Chronické čepy v krku

Anonymní
14.4.20 10:09

Chronické čepy v krku

Ahoj, omlouvám se za trochu nepříjemné téma po ránu, ale už měsíc pozoruji, že mi v průměru tak dvakrát za týden „vypadne“ z úst, něco jako malý čep - malá kulička, někde to nazývají jako mandlové kameny. Nutno říct, že se cítím zdravě, takže usuzuji, že je to chronické. Dr. po nahléhnutí do krku před 5 týdny nic nezpozorovala, čepy nejsou ani na mandlích viditelné. Občas mě tedy píchne v krku, ale dokážu si dost věcí vsugerovat. :think:
Už jsem na to trpěla jako malá, dávali mi furt antibiotika, až se mi na ně vytvořila alergie, takže nějaké výtěry z krku by byly stejně asi zbytečné. Je mi 21.
Asi by to chtělo nějaký vitamín, trpím alergií na pyl se sezonní rýmou, mám dg. i celiakii a alergii na mléko a už i soju, beru vit. C,D. V době stresu trpím na afty v ústech.
Nemáte nějaký tip? Nerada bych teď obtěžovala nějakého doktora, že mě jednou za týden píchne v krku.
Děkuji!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4844
14.4.20 10:16
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za trochu nepříjemné téma po ránu, ale už měsíc pozoruji, že mi v průměru tak dvakrát za týden „vypadne“ z úst, něco jako malý čep - malá kulička, někde to nazývají jako mandlové kameny. Nutno říct, že se cítím zdravě, takže usuzuji, že je to chronické. Dr. po nahléhnutí do krku před 5 týdny nic nezpozorovala, čepy nejsou ani na mandlích viditelné. Občas mě tedy píchne v krku, ale dokážu si dost věcí vsugerovat. :think:
Už jsem na to trpěla jako malá, dávali mi furt antibiotika, až se mi na ně vytvořila alergie, takže nějaké výtěry z krku by byly stejně asi zbytečné. Je mi 21.
Asi by to chtělo nějaký vitamín, trpím alergií na pyl se sezonní rýmou, mám dg. i celiakii a alergii na mléko a už i soju, beru vit. C,D. V době stresu trpím na afty v ústech.
Nemáte nějaký tip? Nerada bych teď obtěžovala nějakého doktora, že mě jednou za týden píchne v krku.
Děkuji!

Ja na to trpim mnoho let. Snazim se dobre kloktat a odstranovat je, nebot to zapacha. Mela jsem vytery z krku, ale vzdycky negativni, takze zadne choroboplodne bakterie. Vzdycky je trochu potlacilo brani antibiotik (indikace z jineho duvodu), ale pak zas to same. Proste dobra hygiena ust a dobra imunita. Ale pripadne se casem muzes obratit na ORL, treba budes mit vetsi stesti a pomuzou ti. Ale dala bych tomu dele, nez mesic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
14.4.20 10:49

Já si teď, až když to čtu, vzpomněla, že jsem to mívala jako dítě. Někdy těch kuliček bylo i víc najednou. Nikdy to nikdo neřešil, ale celkově jsem hodně trpěla na angíny. Poslední jsem měla kolem toho 23.roku života a další až po těhotenství ve 30. Samo se to srovnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
14.4.20 11:59

Trpí tím dcera 11 let, trpí i na angíny, nekdy v krku streptokoka má, nekdy ne. Krk ji občas poboliva. Byli jsme i na specializovaném ORL, kde naberou i Aslo, ale v podstatě to diagnostikovali jako chronické bolesti v krku a dcera se s tím musí naučit žít. Vhodné je užívat Bactoral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí