Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Po dobrání antikoncepce (při kojení) už šestý měsíc krvácím mezi cykly. Lékařka mi dala Orgametril od 15. dne cyklu, ale do té doby krvácím pořád. Jen je to někdy lepší a je to jen půl dne . Měla jsem zánět, ten byl přeléčen, ale problém trvá. Jak se to řešilo u Vás? Mě chce dát lékařka hormonální antikoncepci, ale do té se mi moc nechce. Copak není jiné řešení? Můj život se úplně změnil, jsem podrážděná a nějaké hezké chvilky s partnerem vlastně už nejsou skoro žádné. Ještě že jsem objevila kalíšek, aspoň nemusím kupovat tuny vložek. Díky za každou Vaši radu. Kdo to zažil, ví jaká je to hrůza.
Můžu se zeptat, jakou jsi brala předtím antiko? Já tohle měla po depo proveře, orgametril pomohl jen částečně, hlavně je otravné pořád zobat prášky. Mě osobně pomohlo až teprve nasazení HA (konkrétně Belara), poté se cykly upravili a krvácení přestalo. Já tedy krvácela 25 dní z 30ti, bylo to šílené.
Před otěhotněním jsem brala několik (asi 7 různých druhů) antikoncepcí, naposledy Lindynette, ta mi konečně seděla a při kojení Cerazette. S tou jsem byla taky spokojena. Orgametril mi začne zabírat po několika dnech, takže to mám podobně jako jsi měla ty. Jediné štěstí, že mám chápajícího partnera.
No, to ten můj naštěstí taky pochopil, ale nešťastný jsme z toho byli oba. Mě pomohla změna antiko, to krvácení se srovnalo zhruba po 3 měsících. To byla pak paráda
Bohužel asi moc neporadim, ale vím, jaké to je.
Jsem ráda, že jsi napsala svoji zkušenost. Někdy už mám pocit, že je to neřešitelný problém. Ale to moc dobře znáš.
Mě vždycky bavil doktor, první měsíc jsem krvácela 15 dní, prý nebojte, se uklidní, druhý měsíc zase o něco víc, zase nebojte, to se srovná, třetí měsíc jsem krvácela vesměs pořád, to mi nasadil ten orgametril, pomohlo na 5 dní a takhle to šlo půl roku. Tak jsem změnila dr., ten mi řekl, změníme antiko, souhlasíte, říkám cokoliv, hlavně už to nemít. Takže napsal HA, začala jsem brát, do týdne bylo po krvácení, za 14 dní zase, ale už jen 8 dní, další cyklus po 27 dnech, krásných 5 dní a od té doby klid. Jsme normálně s přítelem oslavovali
![]()
Taky už se nemůžu dočkat až něco pomůže, takže naprosto chápu jak ses musela cítit. Konečně snad někdy zalezeme do postele ne jen kvůli spaní ![]()
Ahoojky holky, já mám taky problém s menstruací. už jsem vyměnila cca 6 antikoncepcí a stejně to mám rozházené. tyden pred tim nez bych mela dostat antikoncepsi zacnu spinit a pak jak mam zacnu mesntruovat.mezi tim mam den pauzu. je to desne… to mi tedko predepsala doktorka,,Dienille,, kterou beru 4.mesicem a dneska opet o tyden napred jsem zacala spinit ![]()
Ahojky našla jsem tuhle diskuzi, nevím jestli sem ještě někdo chodí, ale měla bych dotaz jestli se nědo v tom nevyzná. Už mám 4letého chlapečka, vždycky jsem měla s MS problémy, měla jsem jí asi po 10ti dnech, až s HA se mi srovnala, první těhotenství přišlo hned bez problému, dva roky po porodu jsem při braní HA(Lindynette) vždycky v polovině cyklu začala dost špinit, až do termínu MS. takhle pravidelně asi 5měsíců, šla jsem k DR. dělala nějaké testy a nakonec jsme to vyřešili jinou HA (Softine) prý je nějaká silnější, nebo tak…
ted bych ráda otěhotněla, mám druhý měsíc HA vysazenou a těhotenství se nezadařilo, ted ale zase začínám špinit, nevíte čím by to mohlo být?? budu mít vůbec nějakou ovulaci při takovýhle cyklech?? nevyznáte se v tom někdo???