Chronická mononukleóza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6
7.2.24 19:18

@darktera asi nějak špatně chápu, ale mononukleosu způsobuje EB vir a tam máte zvýšené protilátky, to by sedělo. Může se jednat o reaktivaci EB viru můžete mít chronickou infekci a nemusí se to hned přelít do mononukleosy a jaterních testů, ten zreaktivovaný vir samotný způsobuje ty příznaky, které popisujete, já trpím tím samým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
8.2.24 08:00
@Janina205 píše:
@darktera asi nějak špatně chápu, ale mononukleosu způsobuje EB vir a tam máte zvýšené protilátky, to by sedělo. Může se jednat o reaktivaci EB viru můžete mít chronickou infekci a nemusí se to hned přelít do mononukleosy a jaterních testů, ten zreaktivovaný vir samotný způsobuje ty příznaky, které popisujete, já trpím tím samým.

Děkuji za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.24 13:48

Ahoj, připojuji se k diskusi. Nevíte náhodou, co se deje s těmi testy na protilátky? Zakládají se kompletní výsledky do karty? Dá se tedy výsledky požadovat zpětně?
@Janina205 můžete popsat více, jaké mate příznaky, jak dlouho a cim to začalo?

• Citovat
  • Upravit
44379
9.2.24 21:22
@Janina205 píše:
@darktera asi nějak špatně chápu, ale mononukleosu způsobuje EB vir a tam máte zvýšené protilátky, to by sedělo. Může se jednat o reaktivaci EB viru můžete mít chronickou infekci a nemusí se to hned přelít do mononukleosy a jaterních testů, ten zreaktivovaný vir samotný způsobuje ty příznaky, které popisujete, já trpím tím samým.

Na profilu protilátek lze poznat reaktivace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
9.2.24 21:40

@Havlova to já vím, proto jsem to psala, když má paní aktivní protilátky z krve, tak má EB virozu, ale nemusí se to automaticky přelít do mononukleosy, to je spíš vzácné, ale lékaři to pacientům někdy takto říkají, ptotože lidi ví, co je mono ale už neví co je EBV. Já mám chronickou EB virózu a mám stejné potíže jako má paní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
9.2.24 21:41
@Anonymní píše:
Ahoj, připojuji se k diskusi. Nevíte náhodou, co se deje s těmi testy na protilátky? Zakládají se kompletní výsledky do karty? Dá se tedy výsledky požadovat zpětně?
@Janina205 můžete popsat více, jaké mate příznaky, jak dlouho a cim to začalo?

Určitě ano, řekněte svému doktorovi ať vám je pošle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44379
9.2.24 21:52
@Janina205 píše:
@Havlova to já vím, proto jsem to psala, když má paní aktivní protilátky z krve, tak má EB virozu, ale nemusí se to automaticky přelít do mononukleosy, to je spíš vzácné, ale lékaři to pacientům někdy takto říkají, ptotože lidi ví, co je mono ale už neví co je EBV. Já mám chronickou EB virózu a mám stejné potíže jako má paní.

Reaktivace EBV má jiný protilátkový profil než stav po dříve prodělané primoinfekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
9.2.24 22:01
@Havlova
@Havlova píše:
Reaktivace EBV má jiný protilátkový profil než stav po dříve prodělané primoinfekci.

@Havlova Já to vím, je to jiná kombinace trochu jiných protilátek, ale nevím, co se mi tím snažíte sdělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44379
9.2.24 22:15
@Janina205 píše:
@Havlova@Havlova Já to vím, je to jiná kombinace trochu jiných protilátek, ale nevím, co se mi tím snažíte sdělit.
Že zakladatelka má, podle toho, co psala kombinaci protilátek, která neodpovídá reaktivaci infekce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.24 15:55

Slyšela jsem, že EBV virus muže způsobovat problémy i v neaktivnim stavu. Ze se muže usadit v játrech, napadnout nervový systém a z toho pak mohou pramenit problémy, i když už akutní nemoc byla prodělána.
Jak si má člověk pomoct v zemi, kde doktoři na něco takového nevěří? A proč nevěří, když viry jsou tak málo prozkoumány?

• Citovat
  • Upravit
42
10.2.24 16:15
@Anonymní píše:
Slyšela jsem, že EBV virus muže způsobovat problémy i v neaktivnim stavu. Ze se muže usadit v játrech, napadnout nervový systém a z toho pak mohou pramenit problémy, i když už akutní nemoc byla prodělána.
Jak si má člověk pomoct v zemi, kde doktoři na něco takového nevěří? A proč nevěří, když viry jsou tak málo prozkoumány?

Sama nevím, doktoři na to úplně kašlou. Dřív jsem si myslela, že prostě doktor rovná se někdo, kdo pomůže nebo se aspoň snaží. Ale opak je pravdou. :zed:
Neříkám, že všichni, to určitě ne. Ale ti co na to neprdí, to už jsou vesměs kapacity.
Mluvím teda o Brně. Třeba je to jinde jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
10.2.24 16:17
@darktera píše:
@denistenis Pořád stejně. Udělali mi další odběry krve, které jsou v pořádku, takže usoudili, že mi nic není. Pokud bych chtěla pátrat po nějaké příčině, museli by mě prý hospitalizovat a pátrat dál. Tak nevím :nevim:

Ahoj, no je to fakt úlet prostě. Mrkni na reddit, tam se toho o ebv a mono diskutuje hodně. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.2.24 22:53

Taky jsem s tim mela kdysi velke problemy, 3/4 roku tezky unavovy syndrom.

Cesta vede pres podporu imunity, kvalitni stravu s hodne zeleniny, omezit chemii v jidle i okoli, zadne zbytecne leky, naslouchat telu ohledne odpocinku, nevycerpat se.
Meli by umet pomoct i cinani nebo homeopati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.24 08:25

@darktera Dobrý den, přesně před rokem jsem prodělala mononukleozu, která se mi díky zvýšené fyzické i psychické zátěži znovu objevila. Měla jsem půl roku „klik“ mírná dieta, žádný alkohol, žádný sport.. prostě jsem se hlídala a po cca 8 měs byly jaterní testy v pořádku. Přesně rok na to, tedy teď se mi zase vrátily příznaky. Nateklé uzliny bolest v krku, takže jdu opět k lékaři na jaterní testy. Měla jsem ted šíleně moc práce jak fyzické ta psychické vypětí, stres, takže dost pravděpodobně se mi to zase rozjelo, takže ano něco jako chronická mono existuje a člověk se pak musí celý život hlídat a být na sebe opatrný, aby se to nezhoršilo.. ideální je zajít k imunologovi a probrat to s ním. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí