Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Není to asi odpověd, jakou chceš. Měla jsem chronický slepák, nakonec šel ven.
@vokishka píše: Více
Ano, není
. Jsem ok i s tím, když by měl jít ven, ale zajímá mě, jestli se najde někdo, kdo to nakonec zvládl nějak ukocirovat a našel něco, co by mu pomáhalo. I když si stejně myslím, že za tímhle je hodně psychika…za tímto problémem ![]()
@Anonymní píše: Více
no nevím, za slepákem psychika? Neřekla bych. A byla jsem ráda, že šel ven. Už jen to, že nikdy nevíš, když už tam probíhá zánět, kdy tě to chytne třeba jako akutka. V nejméně vhodný okamžik.
Kolegyně - slepák šel ven, nic mu nebylo, nicméně potom bolesti přestaly
@vokishka píše: Více
Ale zase je dobré, že už mám prvotní vyšetření za sebou a když mě to chytne akutně, tak hned povalim na chirurgii. Takovou jsem dostala instrukci od obvodní a chirurga 😀.
Zdravím.
díky 
Po nějakých zdrav. potizich jsem podstoupila vyšetření na gynekologii, krev, moč, ultrazvuk, dále mě obvodní poslala na chirurgii a zatím je závěr takový, že možná je to chronicky slepák s tím, že břicho mám ale měkké, klidné, žádný prujem ani zácpa, zvracení ani teploty…v tuhle chvíli vlastně nedělat prý nic, doktorka mi řekla spíše ať se zkusím v hlavě vyklidnit, naslouchat a věřit tělu a prostě se uvidí, jestli bude nějaké zhoršení… kdyby ano, mám hned kdykoliv letět na chirurgii.
Můj dotaz zní…mate někdo s chronickym slepakem zkušenosti, kdy se vám to zlepšilo a co jste pro to udělali, že se stav zlepšil a nebyla nutná operace? V tuhle chvíli to prý není na chirurgický zákrok, ale bolest od rána do večera, v noci… Neumím si představit, že bych to tak měla mít třeba x týdnů nebo měsíců. Jsem úplně hotová, ale je fakt, že u mě psychika hraje velkou roli.
Díky za odpovědi a případné rady, zkušenosti…cokoliv