Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, potrebuju radu, co na seboreu v obličeji… Male je měsíc, ma to hodně kolem uši, cele čelo, tváře. Ve vlasech se to zatím rozjizdi. Od doktorky máme nějakou mast z lékárny, ale to moc nezabírá. ![]()
Narazila jsem jen na staré diskuse, třeba bude mít někdo novější poznatky…
Děkuji moc a všem přeji krásný zasněžený den ![]()
Ja mazu ve vlasech salicylem (salycilem?) a hodne to pomaha. Vzdyckx necham chvili pusobit a pak ve vane odrbu kartackem. Po koupani namazu olivakem. Ale teda tvare, celo…?
to nevim ![]()
Nám dr. předepsala taky z lékárny s ureou a zabralo to tedy krásně. Taky prý pomáhá kokosový olej. Ale je třeba to dělat několikrát. Vždycky odpoledne nanést pořádnou vrstvu, aby to tam bylo tak tři hodiny a pak večer při koupání umýt. Mladší to měl tedy jen ve vlasech, takže jsme to vyčesávali, takže se to hřebínkem vlastně seškrábalo, takže já bych klidně třeba froté žínkou jemně „odrhla“. Sice někdo říká, že se to nemá, ale jakmile se to u nás oloupalo, už se to neobjevilo.
My máme taky krém s ureou Excipial Lipolotio, bez receptu k dostání a předpokládám, že když ten krém používají i atopici, tak to neuškodí namazat ani na tváře, pokud na nich má hrubou kůži.
Taky jsem pořádně namazala a nechala působit a potom vatovým tamponkem taktéž namazaným stírala, ale doktorka říkala stírat jenom v obočí a vlasech.
Odvar z řapíku, otírat cca 3×denně, po týdnu jsem začala mazat mastí od lékaře, nic jsem teda nestírala, ale trvalo to cca měsíc než jsme se toho zbavili, má to prý svůj čas a některé děti to mohou mít klidně i v roce, tvrdil lékař, nám se to vrátilo, ale už ne v takové míře, od 5. měsíců klid
Ahoj holky, díky za rady, počkám ještě par dni, jestli přeci jen nezabere krém od doktorky a pak když tak vyzkousim ten Excipial, ten už jsem koupila
.
Malé se to mísí s dětským akné, snad i vyrážkou, já nevím, vypadá to desne teda. Udělalo se ji to během par dni
.
Doktorka říká, ze máme byt trpělivý, ze se to srovná, ale klidně prý za par mesicu
…
Díky všem ![]()
My s tim ted taky bojovali. Malej to ma po cele hlavicce
pres den to mazu mastickou z lekarny, vecer je to lepsi arano to je zase zpet. Ted se to ztraci a zacala jsem mazat Excipialem. Snad se toho zbavime uplne.
Meli to moje dve deti ze tri, objevilo se to, kdyz jim bylo tak 14 dni a odeslo asi za 3-4 tydny, vypadali hrozne, ale co se da delat, mazala jsem excipialem, nicim jinym. Monehome lepsi to meli venku v kocarku, nez pak doma ![]()
Nám pomohl krém Blue Cap. Sice stojí přes 300,–
ale fakt zabírá ![]()
Ahoj, prosím, nenajde se mezi vámi někdo, kdo s prckem bojuje se seboreou v obličeji? Popřípadě bojoval a vyhrál? Už začínám být lehce zoufala. Vím, že to časem odezní a nijak to nepřekáží, ale jemu se dělá kolem pusy (krom jiných míst), což je naprosto šílená lokalita, kterou můžu nějak rozumně ošetřit jen ve spánku, jinak zapracují hračky, sliny, mlíko a je po srandě
Celé mu to vždycky zekzemovatí, zčervená a rozlézá se. Pediatra naordinovala kortikoidy a Holtovku. Kortikoidy samozřejmě zabírají, ale nechci je už použít. Za měsíc má už druhou recidivu, takže to evidentně nikam nespěje. Všechny možný mazadla jsem vyzkoušela a bez odezvy. Třeba máte nějaký tip… Dermatoložka nás vezme až v druhé půlce března ![]()
@Jasisi Ahoj,malej měl taky ošklivou seboreu, nejvíc mu pomohla homeopatika, myslím, že na seboreu se miminkum dávám lycopodium clavatum, na netu najdeš
@Jasisi můj to má v xichtíku, ale jen kolem nosu, obočí atd. Takže relativně v klidu. ![]()
Náš to má na hlavě, na čele, v obočí, u nosní rýhy a na uších a za ušima. Byla jsem s ním u dr. teď v úterý, takže mažem teprve třetí den. Dostal linolu na mazání, do vlásků olejíček s kyselinou salycilovou a na koupání oilatum. Krom seborey má taky strašně hrubou kůžičku a na ná pupínky, celý je takový jako struhadlo. Nechápu proč. Doufám, že bude líp