Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Měl jste někdo něco jako chronickou mononukleozu nebo že by se vám jakoby,,zaktivovala,, třeba při stresu nebo oslabení imunity? Doktor mi udělal hromady vyšetření, nic na mě krom zvýšených jaterek nenašel, tak vyslovil tohle podezření a čekám na výsledky. Mám víc jak rok zimnice, trvale zvýšenou teplotu, noční pocení, nevolnosti, pořád jsem unavená a bolí mě hlava, občas mě bolí uzliny a v krku, ale virozu nemám. Dělali krevní obraz, štítnou žlázu, hormony, EB viry, atd. Tak ho napadla ta momonukleoza. Já se bojím, abych neměla nějaký nádor, protože příznaky na to taky sedí, ale snad by za ten rok už něco našli. Před tím rokem jsem měla Covid, tak jestli to taky nemůže být z toho, ale to už je dlouho. Tak nevím.
Muze to byt zaktivovany EB virus i nasledky covidu.
Chce to hodne podporit imunitu, kvalitne jist, hodne spat, neprepinat se, nesahat si fyzicky na dno, omezit stresy, nenaduzivat leky, a je to na dyl.
@Lucie_Sx Ale CRP mám vždy úplně v normě. Nebo by nemuselo být zvýšené?
@darktera píše:
@Lucie_Sx Ale CRP mám vždy úplně v normě. Nebo by nemuselo být zvýšené?
Na CRP to nema vliv.
@darktera Já už půl roku řeším naprosto smrtící únavu a neustálý pocit, že na mě něco leze.
V krvi mně našli jenom vysoké protilátky proti EB viru.
Jaterní testy krásný, crp v pořádku.
Usoudil z toho, že jsem znovu latentně prodělala mononukleózu.
Před pár lety jsem ji měla aktivni, měla jsem strašlivou koprivku. Trvalo mi rok než jsem se z toho dostala
@Anonymní píše:
@darktera Já už půl roku řeším naprosto smrtící únavu a neustálý pocit, že na mě něco leze.
V krvi mně našli jenom vysoké protilátky proti EB viru.
Jaterní testy krásný, crp v pořádku.
Usoudil z toho, že jsem znovu latentně prodělala mononukleózu.
To mám úplně stejné pocity. Už to od covidu trvá dlouho a protože mám strach, co to je, tak ty nervy tomu nepřidávají. Docela bych byla ráda, kdyby mi ta momonukleoza vyšla, abych mohla z hlavy pustit horší věci.
Tak momonukleóza mi v testech nevyšla. Měla jsem jí historicky, ale teď není aktivní. Takže od ní ty problémy taky nemám. Tak už fakt nevím.
Bohužel covid ti může v těle rozjet úplně cokoliv. Mně taky probudil nemoc o které mi i doktoři řekli že mi to udělal on
lituji chvíle kdy jsem to chytila
@Alinois Tak uvidíme, co se z toho vyklube. Jen mě překvapuje, že je takový problém na to přijít.
@darktera ahoj, jak to dopadlo?
Já mám pocit, že i když jsou ty protilátky tak děsně vysoký a igm je negativní - jakože prostě podle krve to má být už neaktivní ten vir, tak se tam prostě stejně něco děje.. ![]()
@denistenis Byla jsem na alergie/imuno a tam mi Dr dodělala testy na chlamydie a ureoplasma a hlavně test na covid, ale takový, jestli ho nemám reaktivovány. Že třeba obvoďák umí udělat test, jestli covid máš teď nebo byl v budoucnu, ale ty imunologové umí otestovat i tu reaktivitu. Tak jsem zvědavá na výsledky.
@darktera ahoj, tak na co prisli? Jestli teda na neco..? My jdeme s dcerou taky na imunologii, podle krve sice ebv neni aktivni, ale protilatky jsou fakt extremne vysoky a klinicky proste uplne zdrava neni i kdyz obvodak tvrdi, ze dle krve ok.. ![]()
@denistenis Zatím čekám na výsledky. Ale ještě se mi přidal takový divný tlak v hlavě a nevolnost, tak už jsem z toho nervózní. Snad už na něco přijdou. Tak dceru začnou nějak léčit?