Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zkuste sehnat topinambur. Sem tam je v Kauflandu. My ho mame na zahradě. roste jako plevel. Je dost invazivní. Manžel trpí na zácpy, toto ho prožene vždy. Otčím na zácpu trpí též, hemeroidy, no a topinambur mu pomáhá. V zásadě to je plne inulinu, ten se dá koupit i jako doplněk stravy, ale už to není ten přírodní celek.
A klukovi zkuste vyrobit doma domek na kakání, když se schovává. Potřebuje na to klid a soukromí, ne obecenstvo.
Máme to podobné, jak jsme začali se záchodem. Nejdřív chodil ok, pak najednou běžel, sednul a nic. A takhle dokola třeba tři dny. Tak jsme zase vrátili plenu, ale má v tom teď nějak binec, samozřejmě pak to bolí a zdržuje ještě víc. Takže teď chválíme i do pleny, lepší, jak kdyby to zase držel ![]()
@PETRAKIM aha zkusíme
…No mě jde o to ze nechce ani do koupelny na nočník nebo na záchod kde bude sam ale schovává se všude možně…pak ty zácpy no
@pikola taky tak…jenze on nechce pomalu ani kadit do te plenky dr rikal ze to asi zadrzuje protože se bojí noo
@Anonymní píše:
@PETRAKIM aha zkusíme…No mě jde o to ze nechce ani do koupelny na nočník nebo na záchod kde bude sam ale schovává se všude možně…pak ty zácpy no
No možná chce své vlastní místo na bobek, ne to, co mu určí dospělí. My jsme měli doma dětský zahradní domeček. Stejnou službu udělá i deka hozená přes židle ve stylu můj bunkr. Nechat tam nočník a třeba se povede bobek.
@PETRAKIM zkoušeli jsme z krabice, ale on prostě ty plenky nechce sundat vůbec, na nočník sednout taky ne..uz fakt nevím
Zdravím, jdu si pro radu, zkušenost.. syn 3 roky má zácpu, dneska jsme museli na klystýr v nemocnici aby mu neprasklo střevo. Pije hodně, jí snad všechno od zeleniny po ovoce, bile jogurty, activiu sni a k tomu si ještě stále dává UM. Problém je že máme furt pleny, doma asi 3 nočník a proste nechce za nic na to sednout…Na WC prkénko taky nic a detsky pisoar máme aspoň občas na curani ale ze by to bylo nějak pravidelně to ne, když chce kakat schovává se pod postel, stul nekam prostě kde ho nikdo nevidí…Kdyz jsme někde pryč dokáže i curani zadržovat a cura pak až doma do plenky nevíme co snim uz…Dostaly jsme opět Lactulosu, forlax sáčky a espumisan + jídelníček co by mel a neměl iist…nemate někdo radu zkušenosti s tímhle?