Chronický slepák – Existuje alternativní léčba?

Anonymní
1.11.24 09:42

Chronicky slepák - alternativní lecba

Zdravím. Pokládala jsem dotaz už v sekci „zdravotní potíže dospělých“, ale tam jsem se nedočkala odpovědi, že by ho někdo dokázal kocirovat vlastní přírodní léčbou. Můj dotaz zní, co byste poradili na chornický slepák? Nějaké bylinky, funkční houby, určitou potravinu, akupunktura, otužování, dychaci cviky…cokoliv co vam nebo někomu ve vašem okolí pomohlo to slepé střevo uklidnit zase do stavu, že vás to nebolelo?
Osobně mi dělá dobře pití heřmánku, meduňky a především klid v hlavě - na tom se snažím pracovat nejvíce, protože jsem dost stresař.
:zed: :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27630
1.11.24 10:13

Operace trápíš se zbytečně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
1.11.24 12:09

Ne, žádná alternativa nepomáhá. Navíc u žen je to nebezpečné tím, že neléčený slepák může způsobit neplodnost, máme bohužel v rodině. Vůbec bych se nerozmýšlela a nechala ho vyndat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24632
1.11.24 14:32

A vyndat si ho nenecháš proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
1.11.24 14:40

Sama ho mám už venku a vím, že to byla velká úleva. Ale pak jsem od jednoho léčitele slyšela, že by doporučil pravidelné očisty střeva (něco s klystýrem…). Ale kamarád je lékař a říkal, že pokud se něco dostane do kličky (melounové semínko…) tak stejně je klystýr naprd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
1.11.24 15:31

Měla jsem chronický slepák léta a za to, že jsem si ho nechala vytáhnout „pozdě“ bych si nafackovala a zároveň taky ne.. proč ano? Zbytečně jsem prodlužovala trápení, dělalo to potíže a hlavně, žádné byliny ani jiné věci na to nefungují.. věc proč „ne“: údajně vytažení může mít něco společného se spuštěním Crohna nebo kolitidy..ale to jsou věci které nejsou oficiálně potvrzené.. takže za mě, radši ven, jinak se v klidu může stát že samo střevo rupne a to bude daleko větší průšvih..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.24 21:58
@lucad77 píše: Více

Protože mi chirurg i obvodní řekli, že to není v tuto chvíli na řezání do těla…mám za sebou několik vyšetření a kdyby mě nebolelo to břicho, tak jiné problémy nemám. Sice trochu nadýmání, ale jinak nemám zácpy, průjem, nechutenství, krev Ok, ultrazvuk OK, žádné teploty ani zvracení.. jaké vyšetření mám podstoupit, aby mi někdo řekl „ok, tohle by melo jít ven“? Co třeba diagnosticka laparoskopie? Nebo jak se ještě může hodnotit ten stav, zda to má jit ven či ne..?

• Citovat
  • Upravit
27630
4.11.24 17:05
@Anonymní píše: Více

nic ti není jen tě bolí břicho no nevím to nevypadá jako nic, můžeš pak mít zánět slepáku a nic nepoznáš :nevim: a pokud ti budou dělat diagnostickou laparoskopii i když teda nevím k čemu tak ti ho přeci můžou rovnou vyndat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6145
4.11.24 20:39

Co tak povedat lekarovi, ze ta ta bolest obtazuje a chcela by si sa jej zbavit? ked hladas moznosti, ako zmiernit bolest na internete, asi to bude stav, ktory ta nejakym sposobom obtazuje a obmedzuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková