Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky co používáte dlouhodobě na rymu?? Natálka má chronickou od pul roku, teď je ji 20 měsíců, pres léto to je dobre, rýma je bezbarvá a trvá týden, ale pres zimu je to hrůza, každou minutu ji utírám hustou žlutou rymu, takhle to mela i minulou zimu, antibiotika ji nezabírají, byla jsem s ni i na Orl a má středně zvětšenou mandli, jenže do 3 let musíme cekat a já už nevím jak ji pomoct
kašel naštěstí nemá
@Agrion no to my spis vysavač
kdyby smrkala, tak je to taky o dost lepsi
Dokud si decko nevybuduje poradnou imunitu tak s tim nic jinyho mic nenadelas…
@Agrion naprostý souhlas. On totiž i ten vysavač tu rýmu provokuje. Pokud jí je 20 měsíců, tak už je nejvyšší čas, jí naučit používat kapesník. Přečti si něco o syndromu čistého nosu, prostě čím víc se snažíš tu sliznici sušit (což tedy vysavač dělá velmi intenzivně), tím víc ji provokuješ k tomu, aby vytvářela ten sekret.
@Mafina5 ale já ji to vysavam jen ráno a večer vysavačem a navíc ji dela výtěr a má tam porad pneumokoka a streptokok a, proto ta žlutá rýma, takze se ptám cim ji ulevit, vím, ze nemá vybudovanou imunitu, ale sama by hustou žlutou rymu nevysmrkala, chtela jsem jen poradit nejake přírodní kapičky co mužů davat dlouhodobě, to je cele…
@andy1989 na co musíte čekat? Na operaci? Nas kluk mel taky chronickou, ale je alergik a astmatik a dostal na rymu Awamys.Jsou to sice kortikoidy, ale za dva dny bylo okamzite po ryme, strikam mu do nosu ddvakrát denne.Zkus se zeptat dr.
@Škurana je to 2 dny co jsem doktorce říkala jestli nemůže mít rymu od alergie a Odpoved byla, ze je moc mala na to aby mela alergii a nechce ji zbytečně davat kortikoidy, dala nám zatim sirup AERIUS, ale žádná změna k lepšímu a jj cekat na odstranění nosní mandle, prý az od 3 let
@andy1989 mala na alegii? Tak to slysim poprve
.Muj kluk mel uz v 6 nedeli prudusky, kasle, rymy.Vzdy to zacalo rymou a az ve 4letech se prislo na to, ze je alergik a astmatik, do te doby si hodne vytrpel teda.Ja byt tebou, objednam se s malou sama na alergo a muzes to aspon konzultovat s dr., za to nic nedas.
@Škurana tak zkusit bych to mohla, jen právě všude ctu, ze rýma při alergii je vodová a Natálka ji má hustou a žlutou pres zimu ![]()
Zluta ryma urcite neni alergicka… Takze proboha jem zadne kapicky s kortikoidy. Ja jsem loni k jaru taky vymekla a nechala udelat vytery z nosu… Samozrejme ze tam byla cela mikrobiologicka zoo
Ale dokud jsou moje deti hrave a nemaji teplotu tak atb nedavam ani kdyby mely ve vyteru kdovico. Takze za me trenovat smrkani + neco prirodnijo na posileni imunity ( ja js letos na podzim udelala jednu kuri Bronchovaxone… rymu maji decka sice opet ale jinak nemocni nebyly…od zari nechybely v jeslich ani den
Takze za me proste vydrzet! A nenechat se vystresovat… a hlavne nechodit s kazdou rymou k dr. protoze drive ci pozdeji bude mit potrebu neco vykonat a posle vas bud na ORL nebo na alergologii kde budou tak dlouho hledat az i u zdraveho ditete najdou neco co by mohli zacit lecit ci odoperovat (viz. mandle)
Ten aereus bych tedy denně taky nedávala. Mě ho předeopsali právě na alergii a funguje tak, že prostě omezí tvorbu toho sekretu a mám nos suchej. Ale pro mě by to znamenalo brát to celoročně denně, neb mám chladovou alergii. Ale to přece není řešení, napcat se práškama, abych si připadala jako že zdravě. Že by to nějak pomohlo na běžnou děckou rýmu, o tom dost pochybuji, prostě to jen vysuší ten nos, ale příčinu to určitě neřeší.
Na imunitu doporučuji lépe něž cokoli v tabletách jíst hodně hlívu ústřičnou. Prodávají jí v každém supermarketu a dá se z ní vařit leccos dobrého. Taky se dá najít hafo bylinek, které lze vypěstovat a budeš dávat děcku něco zdravého bez zbytečné chemie.
Ahoj maminky, mám asi stejný neboli podobný problém, malej má když se blíží zima pokaždé rýmu, teď zase. Používáme zyrtex, máme i vrozenou vadu ledvin, ale už nevím co stou rýmou mám dělat, zkoušela jsem všechno, nosní kapky, odsávání, libenar, nic nám nepomáhá, malej nemůže v noci ani spinkat, musím ho mít v náručí, aby mohl dýchat. Poradíte mi prosím ještě něco jiného. Děkuji ![]()
@Lilinka97 a byli jste na Orl?? A nebo nějaká alergie?? My už taky byli bezradný, u doktorky jsem nadhodila jestli to nemůže byt alergie, dala nám AERIUS, bereme ho týden a rymu už nemá
@andy1989 No zítra pujdu po práci smalým k doktorce, a zeptám se. Děkuji ![]()