Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda někdo máte zkušenosti s dlouhotrvajícím kašlem u dětí? Pokud ano, tak zjistili doktoři příčinu? Nebo vůbec nic nezjistili?
K DOKTORCE jdeme tento týden.
Dceru ( věk: 8 let) trápí už přes tři týdny kašel. V noci je to ok, ale přes den kašle. Docela mě to začíná znepokojovat. ![]()
Nic jiného ji není, jen ten kašel prostě.
Příspěvek upraven 02.01.22 v 14:33
Alergie na roztoče v prachu, astma?
Nějaká vůně v ložnici, jedovaté výpary z přípravku proti molum ve skříni?
Příspěvek upraven 02.01.22 v 15:23
Po třech týdnech to asi nejdr úplně nazvat chronický kašel. Jinak to může být alergie, viróza, suchý vzduch, teplo na spaní, aviváž na povlečení…
Byla před tím nemocná? Jestli jo, kasel trvá pak klidně i 4 týdny. U nás byl ryze kasel po infektu přítomný celé 4 týdny. Rtg ani ster z nosohltanu nic nepotvrdil. Dobře zabraly inhalace vincentky přes inhalator.
@PETRAKIM Naposledy byla nemocná v půlce října a na začátku listopadu.
U nás takhle děti kašlaly, po odběru krve zjištěny mycoplasmy plicní, dostaly atb fromilid na 3 týdny, pak už byl konečně pokoj. Ale dokážou potrápit i chlamydie plicní, to jsem měla zase já…
Dobrý den, chtěla jsem se optat jestli máte někdo zkušenost s léčbou refluxu u ditěte? Mám doma čerstvého trileťáka s kašlem víc jak 2 měsíce, doktorka s tím nic nedělá i když tam jsme každý, týden na poslech je prý čistý a mám ho prostě nechat další dva týdny doma 🤣 a tak je to furt. Ve školce byl týden v září pak měsíc doma 4dny ve školce a už jsem si ho nechala doma při větším pohybu skákání, běhání nebo když hodně bulí mi zvrací a tak jsme byly na ORL a pan doktor ho začal léčit zulbexem na reflux jenže bych řekla že se rozkašlal ještě víc dnes hypal i celou noc a přes den taky víc dřív jen po ránu a aktivitách nemáte někdo nějaké zkušenosti? Na alergo jsme objednání ale jdeme až v lednu
pen_mouth:💨