím OK. Tak snad to někomu pomůže. Pokud budu moct ráda poradím dle našich zkušeností, ale samozřejmně každé dítě je jiné..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
3.3.15 20:00

Příspěvek upraven 15.06.16 v 11:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
3.3.15 20:08

My s tim taky hrozne bojovali. Ale mala nemohla kakat uz asi v sesti mesicich. Pytlicky jsme meli taky, ale moc nam nepomohli a jinak nez bez cipku se nevykadila. Kdyz uz bylo opravdu nejhur, musela jsem zasahnout teplomerem do zadecku. Nam teda hrozne pomohli suseny svestky. Po tech mi chodila pak denne. Ted uz staci dat jablicko nebo hroznovy vino :-) Ted je ji 14 mesicu, tak doufam ze mame vyhrano. Ale maminky co si tim neprosli, tak nevi co je to za utrpeni. :-( mela jsem tu zalozenou diskuzi a sposta se jich tam do me pustila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
3.3.15 20:20

Příspěvek upraven 15.06.16 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
3.3.15 20:27

U nas toto take nepomohlo… Presne, jak pisete, duphalac, pytlicky, cipky, homeopatika,…nepomohly… Kazde rano davame nalacno teplou domaci svestkovou nebo hruskovou presnidavku se lzickou oliv. oleje a deci odvaru z lnenych seminek, oves. vlocek a susenych svestek, nedavame sladkosti ani bile pecivo, kazdy den davame ovoce, zeleninu, „zive“jogurty bile, kefiry, probiotika, atd atd… Bez efektu… Jsem zoufala… Pokazde s silenym krikem, krvi a casto vyndavam rukou v teple vode ve vane… Nejaka fyziologicka pricina vyloucena pri irigografii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
3.3.15 20:30

Příspěvek upraven 15.06.16 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
3.3.15 20:31

Pro doplneni… Dceri je 16mesicu a trpi na to od 6 mesicu, kdy jsme behem dvou dnu z plneho kojeni presly na um a prikrmy. Od 12mesicu uz je uplne bez um.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
3.3.15 20:34

@Fima Casto kvuli tomu behame po doktorech, byla i hospitalizovana… Na nic se neprislo… Nic nepomohlo… Je mi ji moc lito… Strasne trpi, zadrzuje to, oddaluje, v jinem prostredi nez doma ani nezacne, to same ne kdyz treba u nas nekdo je… Neprijemne je i nepochopeni rodiny… Oni to nevidi, nechapou, co resim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
3.3.15 20:44

Devcata to jsem netusila, ze nektere deticky maji takove boleni. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
3.3.15 20:48

Naší dcerce pomohla Lactulóza, nepomohl pohyb, nic jiného. Po zkoušce, zda to bez ní půjde, už stačí probiotika. Ale cesta byla dlouhá, plná pláče, krvavé vyprazdňování, natržený konečník…Změna jídla nebo tak nepomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.15 21:38

Měli jsme totéž (velké tuhé h… jednou za dva, tri dny, trhlina…), z krve zjištěna intolerance laktozy, nasazena dieta, a je klid, bomba!!! Anonym - citlivý údaj o dítěti…

• Citovat
  • Upravit
530
4.3.15 15:08

Mame to same, dceri je rok, uz od tri mesicu ma problemy, vyzkousely jsme vse, nic nepomaha, vecne trhlinky z toho tvrdeho bobku, tez kadi co ctyri dny.jsem nestastna, doktorce to rikam pri kazde kontrole, ale nejak to neresi.kez by se to zpravilo, je to strasne.mate pravdu, kdo nezazil, nepichopi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
4.3.15 15:34

@elineckam tak to je vase dr. Spatna. Resit by to rozhodne mela. Me hned rekla, ze jak se to necha treba tri dny, je problem. Takte nam udelali klystyr a pak nasadily nejaky ty leky. A kdyby se.to.nezlepsilo, tal.by nas poslala na vysetreni. Ja jsem cetla na netu pribeh jedne pani, ta to t hezky rozepisovala a psala i co ji pomohlo. Jeji holcicka nekadila 14 dni a pak se ji i ucpavali streva a museli delat klystyr i doma. Kdybych to nasla, dam sem stranku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
4.3.15 15:39

Tak jsem to nasla, stoji za to si to precist. Ja jsem jenom rada ze az do takove faze to u nas nedoslo, a opravdu bych to neprala nikomu.http://maminator. cz/2012/11/04/kdyz-diteti-nefunguji-streva/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
4.3.15 15:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat