Chronická slinivka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
11.11.14 15:37

Já salát a kapr bez problémů ted po letech, ale první vánoce byly dušená ryba v páře extra jsem kvuli dietě koupila parní hrnec a k tomu brambory taky v páře. Mě dělá vyloženě zle jen alkohol, pikantní jídlo a hlavně musím jíst pravidelně v malých dávkách jak nemám čas a nacpu se najednou je zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
11.11.14 15:54

Tak mě napadá, proč se potencionálně riziková zlobící slinivka prostě neodstraní. Zvážíme-li rizika chronických zánětů, která se mohou zvrtnout do malignity s nezvratně fatálním koncem :nevim: Je tu nějaký internista?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
11.11.14 17:00

Já mám pocit že bez slinivky žít nejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
14.11.14 19:59

Taky myslím, že právě bez slinivky nelze žít… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
14.11.14 21:10

Takže je potřeba vychytat co dělá neplechu a doufat že se to nezvrhne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
11.1.18 09:13

Ahoj holky, obnovuji téma. Jak se vám projevil chronický zánět slinivky? Já jsem měla před pár lety akutní zánět a poslední dobou mě furt poboliva břicho v místě kde je právě slinivka.
Budu se objednávat na gastro, jen bych ráda věděla jak se to projevilo u jiných a jakou jste pak drželi dietu. Já jsem si teda dietu už nasadila, ale mě dělá zle snad i suchej rohlík takže nevím co mám jíst :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
11.1.18 09:55
@juliettee píše:
Ahoj holky, obnovuji téma. Jak se vám projevil chronický zánět slinivky? Já jsem měla před pár lety akutní zánět a poslední dobou mě furt poboliva břicho v místě kde je právě slinivka.
Budu se objednávat na gastro, jen bych ráda věděla jak se to projevilo u jiných a jakou jste pak drželi dietu. Já jsem si teda dietu už nasadila, ale mě dělá zle snad i suchej rohlík takže nevím co mám jíst :zed:

Na slinivku nizkosacharidovku, rohlik je plny sacharidu. Jinak zkusenost nemam. Me obcas poboliva, kdyz si dam sladke.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
11.1.18 09:57

@juliettee zkus kouknout na paleo stravovani

• Citovat
  • Upravit
4421
11.1.18 10:02
@Verun83 píše:
@juliettee zkus kouknout na paleo stravovani

Díky, kouknu :) mě tenkrát říkali že rohlík klidně můžu, že nesmím hlavně tuky, o sacharidech mi vubec neříkali :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
11.1.18 10:05
@juliettee píše:
Díky, kouknu :) mě tenkrát říkali že rohlík klidně můžu, že nesmím hlavně tuky, o sacharidech mi vubec neříkali :?

A neni rohlik prave plny tuku? No slinivku zatezuji hlavne sacharidy. Tak bych ocekavala, ze ji ulehcim nizkosacharidovkou. Ale jen hadam.

• Citovat
  • Upravit
4421
11.1.18 10:21
@Verun83 píše:
A neni rohlik prave plny tuku? No slinivku zatezuji hlavne sacharidy. Tak bych ocekavala, ze ji ulehcim nizkosacharidovkou. Ale jen hadam.

V te paleo dietě je psané, že se ma jíst hodne zeleniny a ovoce, to já jsem právě moc nemohla. A když už tak tepelně upravené. Potřebuji hlavně jídlo které se dá dobře strávit. Ale ono to bude asi i hodně individuální, já už jen nevím co mám jíst aby mi nebylo špatně, je to otrava :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
11.1.18 10:32
@juliettee píše:
V te paleo dietě je psané, že se ma jíst hodne zeleniny a ovoce, to já jsem právě moc nemohla. A když už tak tepelně upravené. Potřebuji hlavně jídlo které se dá dobře strávit. Ale ono to bude asi i hodně individuální, já už jen nevím co mám jíst aby mi nebylo špatně, je to otrava :(

no tak však ovozel v zimě se má tepelně upravovat. aby prohřálo vnitřní orgány, které jsou v zimě oslabené zimou.

• Citovat
  • Upravit
4421
11.1.18 10:52
@Verun83 píše:
no tak však ovozel v zimě se má tepelně upravovat. aby prohřálo vnitřní orgány, které jsou v zimě oslabené zimou.

A co v létě? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
11.1.18 11:02
@juliettee píše:
A co v létě? :)

do léta se dáš dokupy :kytka:

• Citovat
  • Upravit
29.5.18 19:13

Dieta

Vývod slinivky mohou ucpat žlučové kameny. Proto se nedoporučuje jíst nic mastného, smaženého…zkrátka žádné tuky… :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí