Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ze vseho nejdrive bych chtela pozdravit vsechny, co se snazi otehotnet jako ja a poprat jim hodne stesti!
Pred peti lety - po mem druhem porodu mi doktor diagnostikoval chronicky zanet delozniho hrdla. Pry to nikdy nebude mozne uplne vylecit. Jednou za rok mi na to dava antibiotika, ale jak jsem rekla, nijak se to nemuze zlepsit. Rekl mi, ze to mam z porodu, pry mi to tam jakoby mokva. Moc jsem se tim nezabyvala, az nyni, protoze se snazim potreti otehotnet a zacala jsem si to davat do souvislosti s tim, ze se to zatim nepodarilo a take s bolestmi v podbrisku. Muj lekar vi o bolestech i o snaze otehotnet, nic na to nerekl. Najde se tu nekdo, kdo ma stejnou diagnozu? Jak postupuje vas lekar? Je pravda, ze mam s touto diagnozou mensi sanci otehotnet?
http://gyn.cz/tree.php?…
Asi bych zkusila kontaktovat nějaký CAR a zkonzultovat to tam ![]()
Ahoj holky, opravdu nikdo nema stejnou diagnozu jako ja? To jsem z toho blazen. Muj doktor mi rekl, ze to maji temer vsechny zeny po porodu - nekdo vic a nekdo min. Ja teda vic. Problem neplodnosti nezminoval, to jsem si ja „chytra“ vyhledala na internetu.
S CARem to urcite resit nebudeme. Mam dve zdrave deti a kdyz nebude treti, tak se s tim vyrovnam.
Ahoj, já měla před těhu furt nějakej zánět nebo mykozu a něco bylo i chronickýho, ale co, to si nepamatuju. Jsem 15+1 a dneska jsem byla na kontrole a MUDr. mi taky řekl, že mám zánět děložního hrdla a že je to pozůstatek ještě z minulosti a že s tím teď bohužel nic moc nenaděláme(antibiotika kvůli těhotenství nemůžu), jen to budeme hlídat, aby se to nijak nezhoršovalo. Ale jak vidíš, mě to v otěhotnění nebránilo, sice jsme se snažili delší dobu, ale vyšlo to
Taky tu hledám info nebo zkušenosti, zatím neúspěšně…
Ahoj, ja mam take zanět delozniho hrdla. Dozvedela jsem se to po konizaci. Celkem me mrzi, ze jsem nevedela drive (porad jsem mykozy a nejake zanety neurciteho puvodu, ktere prave byly pruvodkou toho zanetu. Bylo mi receno, ze se to dá zjistit pouze z biopsie, kterou dělali na konizaci)… Je mi 25 a děti jěště nemám.. Samozřejme prozovam neuveriteny stres, protoze jsme se rozhodli to od srpna zkouset.
No a je mi jasne, žeto také nemusí být dobré. Ach jo.
Ja jsem vcera mluvila s doktorem a ten me ubezpecil, ze to neni problem. Jeho slova byla : vsechny mate zanet delozniho hrdla a vsechny mate deti. Rekl mi, ze si mam koupit kyselinu listovou a magnezium a hlavne se uklidnit a pak se to povede. Ja mam ale furt pocit, ze neco je spatne, tak si zajdu pristi tyden k jine gynekolozce. Asi mam k tomu zanetu jeste nejakou mykozu nebo jeste neco jineho.
Taky mám mykozu
ale u me zadna novinka. Dokonce jsem už vsadila na Wobenzym, protože už nevim, co mam delat. Casto rikam, ze se zbytecne stresuju a ze by bylo lepsi vetsinu info vubec nevedet. Ale slova tveho doktora me celkem uklidnila, neco na tom bude. Jinak taky jsem tedka dostala jendorázový prášek an spolknutí - Mykomax, o ktery jsem si sama rekla. Mam trosku pocit, ze mou doktorku obtezuju, takze take uvazuju, ze bych zasla jeste jinam. Také jsem chtela nejake komplexnejsi vysetreni pred tehotenstvi a pry neni treba… Tak nevim, ja myslim, ze je, kdyz zdrava nejsem.
A kyselinu litovou budes brat klasicky jen tu nebo s dalšiman vitaminama jako femibion atd.?
Lane, zanet a mykoza to je neco jineho. Ja jsem cetla, ze zanet zpomaluje spermie, ale mykoza je podle me uplne nici, tak by bylo, dobre s tim neco udelat jeste nez se zacnes snazit, zbytecne se to potom prodlouzi a dostanes se do stresu. Ja budu brat klasicky listovku. Nevim, proc mi predepsal magnezium jeste pred otehotnenim. Zeby na nervy????
![]()
Já vím, že je to něco jiného, ale jde to ruku v ruce, vzájemně se to podporuje.
Ja to lecím nějakýma globulema.
A magnesium na nervy si dám taky
![]()
Ahoj mě dnes, gynekolog oznámil že mám zánět děložního hrdla a na kontrolu a další stěry mám dojít za tři měsíce..Snažíme se o druhé miminko může to mít na to vliv? Ani nechápu pro jsem nedostala třeba antibiotika..Snad to za ty tři měsíce nebude nic hroznéé..
@Inka85 píše:
Ahoj mě dnes, gynekolog oznámil že mám zánět děložního hrdla a na kontrolu a další stěry mám dojít za tři měsíce..Snažíme se o druhé miminko může to mít na to vliv? Ani nechápu pro jsem nedostala třeba antibiotika..Snad to za ty tři měsíce nebude nic hroznéé..
Mě doktor tvrdí, že to má většina žen a na pravděpodobnost početí to nemá vliv!
@Kiara77 píše:
Mě doktor tvrdí, že to má většina žen a na pravděpodobnost početí to nemá vliv!
Ahá a nevíš z čeho to vzniká? Já k gynekoložce šla s tím že po styku nekdy špiním a mám tupou bolest v podbřišku..Někde jsem četla že to mívá většina žen po porodu..Předtím jsem žádné problémy neměla..
@Inka85 píše:
Ahá a nevíš z čeho to vzniká? Já k gynekoložce šla s tím že po styku nekdy špiním a mám tupou bolest v podbřišku..Někde jsem četla že to mívá většina žen po porodu..Předtím jsem žádné problémy neměla..
Ja osobne to mam po druhem porodu. Nekde jsem cetla o jakemsi zvrasneni tam, do zahybu se dostane jakysi vir a uz to nikdy nejde vylecit. Doktor rika, ze je tam vetsi riziko rakoviny delozniho cipku, proto je treba chodit pravidelne na stery.